reissut

One day in Tallinn

Sain äitienpäivälahjaksi matkalahjakortin Tallinnaan ja hieman käyttörahaa Karnaluksia varten. Reissu varattiin heinäkuulle ja lähdin matkaan ihan into piukassa. Koko päivä ihan ominpäin lankakaupassa, voi veljet! Teemaan sopivasti menomatkalla tojotin takakannen baarissa, join yhden kaljan ja neuloin.

IMG_0311

Koska tarkoitus oli mennä suorilta Karnaluksiin, kulkematta vanhan kaupungin kautta, poikkesin heti ensimmäisestä ruokapaikan ovesta sisään. Eli Kochi Aidad, joka näkyy kun D-terminaalista tulee pihalle. Jos etsii jotain hipsterihenkistä ruokamestaa, ei ehkä kannata täällä käydä, mutta jos haluaa hyvää murkinaa, mukavaa palvelua, wifin, hyvät vessat, hienot tilat ja edulliset hinnat, niin suosittelen kyllä lämpimästi. Löytyy siitä Superalkon nurkilta, jos se kertoo enemmän.

IMG_0315

Karnaluksissa saattoi ehkä (ei niin yllättäen) lähteä aavistuksen mopo käsistä, mutta pysyin silti siinä budjetissa jonka olin itse asettanut. Tai lähinnä siinä salaisessa budjetissa, jonka olin arvellut että kuitenkin saan tuhlattua. Lankaa löytyi niin itselle tehtäviin juttuihin kuin lahjoihinkin, ja bonuksena löytyi nappeja ja vetoketjuja ja sellaista muuta sopivaa pientä tarviketta.

IMG_0319

Kun Karnaluksista lähtee kohti keskustaa, kannattaa poiketa Kissakahvilaan. Kakkua, kahvia ja jätskiä. Ainoa mikä tällä kertaa oikeasti ärsytti oli muut asiakkaat. Istuskelin siinä kaikessa rauhassa pöydässäni ja kuvassa näkyvä kissa oli suurin piirtein mun selkäni takana. Jostain syystä muutamat tyypit katsoivat että on ihan ok tulla siihen suurin piirtein mun selkään kiinni moikkaamaan tuota kissaa. Täytyy ensi kerralla pistää joku tarra selkään että “olen suomalainen, jätä vähintään metri tilaa mulle”.

Kissakahvilassa myydään myös vähän pientä sälää, heräteostin korvikset:

IMG_0325

Tykkään ihan älyttömästi Tallnnassa siitä, että siellä ei paljoakaan ressata voiko lasisen pilvenpiirtäjän värkätä 1700-luvun kivitalon viereen. Tottakai voi.

IMG_0320

IMG_0322

Päätin tällä reissulla välttää vanhaa kaupunkia kuin ruttoa (eli kävin Olde Hansasta hakemassa yhden tilaustuliaisen, mutta muuten pysyttelin poissa.). Sen sijaan pengoin läpi kirjakauppoja ja löysinkin sopivaa luettavaa.

IMG_0327

Haapsalun huiveista kertovan kirjan. Ohjeita ja historiaa ja ties mitä! Reissun toinen olut kävi hyvin lukemisjuomaksi.

Tällainen “hurvittelupäivä” ihan ominpäin oli kyllä todella kiva. Tykkään reissata ja kuljeskella ominpäin, ei tarvi kysellä keltään että mitä tehään tai mihin mennään. Menee vaan mihin huvittaa ja jättää menemättä jos ei huvita. Seuraavaa reissua odotellessa!

Kala ja possu

Lähettiin Korkeasaareen, ja Veuhka ilmoitti että haluaa nähdä kalan ja possun. Eli oikeestaan olis voitu mennä johonki kotieläinpuistoonkin, mutta mentiin nyt oikeen etelän lomalle. Päivä oli melkoisen kuuma, mutta rannikolla on se hyvä puoli että tuuli viilentää aina mukavasti. Heinäkuun loppu ei ehkä oo paras aika mennä katsomaan elukoita, jotka lähinnä makaavat paikoillaan koska on kuuma, ja leikkivät lahnoja. Mutta päivä oli tosi kiva, nähtiin karhuja, nukkuvia kissaelukoita, peuroja ja kenguruita ja kameleita ja ties mitä muita. Villisika meni possusta ja jälkikasvukin oli tyytyväistä väkeä. Malttoivat ottaa päiväunet vasta kun lähdettiin kävelemään koti parkkipaikkaa.

Meillä oli päivän ohjelmassa muutakin kuin elukoiden katselua ja jätskin syömistä, vietiin iso kasa vanhoja lastenvaatteita Helsinkiin jatkokäyttöön, annettiin meille annettu pinnasänky eteenpäin ja haluttiin hengata kavereiden kanssa. Ja siis mikäpä parempaa kuin ne elukat ja syömishommat. Syömishommiksi valikoitui pitsa. Ja voi veljet mikä pitsa se oli! Ohuen ohut pohja, sopivasti täytteitä ja täydellinen koko.

IMG_0514

Juuri sopiva koko neljälle aikuiselle ja kahdelle taaperolle. Kaikki meni! Suosittelen lämpimästi Helsingin Siilitiellä sijaitsevaa Siilinpesää. Viereen pääsee metrolla!

Uusi vuosi ja uudet latteudet

Hei vaan hei! Nyt kun tässä ollaan jo morjestapäiväätuttuja uuden vuoden kanssa, voikin jo palata blogin äärelle. Tai jos ollaan rehellisiä, nyt oli aikaa istua alas ja kirjoitella juttua. Muuten on ollut kiire neuloa tai leikkiä palapelillä tai juoda kahvia tai jotain muuta vastaavaa. Vuodenvaihde meni kyllä kivasti, oltiin tyttöjen kesken (A-luokan reissu, toim.huom.) Naantalissa. Ulos asti ei raketteja menty katsomaan, mutta muutamat nähtiin ihan olohuoneen ikkunasta.IMG_8838

Ja tähtisadetikkujakin Afi kävi heiluttamassa pihalla. Ehkä ensi vuonna sitten mennä ulos asti katsomaan niitä alkuillan rakettihommia. Tämän vuoden paras juttu oli selvästi popcorni.

IMG_8864

Muutenkin oli oikein kiva ja rauhaisa vuodenvaihde, tuli nähtyä raketteja, valettua tinaa, syötyä sipsejä, tehtyä enemmän tai vähemmän parempia lupauksia ja nähtyä sukulaisia. Eli huippua oli!

Jaa mitä lupauksia? Lupasin jo kolmannen kerran peräkkäin että en aio aloittaa lätkänpelaamista. Mitäpä sitä hyvää ja pidettyä lupausta muuttamaan!

 

Ympäriämpäri Tallinnaa (reissujuttu, osa 3)

Karnaluksin ja Kassikohvik Nurrin lisäksi me käytiin toki muuallakin. Käytiin Virun ostarilla shoppaamassa mulle mekko (katotaan josko joskus saisin siitä jonkun kuvankin, on nimittäin hieno mekko!), Meuhkalle ja Veuhkalle joululahjat ja pyörittiin ympäri vanhaa kaupunkia ihan vaan ympärilleen tuijotellen. Tämän lisäksi käytiin kuuluisalla hipsterialueella, nimittäin Telliskiven loomelinnak elikkäs luovassa kaupungissa. Sinne Kalamajan alueelle en vieläkään enempää päässyt, mutta josko sitten ens kerralla sinne seikkailemaan. Telliskivessä oon käynyt syömässä F-hooneessa (enkä silloin edes tiennyt että se on sellainen mesta mistä pitäisi blogissa mainita, hyvä se näin jälkikäteen on, pari vuotta myöhässä). Mutta nyt käytiin siis ihan shoppausmielellä, ja löytyihän sieltä yksi lahjakin. Jota ei voi tiettykään paljastaa, kun lahjan saaja ei ole lahjaansa vielä nähnyt. Oma lempiliike tuolla on HomeArt, jossa lähinnä viihdyn katselulinjalla. Katsokaa nyt miten hienoja lamppuja:

homeart_tallinnNuo tuolla alakulmassa olivat puisia, ja voi veljet että tekisi mieli tuollaista. Tosin sitten tarvis remontoida keittiö, jotta se sopisi sen lampun kanssa yhteen. Mutta eikö se oo vielä ihan kohtuullista?

Kävelyn ohessa ihmeteltiin tallinnalaista arkkitehtuuria. Ja joitain ratkaisuja. Jotka menivät jo osastolle “niin outo, että on jo tosi hieno”.

arkkitehtuuriaTalot eivät oo peräkkäin, vaan tuo uusi on rakennettu tuon vanhan päälle. Kauheen kätevää! Ja toki vielä hihiteltiin erinnäisille kylteille. Sitä varmaan ikinä ei tule niin vanhaksi etteikö viron kieli kuulostaisi kauhean hauskalta. Tosin sen verran vanhaksi on jo tainnut tulla että paluumatkan viettäminen karaokebaarissa tuntui ehkä mailman tyhmimmältä idealta noin minuutin jälkeen, tuntia ennen koko karaoken alkua. Ehkä se karaoke oli suunnattu samoille tyypeille, joille tuo vasemman puoleinen kylttikin oli suunnattu, mene ja tiedä.

hehe

Sellainen reissu. Keväällä onkin jo taas suunnittella matka Tallinnaan, ehkä jos sillä kertaa kävisi katsomassa jotain taas itselle uutta?

Kassikohvik Nurri

Karnaluksista palatessa tilanne vaati vähän kakkua. Ja kuin onnenkaupalla matkan varrella oli kissakahvila, eli Kassikohvik Nurri. Lisää juttuja voi lukea täältä ja Facebook-sivut löytyvät täältä. Voin kyllä todella varauksetta suositella kyseistä paikkaa, aivan mahtavaa oli.

IMG_8571

Sisään päästiin kunhan paikan omistaja Jaanus Juhan Illend ehti tulla avaaman liukuoven (ettei ne kisut karkaa pihalle nääs). Kissoja sai leikittää ja silittää ja hellitellä, kunhan muisti muutaman säännön. Nukkuvaan kissaan ei saa koskea, ja kissoille ei saa antaa ruokaa tai juomaa pöydästä. Listalta sai ostaa jotain kissanruokaa muistaakseni jos halusi tukea toimintaa. Myynnissä oli myös korvakoruja, kortteja ja muita kissa-aiheisia juttuja. Pöytään menun lisäksi jaettiin kansio, jossa jokainen kahvilan kissa esiteltiin, mutta arvaatte varmaan etten muista yhtään minkä nimisiä kavereita nämä kuvissa esiintyvät ovat. IMG_8578Valkoinen kisu oli kuulemma lauman johtaja. Ainakin se oli tajunnut juoksupyörän oikean käyttötavan!

IMG_8579

Paikka on helppo löytää, se nimittäin sijaitsee Stokkaa vastapäätä.IMG_8584Menkää ihmeessä kahville kun seuraavan kerran käytte tuolla päin, pääsymaksu (eli kissojen tukimaksu) on vitosen. Lasten ei tarvi maksaa, kun he kuitenkin kuulemma leikittävät niin paljon kissoja että siitä on paljon iloa :)

Karnaluksin huumaa – päiväreissu Tallinnaan (osa 1)

Joskus tuossa alkusyksyllä saatiin kaverin kanssa ajatus, että veronpalautukset olisi syytä kiikuttaa Karnaluksiin Tallinnaan. Samalla voisi sitten hankkia ehkä jopa jotain joululahjojakin. Eipä siinä siis muuta kuin meno ja paluu varaukseen ja matkaan. Koska ollaan jo niin mummeleita, niin lähdettiin sillä 7:30 reissuun lähtevällä paatilla. Istuttiin kahvilassa kuluttamassa aikaa, ja tutkailtiin kartasta mistä sinne Karnaluksiin taas pääsikään. Parin kilsan aamureippailu meni nopeasti, ja kurvattiin sisälle.

Niille jotka eivät tiedä, niin Karnaluks on käsityöihmisen taivas. Mitä siellä ei ole, sitä ei tarvita. Paikka on hyvin piilotettu, sillä ensin pitää tajuta mennä virastotalon näköiseen pytinkiin sisälle sivuovesta. Seuraavaksi pitää tajuta mennä palo-ovesta rappukäytävään. Ja sitten pitää tajuta soittaa ovikelloa, jotta pääsee sisään. Mutta sitten aukeaakin taivas.

Tarvitsetko vaikka nappeja?
karnaluks2

Tai nauhoja, verhotupsuja, kankaita, ompelulankoja, kultaröyhelöitä?

karnaluks1

Entäs sitten nuo langat? Tarvittaisiikos jotain niistä?

karnaluks4

Ja nyt kun siinä olet, otatko vielä parit paljetit?

karnaluks3

Kassajonossa meidän takana seisonut tyttö huokaisi kaverilleen että “tää on mahtava paikka, mutta jotenkin tää on too much, ei saa mietittyä mitä tarvisi kun kaikkea on”. Ja allekirjoitan tuon täysin. Itselle sain kerättyä korin täyteen kamaa, ja hinnaksi jäi 62€. Ei paha! Seuraava reissu on jo suunnitteilla, toivottavasti pääsen pian taas penkomaan lankahyllyköitä ja paljettinauhaväliköitä!

Pikkujouluhommia

Mulla on useempi vuosi mennyt jotenkin niin ohi, että ei oo ollut kovinkaan monia pikkujouluja tullut eteen. On osunut vuosia että aikataulut eivät sopineet, mutta on ollut niitäkin vuosia kun ei oo kutsua irronnut ja duunipaikallakin on laitettu lappua luukulle että pidä itte pikkujoulus. Tämä vuosi ei ole lainkaan niin tylsä, vaan virallisia pikkujouluja on kahdet (työpaikan ja luisteluporukan) ja sitten on vielä epäpikkujoulut parin ystävän kanssa. Ensimmäiset pikkujoulut on onnistuneesti takanapäin, nimittäin ne firman. Kukaan ei tietääkseni käyttäytynyt epäasiallisesti, ja itsekin määrittelin omaehtoisen valomerkin kymppiin, joten oikein onnistunut ilta oli kaikinpuolin.PicMonkey CollageHarmittaa kun ei tajuttu/ehditty mennä photoboothiin ottamaan mitään yhteiskuvia parhausihmisen kanssa, mutta sisääntullessa sentään eksyttiin kameran eteen. Luotan siihen että kuvissa mulla on silmät auki. Oon ehkä mestari näyttään kuvissa typerältä. Jopa omissa selfieissä (vai varsinkin niissä). Mutta niin pikkujoulut, oli kyllä todella hauskaa. Kiitosta vaan kaikille jotka olitte paikalla ja erityisesti kaikki jotka olitte järjestämässä!

Pohdin tuossa jotain noloimpia tarinoita omista pikkujoulujutuista, mutta ehkä oon niin perusnolo että joku “sukkahousut hajosivat” tai “helma jäi pikkareiden kaulukseen jumiin” eivät kauheasti häiritse. Pomolle en oo menny tilittämään, en oo ottanut hanurista valokopioita enkä oo muutenkaan tapellut firman pikkujouluissa. Jotenkin haluiaisin kokea kyllä sellaiset stereotyyppiset Dilbert-pikkujoulut, kellä sellasia on?

#kevytpäivämeikki, #synchronizedskating ja #kylläurheiluonkivaa

Viikonloppu vierähti vähän erilaisissa merkeissä, kun perjantaina töiden jälkeen piti kiiruhtaa kohti jäähallia ja bussikyyditystä. Lumimyräkästä huolimatta pääsimme ehjinä perille Lappeenrantaan, jossa järjestettiin muodostelmaluistelun ensimmäiset kansallisen sarjan valintakilpailut. Ihana sanahirviö, eikö?

IMG_8368Bussi muuttui liikkuvaksi kampaamoksi, kun piti väsätä kampauksia seuraavaa päivää varten. Jokainen minuutti aamulla lisäunta on kyllä arvokas, kun herätys on kello 06:00. Kuskia säästettiin ja lakkaa suihkuteltiin vain pysähdyspaikoilla.

Aamulla kaivettiin esille tarvittavat restaurointitarvikkeet.#kevytpäivämeikki huudettu!

IMG_8334Kun hyväksyntä meikille oli saatu (“Näkyyks nää rajaukset sinne viiden metrin päähän?” “Näkyy” “Hyvä!”), oli aamupalan aika.IMG_8338

Näissä luisteluhommissa oikeasti kyllä tylsintä on nää aikaiset aamut (aikuiset alottaa käytännössä aina kisapäivän) ja se että hallissa ei siihen aikaan ole välttämättä yhtään katsojaa. Hyvällä tuurilla tuomareiden lisäksi on joku toinen joukkue paikalla, jolta sitten armosta saa aplodit. Mutta eipä se meidän menoa haitannut, Eikä sekään että pukukopin sijaan oltiin sijoituksessa työmaakopissa hallin ulkopuolella.IMG_8344

Kisaohjelma meni mainiosti, ja oli aika siirtyä päivän ehkä toisiksi tärkeimpään asiaan, niittäin shoppailuun. Mulla on perinteenä ostaa aina ekoista kisoista uudet suojat, mutta nyt löyty niin hienot että en tiiä tarviiko ens vuonna tehdä uutta hankintaa.IMG_8347

Melkoset blingblingsuojat :D Kun suojat oli hankittu, oli aika mennä testaamaan kahvilan tarjonta. Etukäteen oli tiedossa että tarjolla on äitien tekemää pullaa, joten pienet toiveet heräsivät mahdollisuudesta mokkapaloihin. Ja oi kyllä! Mokkapaloja! Katsokaa miten hieno!

IMG_8349Suuren mokkapalavertailun tuloslistalla tämä yksilö meni kyllä heittämällä kärkeen. Ihan jo puhtaasti maun puolesta. Mutta ei tuo jättimäinen annoskokokaan haittaa yhtään!IMG_8351

Treffasin kisan jälkeen katsomossa vanhaa ystävää luisteluhommista, ja ai veljet oli hauskaa! Olisin ottanut jonkun kaverikuvan mutta kun ei tullut ees mieleen kun oli hauskempaa höpötellä kuulumisia läpi. Musta vähän tuntuu että kesällä otetaan koko perhe auto alle ja kurvataan kohti Lappeenrantaa.

Koska hallilla istuminen on a) kylmää b) vähän pitkäveteistä ja hallilla tarjottu ruoka ei ole takuuvarmasti aina kovin herkkua, suunnattiin porukalla Amarilloon. IMG_8358Tuossa näkyy tuo meidän kisakampauskin suhteelilsen hyvin. Mahat täyteen ahdettuina olikin hyvä seisoskella palkintojenjaossa verkkareissa. Yleensähän palkintojenjaot pidetään jäällä ja pitää siellä täristä tunti kisapuvussa, mutta tällä kertaa homma hoitui katsomossa.IMG_8364Palkintoja jaettiin kolmessa sarjassa, ja koko pääty oli täynnä luistelijoita. Ja siis tämän jälkeenhän kisat jatkuivat, ja vähintään toinen samanlainen setti väkeä oli vielä odottamassa vuoroaan.

Meidän sijoitus oli viides, ja oltiin kyllä hyvin tyytyväisiä siihen. Ja vielä enemmän tyytyväisiä oltiin kun nähtiin mitä pisteitä oli saatu kerättyä. Tästä on hyvä lähteä kehitttämään eteenpäin. Loistava porukka ja erinomaisen hyvä henki auttaa kyllä  jaksamaan nää kisareissut (ja erityisesti ne inhottavat aamuherätykset).IMG_8369

Seuraavaksi kisataan sitten tammikuussa aluekisoissa, ellei mitään muita kisoja tuohon sitten väliin vielä iske. Jää nähtäväksi!