reissussa

Kala ja possu

Lähettiin Korkeasaareen, ja Veuhka ilmoitti että haluaa nähdä kalan ja possun. Eli oikeestaan olis voitu mennä johonki kotieläinpuistoonkin, mutta mentiin nyt oikeen etelän lomalle. Päivä oli melkoisen kuuma, mutta rannikolla on se hyvä puoli että tuuli viilentää aina mukavasti. Heinäkuun loppu ei ehkä oo paras aika mennä katsomaan elukoita, jotka lähinnä makaavat paikoillaan koska on kuuma, ja leikkivät lahnoja. Mutta päivä oli tosi kiva, nähtiin karhuja, nukkuvia kissaelukoita, peuroja ja kenguruita ja kameleita ja ties mitä muita. Villisika meni possusta ja jälkikasvukin oli tyytyväistä väkeä. Malttoivat ottaa päiväunet vasta kun lähdettiin kävelemään koti parkkipaikkaa.

Meillä oli päivän ohjelmassa muutakin kuin elukoiden katselua ja jätskin syömistä, vietiin iso kasa vanhoja lastenvaatteita Helsinkiin jatkokäyttöön, annettiin meille annettu pinnasänky eteenpäin ja haluttiin hengata kavereiden kanssa. Ja siis mikäpä parempaa kuin ne elukat ja syömishommat. Syömishommiksi valikoitui pitsa. Ja voi veljet mikä pitsa se oli! Ohuen ohut pohja, sopivasti täytteitä ja täydellinen koko.

IMG_0514

Juuri sopiva koko neljälle aikuiselle ja kahdelle taaperolle. Kaikki meni! Suosittelen lämpimästi Helsingin Siilitiellä sijaitsevaa Siilinpesää. Viereen pääsee metrolla!

Päivitetty versio ravintolakäynnistä

Sellainen perusravintolareissu (syömispuolenhommat) menee aina suurinpiirtein samalla kaavalla:

 • keksitään, että mennään ravintolaan
 • sovitaan aika ja paikka
 • valitaan paikka parhaan ruuan mukaan
 • mennään syömään
 • syödään
 • maksetaan
 • lähdetään.

Nyt homma meneekin ihan eri kaavalla.

 • arvotaan että voidaanko me mennä syömään vai meneekö sitten iltapuurohingut vai mitä ikinä
 • valitaan ravinteli esim. seuraavin perustein: siellä ei ole liikaa romanttisella illallisella olevia pareja, sinne pääsee ovesta tuplavankkureilla, tuplavankkurit eivät ole kaiken kansan tiellä kun ne jää pöydän ääreen, ravintolassa on/lähettyvillä on hoitopaikka vauvoille
 • yritetään päästä ravinteliin sellaisena aikana, kun siellä ei ole valtavaa ruuhkaa, jotta ei aiheuteta liikaa hämminkiä
 • pukeutumisrumban jälkeen autoon, autosta pihalle, “elä nyt hei ota sitä sukkaa pois, kengät voit ottaa, ja pipon”-samban jälkeen siirrytään “voi hyvää päivää nyt se viipottaa jo tuolla, koska se oppi karkaamaan vaunuista, missä se toinen on”-jiveen
 • ehkä päästään ravinteliin
 • tilataan ruuat, ja viihdytetään tenavia jotta ne eivät karkaisi pöydästä juoksemaan tarjoilijoiden jalkoihin ruokaa odotellessa (tässä toimii hyvin esim. vesilasi ja pilli)

ravintelissa

 • Sitten tulee ruoka, ja yritetään arpoa että syökö ne tenavat muutakin kuin ketsuppia ja voiko niille ylipäätään antaa ketsuppia, ja tullaan tulokseen että no ei ne syö sitä kun ehkä kerran kuussa jos sitäkään niin voisi kyllä antaa.

IMG_8981

 • Käydään keskustelua “voisit hei maistaa tuota pihviä, se on aika hyvää. ai syöt vaan sitä purilaisen kantta, no syö sitten jos se maistuu”.
 • Maksetaan, siivotaan suurimmat pöydältä ja häivytään paikalta, koska pienihmisillä menee hermot ja pakko päästä leikkipaikalle laskemaan liukumäestä.

Mutta kivaahan se on näinkin :)

Uusi vuosi ja uudet latteudet

Hei vaan hei! Nyt kun tässä ollaan jo morjestapäiväätuttuja uuden vuoden kanssa, voikin jo palata blogin äärelle. Tai jos ollaan rehellisiä, nyt oli aikaa istua alas ja kirjoitella juttua. Muuten on ollut kiire neuloa tai leikkiä palapelillä tai juoda kahvia tai jotain muuta vastaavaa. Vuodenvaihde meni kyllä kivasti, oltiin tyttöjen kesken (A-luokan reissu, toim.huom.) Naantalissa. Ulos asti ei raketteja menty katsomaan, mutta muutamat nähtiin ihan olohuoneen ikkunasta.IMG_8838

Ja tähtisadetikkujakin Afi kävi heiluttamassa pihalla. Ehkä ensi vuonna sitten mennä ulos asti katsomaan niitä alkuillan rakettihommia. Tämän vuoden paras juttu oli selvästi popcorni.

IMG_8864

Muutenkin oli oikein kiva ja rauhaisa vuodenvaihde, tuli nähtyä raketteja, valettua tinaa, syötyä sipsejä, tehtyä enemmän tai vähemmän parempia lupauksia ja nähtyä sukulaisia. Eli huippua oli!

Jaa mitä lupauksia? Lupasin jo kolmannen kerran peräkkäin että en aio aloittaa lätkänpelaamista. Mitäpä sitä hyvää ja pidettyä lupausta muuttamaan!

 

Lasten kanssa ravintolassa

Isänpäivän kunniaksi lähdettiin ravintolahommiin koko porukka. Mulla oli ravintolan valinnassa lähinnä kaksi kriteeriä. Eka oli se että onhan siellä kaksi syöttötuolia ja toinen oli se että ruoka on hyvää. Ollaan joskus käyty Roastissa, mutta siellä oli vain yksi syöttötuoli. Ruoka toki oli hyvää. On vaan helpompaa kun ei tarvi pitää tyttöä sylissä kun syö, joten siksi jatkossa tarkistetaan syöttötuolien määrä. Isänpäiväruokailun kohteeksi valikoitui Huber. Siellä vain on ihan todella hyvää ruokaa.IMG_8256Ja hyvinhän siellä viihdyttiin, kirjaa lukien, pehmoeläintä halien ja ruokaa syöden. Tytöt saivat alkuruuaksi omat kurkkulautaset ja pääruokailut hoidettiin lisukkeiden avulla. Tarjoilijat olivat aivan todella mukavia ja kuten odotettua, ruoka oli todella hyvää. Ainoa mikä kyseisessä ravintelissa vähän itseä riepoo on se, että ihan joka ikinen asia menussa on erikseen hinnoteltu. Niinkun että jos otan pihvin, pitää maksaa erikseen jos haluan vielä kastikettakin. Mutta ravintelin konsepti on mikä on, ja ruuan vuoksihan tuolla käydään. Mutta missähän sitä sitten seuraavaksi kävisi? Malabadissa vai Sitkossa? Vai onko jotain muita hyviä mestoja mitä testata Tampereella/Pirkanmaalla?

Pomppispäivä

Serkku meni ja täytti vuosia, ja sen kunniaksi järjesti hauskat kekkerit Pomppiksessa Raisiossa. Siellä oli kuulkaa trampoliinia pariakin eri sorttia, kiipeilyseinää, pallomerta ja ties mitä kaikkea hauskaa.

IMG_8167

Veuhka esittelee tässä Ameriikan kummitädin tuliaisia: lämmin huppari korvaamaan edellinen jo pieneksi jäänyt ja tyylikkäät farkkuleggarit. Pipo mahtaa olla ensimmäinen ihan itse valittu vaatekappale, kaikkien pipojen joukosta valikoitui tuo, ja kyllä. Piti googlata kotona että mitäs NHL-joukkuetta meillä nyt fanitetaan. Detroit Redwings go! Lisäksi selässä on merkittävästi katu-uskottavuutta lisäävä yksisarvisreppu. 12122430_10153361047093043_2610337920253930653_nIMG_8179IMG_8174Meidän tyypit hengailivat iloisesti pallomeressä ja uskaltautuivat myös trampoliinille. Se olikin kyllä hauskinta koko päivässä, mutta siitä oli kauhean vaikea saada kuvia :D

Perinteiseen tapaan tarjolla oli kauhea kasa sukulaisia, valtavasti meteliä, ylenpalttisesti tarjoiluita ja hauskaa läpyskää suvun Whatsup-ryhmässä (kyllä, meillä on sellainenkin, ei uskois vai mitä?) iltamyöhään. Mun suku on kyllä parasta ikinä.

 

Syysretkellä

Puhuttiin tässä eräänä päivänä, että olisi kiva aina tehdä sunnuntaisin retki. Oli se retki sitten lähikahvilaan tai lähipuistoon tai vähän kauemmas, mutta olisi joku retki. Viime sunnuntaina tehtiin ensimmäinen retki, noin 10 kilsan päähän kotoa eräälle leirintäalueelle.IMG_7877Reissussa tietenkin syötiin eväsleipiä, eväsporkkanoita, eväskarjalanpiirakoita ja juotiin eväsvettä. Oikeasti olisi pitänyt tietenkin olla mukana pillimehua, mutta se nyt jäi. Eikä meidän tyypit ees vielä kyllä oo saanut maistaa kun maitoa ja vettä. Ehkä joku toinen kerta sitten sitä pillimehua.

Reissu oli kyllä tosi hauska, paljon riitti ihmeteltävää järvessä johon kesästä poiketen ei saanutkaan mennä, märässä nurmikossa, heinikossa, laiturissa, kävyissä ja tuulessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_7879

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraava retkikohde on vielä päättämättä. Ehkä voisi käydä jossain iltakahvilla. Miltä kuulostaisi Pyynikin näkötorni?

Arkea ja viikonloppua

Arkipäivien sisältö on vähän erilaista kun ennen, mutta kaikki menee jotenkin yllättävän helposti ja hyvin. Pelkäsin että tytöt eivät haluaisi yhtään mennä päivähoitoon ja aamut olisivat ihan kamalan vaikeita, mutta tilannekin onkin ihan eri. Aamulla hyvä jos ehtii kahvin juoda kun tytöt jo roudaavat eteisestä kenkiä että joko mennään. Ihan tosi iso helpotus, olin ehkä liikaakin pelotellut itseäni muitten jutuilla että kamala huuto vaan ja heti ovat kipeinä ja kaikki on ihan kamalaa. Tytöt ovat oppineet jo vaikka mitä päivähoidossa uusia taitoja, ja innosta päätellen tykkäävät kovasti olla siellä päivisin. IMG_7803Ja mitä tulee omaan uuteen arkeen, sekin on alkanut hyvin. Työpaikka on kyllä helmi, mukavia ihmisiä, hyvää kahvia, hyvä sijainti ja heti on töitäkin löytynyt omalle pöydälle. Ja työmatkahan on ihan mahtava. Kuljen pääasiassa junalla töihin, ja ainakaan vielä ei ärsytä. Odotetaan sitä räntäsadetta, pakkasta tai kaatosateita. Asutaan ihan aseman lähellä, joten juna on heittämällä nopeampi kuin oma auto. Toki tässä vähän houkuttaa että mitäs jos asuisikin enemmän korvessa isossa talossa isolla pihalla, voihan tohon asemalle ajaa auton eikö… IMG_7815Aina sitä silti vähän haaveilee isosta pihasta, mutta onneksi täällä ammalassa on iso piha ja vielä metsääkin mihin pääsee tutkimusmatkalle halutessaan.IMG_7822Tänään löytyi mustikoita. Useita. Mistä tuli mieleen, että tietääkös joku miten mustikan saa farkuista irti? :)

Hämeenlinna ja Hämeen linna

Johonkin kesälomareissulle oli päästävä. Viime vuonna ei käyty missään (yllättäen), mutta nyt aateltiin jo että kyllä se pitää uusia maisemia nähdä. Mutta mihin mennä? Helsinkiin asti ei jäksanut, Rauma ja Pori aateltiin jättää ensi kesälle ja jotenkin matkakohteeksi valikoitui Hämeenlinna.

Reissu aloitettiin luontevasti Hämeen linnasta.IMG_6268Tuplavankkureillahan ei sisälle linnaan mitään asia ollut, mutta se nyt oli jo etukäteen tiedossa ihan maalaisjärjellä. Osuttiin sopivasti opastuskierrokselle, ja saatiin aimo annos linnan historiaa. Itellä kyllä keskittyminen vähän herpaantui kun piti sylissä olleelle tyypille kertoa aina että “tiili”, kun se niin innoissaan osoitteli että mikä mikä.IMG_6270IMG_6272Pistin oikeen mekon päälle reissuun ja koska olen jo aikuinen(tm) tajusin ottaa myös ton huivin koska a) oletin että linnassa on viileä ja b) olin melko varma että palan auringossa. Nokkelampi olisi pistäny hihallisen mekon mutta koska ei ole aina niin nokkela niin noilla mentiin.IMG_6277Linnavierailun jälkeen bongattiin lounaspaikka viereisestä Militaria-museosta, ja lounaan jälkeen saatiin terveiset Hämeenlinnan kaupungiltakin.IMG_6280Ja ei kait sit muuta kun torin kautta kotio! Hauska reissu oli, sain jätskiä ja näin sen uuden kauppakeskuksen (näytti kauppakeskukselta), ja sain kahviakin. Tytöt viihtyivät hyvin, ja vetivät mukavat päiväunet vaunuissa ja molemmilla automatkoilla. Linnakin kiinnosti, mutta ei ehkä sillä tavalla miten muut vierailijat linnan näkivät. Nimittäin toinen osoitteli vaan niitä tiiliä yksi kerrallaan ja toinen konttasi pitkin lattioita ja harmitteli selvästi kun ne lattiakivet eivät irronneet.  Hauska reissu oli, ainoo miinus toki noi sakot, mutta se nyt oli ihan oma vika. Eikä siis siten niin väliäkään!

Unikekona Naantalissa

27.7. järjestetään aina Naantalissa Unikeonpäivät. Asiaan kuuluu myyntikojut eli markkinat, metrilaku, lasten pukukisa, muotinäytös ja muuta esitystä. Ja tietenkin Unikeon mereen molskauttaminen ja unikeon kulkue. Tällä kertaa kelit meinasivat vähän viedä festareiden fiilistä, mutta me ei annettu sen häiritä. Killisilmät vaunuihin ja kohti markkinoita siis heti aamusta.

IMG_7300Suunnitelmana oli että tytöt nukkuisivat päiväunet vaunuissa, mutta kuten olettaa saattaa, oli asioiden killittäminen ja osoittelu paljon hauskempaa kuin nukkuminen. IMG_7292

IMG_7296Unikeon mereen molskautus jäi näkemättä, mutta kulke nähtiin. Sinne oli saatu muumit ängettyä junaan (en tiedä miten) ja uusi unikekokin siellä heilui kyltin kanssa. Valinta osui tänä vuonna Timo Koivusaloon, vissiin kaikkien kaupungissa kuvattujen Risto Räppääjä -leffojen vuoksi. Jostain pitäisi kyllä saada tuollainen raidallinen yöpaita ja osallistua kulkueeseen joku vuosi, nyt niitä osallistujia on kovin vähän enää.

IMG_7303

Muumit eivät vielä aiheuttaneet mitään isoja reaktioita, mutta ehkä ensi vuonna sitten? Poliittinen keskustelutori jätettiin väliin, ja samoin lasten kirppis (mikä näin jälkikäteen vähän harmittaa, koska se on siis lasten oma kirppis, jossa he myyvät itse. Sieltä olisi voinut löytyä tytöillekin jotain kivaa. Ja noh, ihan vaan kannatuksen vuoksi olisi voinut mennä.). Sen sijaan kävin katsomassa Pirren ja Hansun (TERSE!) ja ihan hetken jaksoin kuunnella Hjallis Harkimoakin. Ihan vähän vaan. Oikein kivat kemut oli! Ens vuonna uusiksi siis.

Naantalista löytyy muuten festareiden ja muumien lisäksi muutakin nähtävää. Erityissuosikkini on tämä individualistinen tienvieruspuu.IMG_7293Miksi asettua tienlaitaan kun voi asettua mihin haluaa?

Unikeonpäivät ovat kyllä yksi ihan suosikkitapahtumia. Todella kurjaa että keli oli tänä vuonna näin huono, mutta niinpä se on tainnut olla jokaisessa muussakin tapahtumassa ympäri Suomen. Kylmää on kuin kyyn persiissä. Mutta eipä anneta sen haitata! Mullakin on vielä pari viikkoa kesälomaa jäljellä, ja sitten alkaa kivasti työttömyyshommat.

Kesäloma se on vaikka hellettä ei näy

Ah, kesä. Ehkä saan kansan syvien rivien vihat niskaani kun totean että on kyllä hemmetin kiva että helteet ovat pysyneet poissa tänä kesänä. Ihan paristakin syystä. Tyttöjen kanssa on ollut kivampaa ulkona kun ei ole niin hemmetin polttavan kuuma, jätski ei sula kun sen kantaa kaupasta kotiin, ja uima-asullekaan ei ole tullut käyttöä niin ei ole tarvinnut siinä näyttäytymisestäkään ahdistua. Ehtii senkin sitten ensi kesänä. Mutta en pistäisi pahakseni jos sataisi vähän vähemmän ja jos nyt joku päivä olisi edes pistemäinen helle.

Tässä on nyt muutama päivä lomailtu rannikolla, ja kaikenmoista sitä on ehtinyt tehdä. Oon käynyt jo kahdesti lenkillä, ja nollasti salilla. Saa nähdä josko jälkimmäiseen tulee korjausliike, katsotaan nyt. Mutta lenkillä kävin tutkailemassa Kultaranta golfin taustametsikköjä, sinne ovat rakentamassa köyhät koteja. Tonttikin maksaa niin paljon että ilman lottovoittoa ei tarvinne edes pohtia.

IMG_7187

IMG_7183Takametsikköjen tutkimisen lisäksi käytiin ihan porukalla pitsalla siellä Kultaranta resortin alueellakin.IMG_7189IMG_7203Oli heittämällä yksi parhaista pitsoista joita oon ikinä. Heineken house oli paikan nimi ja pitsasta löytyi paahdettua pekonia, italian salamia, parmankinkkua, paholaisenhilloa, parmesania, balsamicosiirappia ja tuoretta rucolaa. Ehkä pakko mennä testaamaan vielä se missä on tuoretta mansikkaa ja vuohenjuustoa. Niin väärin että sen on pakko olla oikein. IMG_7207Kun päästiin kotiin alkoi yksi seurueesta hieman hassutella. Olikohan siinä maidossa jotain? Tänään päästiin rannallekin. Ihan ekaa kertaa eräitten elämässä oltiin uimarannalla, uikkarit päällä ja kaikkea. Sitä voisi kuvitella että meri jotenkin jännittäisi, mutta mitäpä vielä. Meuhka konttasi kohti jorpakkoa melkoisella päättäväisyydellä ja olisi varmaan loiskutellut siellä lopun päivää.IMG_7221Ite reippailin vielä kävellen keskustasta kotiin. Ja otin kaverikuvan Salen kaa. Se on saleen tuolla jossain kuvassa.thumb_P7211577_1024thumb_P7211567_1024Nättiä, niin nättiä. Seikkailut jatkuvat täällä, ja kotona tapahtuu remonttia. Tai on tainnut jo makuuhuone saada seinille maalia ja tapettia. Kauheen käteviä tällaiset remontit kun mun ei tarvi vaivautua paikalle.