dieetti

Asioita, joihin dieetti voi kaatua (ja peliliikkeitä)

Pitsaperjantain julkistaminen päivä sen jälkeen, kun laihduttaja on saanut ensimmäisen tavoitteensa täyteen.

Pitsaperjantain muuttaminen herkkuperjantaiksi noin tunti pitsansyönnin jälkeen.

Ravintolalounas viisi kertaa viikossa.

Lieventäviä asianhaarojakin on. Herkkuperjantaita vietetään vain kerran kuussa. Muina päivinä herkut jätetään syömättä. Ja ravintolalounaita syödään vain 10 kuukaudessa. Eli otetaan vain yksi nippu lounareita.

Kyllä tämä tästä. Tavoite 2, täältä tullaan.

Eikö dieetti onnistu? Ei se mitään!

Lasket kaloreita, mutta ei vaan auta? Pupellat porkkanaa, mutta kilot eivät lähde? Laihdutat mutta et laihdu?

No nyt on ratkaisu näihin kaikkiin ongelmiin. Saanen esitellä: Dieettipossu, tuttavien kesken Dieedi-Notsu.

IMG_7665Laihduttaminenhan perustuu siihen että mitä vähemmän jääkaapin ovi käy, sitä vähemmän tulee syötyä. Eikö? No tämä Dieedi-Notsu auttaa! Se saa sinut tuntemaan itsesi possuksi joka kerta kun käyt vähän katsomassa että onko jääkaapissa vielä(kään) muutakin kuin valo!

IMG_7667

Oink Oink vaan! Vielä kun possun saisi röhkimään aina kun karkkikaapin ovi aukeaa, tai kun Kotipitsasta tulee pitsaa kotiin.

 

 

Mitä mulle kuuluu? Kiitos hyvää.

Koko syksyn oli kauhean vaikea innostua liikkumisesta. Luultavasti siksi että ne raskausajalta peräisin olevat ylikilot ja romahtanut kunto eivät ihan olleet sitä mihin liikunta silloin reilu vuosi sitten jäi. Mun mahasta kasvoi raskausaikana niin suuri että liikunta jäi kevääksi käytännössä kokonaan. Toukokuussa suurin suoritus oli kävellä kauppaan, ja kotiinpäästyä silloinkin oli pakko maata sohvalla tunti että pärjäsi. Ei ollut kovin kivaa aikaa se.

Syksyllä tyttöjen epämääräinen päivärytmi vaikeutti uloslähtöä. Mutta nyt! Lounaan jälkeen suhataan pihalle oli sää mikä hyvänsä ja talsitaan sellainen 8-10km lenkki. Tai mä talsin ja tyypit koisii vaunuissa. Screen Shot 2015-03-06 at 10.54.39Screen Shot 2015-03-06 at 10.58.28Kuuntelen kärrytellessä podcasteja, pääasiassa kyseisen päivän Korporaatiota. Ja jos podcastia ei ole, kuuntelen sitten muuten Radio Rockia.

Salillakin saan käytyä pari kertaa viikkoon. Töihin mennessä olisi tarkoitus nostaa määrä kolmeen (aamusali, jeejee).  Vaikka se aiemmin mainostamani salihuuhailu olikin kivaa, piti jotain ryhtiä saada siihen hommaan. Päätin että koska käyn salilla vain sen pari kertaa, niin voin hyvin tehä joka kerta maastavedon, kyykyn ja penkin. Näiden perusjuttujen päälle sitten voi aina veivata jotain mitä huvittaa, vaikka ojentajia, pohkeita, hauiksia tai mitä huvittaakin sitten.IMG_6091Mutta mavessa ja kavereissa on nyt 16 viikon nousujohteinen systeemi(tm), jonka löysin intternetistä kätevästi. Katsotaan sitten 15 viikon päästä että paljonko on ykkösmaksimit! Vielä toistaiseksi tuntuu vähän nynnyiltä noi painot, mutta se lienee vaan hyvä asia, ne kuitenkin nousee joka viikko..

Kivaa kyllä että vihdoinkin liikunta tuntuu kivalta. Ja siltä miltä ennenkin. Ehkä se tieto siitä että on sovittu päivämäärä töihin paluulle antoi tarvittua ryhtiä kotona olemiseen. Sen sijaan että tuntuu että “oon loppuelämän jumissa kotona”, tuntuu että on kiva olla tyttöjen kanssa kotona kun voi päivisin käydä kävelyllä ja kevätkin tulee ja kaikkee. Että jos nyt saisi aina nukkua yöt putkeen vielä niin olisi ihan kaikki parhainpäin.

Perinteinen saliruuhka

Kuten kansanperinne osaa kertoa, tammikuussa kuntosalit pullistelevat uuden elämän aloittaneita laihduttajia. Ja totta, niin tuolla mun pikkusalillakin. Normaalisti paikalla olisi ehkä neljä punttailijaa, nyt siellä oli ainakin seitsemän tyyppiä. Kuntopyörällekin oli melkein jono! Pukkarissa mahtui sentään kääntymään ja ottamaan treeninjälkeiskuvia, niitä “katsokaa kun treenasin ja olin hyvä ihminen”:IMG_5533

Näin sitä vaan kalsaripaidassa pousataan. Tarviiko edes sanoa että olin yksin pukuhuoneessa? Miksi noissa kalsaripaidoissa pitää olla noin huomiota herättävät saumat? Ehkä ettei eräät ottaisi kuvia ne päällä ja tunkisi nettiin…

Koska meidän auto on huollossa ja piti kävellä salille, tein normaalia nopeamman treenin. 7 liikettä, ensimmäisellä kierroksella 10 toistoa, toisella 9, kolmannella 8 ja niin edelleen. Kierrosten välillä 20s tauko. Hikistä puuhaa ja sykkeet nousivat reippaasti. Ihan kivaa tosin se kävely oli, voisi ottaa ihan tavaksi. Alkuperäinen tarkoitus oli juosta salille, mutta vihaan kun reppu hölskyy selässä. Mun repussa on kyllä sellanen remmi lantion ympäri, mutta arvatkaapa vaan meneekö se kiinni tässä kunnossa :D Ehkä sitten keväämmällä…

Dieettikatsaus, viikko 7

Dieettimaailmasta vaan hei! Karkinhinku on jatkunut kovana tälläkin viikolla, ja onnistuin tehokkaasti mokaamaan molemmat salikertani viime viikolta. Tiistaina en jaksanut lähteä ja ajattelin että no ei se mitään, meen torstaina. Torstainakaan ei huvittanut ja aattelin että no perjantaina. Perjantaina muistin että niin tänään en mee kun parhausihmisellä on sen menoja. Että sehän meni putkeen. Tällä viikolla parhausihminen onkin työmatkalla, joten täytyy kehittää jotain kotijumppaa mitä voin tehdä kun tytöt nukkuvat. Mutta ei se viime viikko ihan haitarilleen mennyt. Sain ruokarytmistä taas kiinni, ja Kiloklubin laskureiden mukaan ne karkitkaan eivät aiheuttaneet mitään katastrofia.

Dieettiupdate: -3,3kg (suunta on taas oikea, vauhdista en tiedä sen enempää), -22cm

Kiloklubin mukaan saavutan tavoitteeni 65 viikossa. Eli voidaankin miettiä että onkohan mun tavoitteet ihan kohdillaan :D No ei, on ne. Eka välitavoite pitäisi saavuttaa 7 viikossa, toiseen menee 20, kolmanteen 31, neljänteen 43 ja viidenteen 52. Jossain kohtaa alan harventaa näitä epäonnisia dieettiupdateja kerran kuukauteen niin on joku sellainen julkinen nöyryytys luvassa jos käsi ei pysy tarpeeksi kaukana karkeista. Kyllä tämä tästä!

Dieettikatsaus, viikko tätä-ei-lasketa

Voi veljet etten sanoisi. Ajattelin että tällainen julkinen dieettaaminen jotenkin toisi sellaista lisäryhtiä tähän touhuun ja lisäitsekuria, mutta voi kuulkaa ei. Ei sitten yhtään. On ehkä parempi ettei puhuta viime viikosta ollenkaan, eikä kurkita mitään tuloksia. Sen sijaan hämään teitä sillä että katsokaa kuinka kuitenkin ahkerasti liikuin:

Tavoitteenahan oli (sen laihtumisen lisäksi) saada raahattua ahteri pihalle vaunukävelyiden merkeissä ainakin kolmesti ja sehän onnistui. Otetaan siis sama tavoitteeksi tälle viikolle! Perjantaina akillesjänteeni alkoi ilmoitella että nyt ei ole kivaa, joten lomailin lauantain ja kävin sunnuntaina pitkähköllä pyörälenkillä. Olikin kivaa se fillarointi, aurinko paistoi ja oli lämmintä ja niin pois päin. Ja maisemat oli hienoja, uskoisitteko että ihan motarin vierestä löytyy tällaisia maastoja:

Palataan siihen dieettiin viikon päästä. Yritän sillä aikaa etsiä oman itsekurini jostain.

Dieettikatsaus, viikko 6

Aiai, arvasin että tällainen viikko tulee eteen. Tai ei kai siinä mitään ihmettelemistä ole, jos ei noudata viikkoon dieettiään niin mitään edistystä ei tapahdu. Viime viikon painon superputoaminen (1,5kg/vko) oli joku hassutus, sillä tällä viikolla ollaan sen verran ylhäällä. Vyötäröltä sentään lähti sentti, että ei homma ole ihan puihin mennyt.

*tähän lisätään myöhemmin mustavalkoinen videomontaasi siitä miten matka on tähän asti mennyt ja miten paljon painaa kun ei paino olekaan pudonnut ja video päätetään kun laihduttaja urheasti nostaa leukansa ja toteaa että matka jatkuu*

Liikunnan puolesta meni ihan kivasti. Kolmesti käytiin vaunuilemassa kuten oli suunnitelmissakin, tosin en tiiä lasketaanko 2km talsimista neuvolaan ja takaisin varsinaisesti lenkiksi.. Salilla pitäisi saada ehkä vähän enemmän tehoja tekemisestä irti, mutta en oikein vielä tiedä miten keskivartalo kestää. Mieli tekisi kyykätä isommilla painoilla, mutta en ajatellut rikottaa mitään paikkoja tässä heti alkuunsa. Nyt syyskuusta alkaen kunnan salikin on auki myös viikonloppuisin, niin saattaisin joinakin viikkoina saada käytyä kahden salikerran sijaan kolmesti kanniskelemassa 5kg Leokolevyjä ympäri salia.

Leokoista tulikin mieleen, nehän menevät siten että mitä kevyempi paino sitä pienenmpi kiekko. Ykkösen kiekot näyttävät lähinnä pullalautasilta, ja 25kg kiekkoa on vaikea saada otettua syliin. Oon aika varma että kyseessä on kikka saada ihmiset siirtymään aina isompiin painoihin, alkaa hävettää roudata niitä minikiekkoja siellä telineestä tankoon…

Dieettiupdate: -3,0kg (oivoi, ihan väärä suunta), -22cm

Dieettikatsaus, viikko 5

Puoliväli lähestyy kohta tässä dieettiprojektissa. Salille vaihtuivat juuri ohjelmat, ja ainakin reisilihakset onnistuin jumittamaan aika tehokkaasti. Olivat raukat unohtaneet mitä tarkoittaa “kyykky”.

Tällä viikolla lenkkimaisemat olivat enemmän kuin kohdillaan. Salille pääsin sen kaksi kertaa, lenkille kerran. Toinen ja kolmas lenkki jäivät välistä ihan vain omaa laiskuutta, mutta ei se niin justiinsa. Pääasia että tein edes jotain, ja että sunnuntainen lenkki tuntui jopa ihan kohtuu mukavalta.

Jotenkin noiden vaunulenkkien suhteen pitäisi ryhdistäytyä. Tälle viikolle on luvattu kivoja kelejäkin, niin jos nyt vaikka kolmesti koittais lähteä vaunuilla pihalle.

Dieettiupdate: -4,5kg, -21cm 

Kohta puolivälissä projektin tavoitetta painon puolesta, jee!

Dieettikatsaus, viikko 4

1/3 dieetistä takana ja hyvä draivi jatkuu. Ruokarytmikin alkaa löytyä, vielä on siinä tekemistä (ja paljon). Lenkkeilykin on alkanut maistua enemmän kun ei ole niin sairaan kuuma ja voidaan tyttöjen kanssa käydä vaunuttelemassakin helpommin (ne ei huuda puolen tunnin päästä kuumissaan vaan nukkuvat elämänsä päiväunia).

Tänään tassuteltiin sellainen puolitoista tuntia ja kahdeksan kilsaa ja käytiin vähän shoppailemassa Ideaparkissa. Viime viikko taas näytti liikuntojen osalta tältä:

Että kyllä tämä tästä! Tavoitteesta puutuu vielä kiloja, mutta suunta on oikea:

Dieettiupdate: -3kg, -18cm (kaikki yhteensä siis, vyötärö+lantio+rintakehä)

Dieettikatsaus, viikko 3

Huolimatta siitä että ruokarytmin löytäminen on hankalaa (eli en ole vain riittävän viitseliäs ja tahdonvoimaa saa välillä etsiä jostain kissojen ja koirien kanssa), edistystä tapahtuu. Senttejäkin on alkanut lähteä, ja mieliala kohonnut vähintäänkin samassa tahdissa ellei jopa nopeammin.

Liikuntapuolella sujuu mukavasti. Salille pääsin viime viikolla kerran, ja liikunta painottui enemmän juoksuun ja fillarointiin. Hankittiin kotiin jumppakuminauha ja sellainen cxworx-tuubi, joten voi päivisinkin viuhtoa sitten niillä kun lapset sallivat. Juoksun puolella aloitin tuollaista 4×4-intervallitreeniä siis viime viikolla, ja jatkoin sillä taas. Lisäksi pari kävelyä, fillarointia ja eilen kokeilin jaksanko hölkätä 5km. No ihan en jaksanut. Mutta kyllä sekin kohta menee, oon ihan varma!

Dieettiupdate: -2,5kg, -9cm (kaikki yhteensä siis, vyötärö+lantio+rintakehä)

Lenkkikelit ovat olleet kohdillaan, ja maisemat nättejä: