hiukset

Kas, blogitauko

Tosin, se ei liene kovin virallinen blogitauko, koska en julistanut asiaa etukäteen. Nyt vaan kävi niin että on ollut kaikkea muuta puuhattavaa (kaikkea tylsää, älkää siis kysykö että mitä muka tärkeempää), niin ikävä kyllä tämä juorunurkka on hieman kärsinyt sitten. Ensinnäkin oon viettänyt ihan liikaa aikaa hiusten parissa. Tai lähinnä pohtien että mitä j*****uta niille pitäs tehdä. Leikata? No ei. Värjätä? Ehkä. Jaksaa laittaa? Joo, mut en jaksa.

PicMonkey Collage

Miten muuten musta tuntuu että aikalailla puolen vuoden välein käyn tätä hiuskriisiä läpi? :D Ja tuun tänne valittaan aiheesta? Helpointahan toki olis vaan leikata, koska olenhan nykyään kilpajuoksija. Tai siis oon juossu kerran yhen kisan. Mut eikö se lasketa? Joskus viime syksynä kahvittelija taisi blogissaan huudella juoksuintoisia ihmisiä Turku City Runille, että mennäänhän porukalla vetään kymppi. Viime. Syksynä. No heti tossa 3 viikkoa ennen kisaa pääsin oikeen treenilenkeillekin asti. Parempi myöhään kuin ajoissa, vai miten se sanonta meni? Jotenkin tuossa juoksussa ei sellanen pohdinta mitenkään erityisemmin auta, tuli todettua. Maaliin pääsin, aika oli nopeampi kun mitä kuvittelin, jaksoin juosta (olin varustautunut ottamaan vitosen kääntöpaikalta taksin takaisin maaliin, mutta en ottanutkaan) ja oli jopa ihan kivaa! Ja mikä parasta, sain mitalin!

IMG_9774

Kymppi oli kyllä just sopivan motivoiva matka, ja tossa seiskan kohdalla vaikka tahti vähän hiipuikin tiesi kuitenkin jo että selviää urakasta. Lenkkiurakointi jatkuu tosin vieläkin, neljäs viikko kohta takana hölköttelyä. Aika hyvä putki vaikka itse sanonkin. Seuraava tavoite on lähinnä aina se että saa tehtyä sen seuraavan lenkin. Mutta on sekin tavoite!

Nii, mitäs vielä. Ei kait muuta kun että morjensta hei kaikki taas! Ja sori! Ens kerralla julistan blogitauon suurieleisesti alkaneeksi!

Ei sillä että en ehtis kirjottaa

“Kirjotatsä vielä blogia?”

“Ei, mää laiminlyön sitä.”

“Aijaa, siinä sää oot kyllä tosi hyvä.”

Tässä on nyt ollu niinsanotusti kaikennäköstä, ettei oo ehtinyt oikeen ees miettiä että mitäs tässä tänne kirjottelis. Jotain aihioita pyörii mielessä, ja kuulkaa oon ihan tehny paperille muistiinpanojakin että tässäpä hyvä idea pistän talteen. Ainoo vaan että ne muistiinpanot on sellaisia “tässä tosi hyvä idea, muista se parkkipaikkahomma”. Jaa niin mikä parkkipaikkahomma? :D

No mutta. Nyt sentään on bubbling under se tukkapostaus, eli miten käy kun hylkää hiusten harjaamisen. Mitään sen isompia rastoja ei oo vielä tullut, takkuja kylläkin. Toisaalta tää tuntuu vähän huijaukselta kun en normaalistikaan joka päivä oo jaksanut harjaa ettiä. Mutta saatte välikuvan aiheesta. IMG_9187Jotain outoa kiharahommaa on menossa yhdessä kohtaa takana päätä, mutta edessä sitten ei lainkaan. Ota tuostakin sitten selko… Sitä muuten tuntee itsensä todella fiksuksi kun duunin vessassa koittaa aamuseiskalta ottaa itestään selfieitä. Siinä käy mielessä sellasia ajatuksia kun

“voiskohan sitä elämällään tehä muutakin”

“miksi mä oon täällä jo seiskalta”

“unohdinko sateenvarjon bussiin”

“kauheet harakkakädet, miksen osaa ottaa kuvaa missä olis kädet nätisti”

“on mulla ja harrastukset”

Kaiken tämän vessapohdiskelun lisäksi on kyllä tehty muutakin. On tehty lumikakkuja, kuunneltu Fröbelin Palikoita (meikäpä tietää missä milläkin hetkellä on pää-olkapää-peppu-polvet-varpaat), etitty Muumeja YouTubesta ja epäonnistuttu, Muumien sijaan katottu monta monta jaksoa Late Lammasta (mää katon, lapset tykkää vaan alkutunnarista) ja mitäs muuta. Mietitty että ainii salilla pitäs käyä, muttako ei huvittas sitte pätkääkään. Ja väliin on sitten jääny.

IMG_9201Ollaan hengattu muina vauvoina sohvalla (vähänkö oon ovela, molemmilla on omat kaukosäätimet, eivätkä ne kummatkaan toimi, muahahahahahah). Ollaan Possun kanssa vahdittu pihaleikkejä.IMG_9196

Ollaan käyty lomalla Naantalissa syömässä viinirypäleitä ja ollaan myöskin hoidettu kotosalla pientä joka meni ja hävisi tappeluksessa ovenkarmille. IMG_9170IMG_9176

Älkää antako hymyn pettää, näkisittepä sen ovenkarmin! Katu-uskottava räppäripipo ja Nalle Puh-huppari vauvan omat valinnat. Uskotteko jos sanon että tuli huuto kun yritin kääntää tuon pipon tupsun taaksepäin? Huhheijaa, meillä on vissiin joku tahtoikä menossa. Eiku mikä uhmaikä se olikaan. Kuitenkin näitä hetkiä mistä puhuttiin silloin kun vauvat oli ihan minejä ja nukkuivat kiltisti kolmet päiväunet, niin oltiin että “OOTA VAAN KUN TULEE SE UHMAIKÄ”. No ihan kivasti tässä menee, siinähän tahtovat kaikennäköistä. Joskus saavat joskus eivät. Ei oo kielletty kokoomasta dubloja laatikkoon.. :D

Uusi ura musikaalitähtenä

Tai sit Disney on Ice starbana. Kanavoin jo seuraavaa projektian Leijonakuningasta.

thumb_IMG_9128_1024

Luin muuten kiinnostavan jutun (laatulehti Dailymailista), että hiuksia ei pitäisi harjata. Pitäis ostaa sellanen harvapiikkinen kampa, tai käyttää sormia. Ajattelin leikkiä yhden naisen koelabraa ja testata tätä teoriaa. Pesin tänään tukan, pistin letille ja en harjaa viikkoon. Sormilla vaan selvittelen pahimmat. Katotaan miten homma etenee. Jos ei muuta, niin ei tarvi vielä viikkoon ettiä harjaa! Puhdas voitto sekin!

Hiuskriiseilyn vaiheet

Mulla on aina sama tukkakriiseily menossa. Niinkon parturointikerrasta toiseen. Alkaa ihan oikeasti jo naurattaa tämä, mutta en vaan voi sille mitään. Tukkakriisin vaiheet menevät samassa järjestyksessä.

1. Voi kamala mikä tää reuhka taas on. Tarvis varmaan tehdä jotain asialle. No ei tää niin paha oo kun tekee tällasen suttunutturan.IMG_7371

2. No toisaalta jos pitäs reuhkan ja leikkais etutukan. Sekin vois olla kiva.IMG_20043. Joo tää on nyt hyvä. Niin paitsi että eihän mun tukka pysy suorana kun vartin, jos en jaksa föönata ja puunata sitä joka aamu. No mut etutukka on kiva, jos vähän napsais lyhyemmäksi ja tummentais.IMG_3907

4. Paitsi etutukka on ihan tosi ärsyttävä kun treenaa.IMG_3960

5. No vähän tuli lyhyt. Jos antais vaan kasvaa, mut pitäs ton etutukan.IMG_20676. Niin no nyt kun tää menee kiinni niin tää onkin aika kiva tää suttunutturakin. Kun kerran etutukkakin sinne jo yltää.

Aikaa kuluu ja tuota voi ei reuhka pitäskö etutukka pitäskö värjätä blondi on hyvä blondi on tyhmä vitsit näytän kalpeelta tummassa tukassa -keskustelua käyn pään sisällä kohtuu monta kertaa viikossa. Eilen sitten marssin taas Loistoon Jarnon tuoliin että kuule nyt jos värjättäis sillai ei tummaksi mut tummemmaksi. Ja ehkä etutukka (pohdin, en sanonut). Mitä Jarno sanoi? “Tää on niin ihanan värinen että mää en kyllä värjää kun tyvee ja teen pari raitaa. Leikataan vasta sitten kun se on värjätty ja kuivattu.”

Lopputulos?IMG_7480Että kiitos vaan, olisin ollut kyllä aika hakoteillä ilman väliintuloa! Ja sanottakoon että tukka oli eilen suora. Mutta hähää, se sanoi ja kähertyi yöllä.

 

 

Kullankeltainen tukka

Tai sitten pisinkeltainen. Kerrottakoon että aiemmin pohtimani askorbiinihappoa-tukkaan-ja-menoksi-hommani kyllä vaalensi pinkin sävyä, mutta olisin ehkä saanut liottaa hiukset päästä päästäkseni eroon pinkistä. Mutta aina on värinpoisto ja uusi hiusväri. Ihan sairaan hienosti pääsin tilanteeseen jossa ei tarvinnut ihan kauheasti huolehtia juurikasvusta, ja hellou, nyt ollaan sitten tässä. Pisinvärisessä tukassa. Jäätävää juurikasvua peläten.IMG_6387Näillä mennään! Mitenkäs siellä teillä toisilla? Yhtään juurikasvukaveria mulle tarjolla?

Huono naamapäivä

Tiiättekö kun joskus on sellainen päivä että vaikka periaatteessa mikään ei oo toisin, kun univelan määräkin on tasainen ja edellisenä iltanakaan ei mennyt ihan aamutunneille, mutta silti on vaan huono naamapäivä? Mulle iski sellainen wappupäiväksi, mikä oli vähän kurjaa. Mutta toisaalta oli hyvä päivävalinta, koska vähintään joka toisella vastaantulijalla oli wapputurvotus tai jonkunlainen wappunaamari, niin sulauduin hyvin porukkaan mukaan. Wappuna oltiin kaverin tupareissa, ja oli kyllä tosi kivaa. Tupa oli täynnä tuttuja ja erinomaisen hyvää ruokaa (vieläkin nään unta siitä tapenadesta, mikä ei kyllä mun dieetin kannalta oo hyvä. Voidaan palata siihen dieettiin ihan omassa postauksessaan, se nimittäin menee ihan päin helkuttia se…) Wappuaattona oli hyvä naamapäivä ja hyvä vaatepäivä, mutta huono kuvauspäivä. En kyllä malta odottaa sitä uutta puhelinta, en pääse edes Instragrammiin tällä hetkellä.WP_20150430_005Meillä oli siitä jännä wappu että oltiin ihan hotellissa asti yötä. Illan toistuvin puheenaihe olikin yllättäen “olispa hotelliaamupalalla pekonia”. Ei muuten ollut, että siitä miinusta Hämeenpuiston Cumulukselle. Mustaa makkaraa olis ollut, mutta ei pekonia. Tytöt oli kotona, jätettiin niille nakkeja ja perunalastuja niin ne pärjäs ihan hyvin. No ei kait, tyttöjen isovanhemmat piti tytöistä huolta ja me palattiin kotio sitten wappupäivänä kuitenkin.

Huonosta naamapäivästä oli kivaa, ja pääsin noin vuoden tauon jälkeen syömään Bar Burritoonkin herkkuja! Ai että oli hyvää. Olisin ottanut annoksesta tietty kuvan, jos en olis ahneuspäissäni syönyt sitä heti. Mitäs mää sanoin siitä dieetistä ja sen epäonnistumisesta? WP_20150501_001Onneksi voi aina naamapäiväongelmia hämätä tollasella puhekuplalla ja mopsipaidalla. Works everytime!

Mutta nyt sitten! Onko kukaan poistanut kotimenetelmin onnistuneesti väriä tukasta? Semipermanentin värin vissiin voi saada irtomaan shampoolla ja c-vitamiinilla, tietääkö joku toimiiko vai leikinkö koekaniinia?

Ihan uusi tukkaväri

Tän väristä tukkaa mulla ei ookaan vielä ollut. Tää on jotain sieltä epätoivoisesti nuoruuttaan tavoitteleva 30-vuotias meets tympääntynyt kotirouva, ja en oo ihan vielä onnistunut luomaan täysin omaa mielipidettäni tästä. Paitsi että onhan tää nyt hauskempi kun vanha reuhka. Ja väri ei oo kestoversio, eli haalistuu pois (paitsi tietty oon aika varma että haalistuu sillai tosi epätasaisesti ja näytän pinkiltä dalmatialaiselta). Näillä mennään!tukkajuttujaIhan kunnolla toi väri ei jumahtanut tukkaan, johtuen siitäkin että annoin sen vaikuttaa vaan 20 minsaa ja siihen että hiuksissa on niin pitkälti sellaista käsittelemätöntä tukkaa johon ei pure sitten mikään.

En ees viitsi kysyä kenen mielestä huti, koska joku kuitenkin on sitä mieltä. Kysyn vaan että eikö oo pinkki? :)

Juuri kun

Juuri kun pääsin eroon blondauskierteestä, alkaa taas oma tukkaväri tympiä. Että mitäs pistetään? Pinkkiä, ruskeeta, blondia (mitä mä just sanoin siitä kierteestä)? Ehkä enemmän kyse on siitä että meniskö kampaajalle värjättäväksi vai meniskö kaupan värihyllylle pelleilemään.

Miten tää on aina tällasta juupas-eipäs-en-värjää-eiku-jaappausta?

Jotkut on blondimpia kun toiset

Tuossa joku vuosi pari sitten oli monessakin blogissa menossa projekti “oman hiusvärin kasvatus”. Silloin aattelin että eieiei, mää haluan olla blondi, mutta lopulta median paineet ja blogipaineet ja äääh-oon-ihan-purkkiblondiyäk-paineet saivat kasvattamaan oman värin. Mutta niin, mun väripä ei ole oikein hyvä. Mulla on tosi vaaleat kulmakarvat ja ilmeisesti hyvinkin tumma oma tukanväri. Näytän ihan kummitukselta jos en joka aamu värkkää kulmia tai värjää niitä tummiksi säännöllisesti. Ja noh, kun mää en muista enkä jaksa, ja sitten huhuilen tuolla pitkin kyliä ilman kulmakarvoja (melkein). Olishan se kiva tykätä oman värisistä hiuksista, mutta kun en vaan tykkää. Onneksi on keksitty kampaamot ja hiusvärit, ja otinkin eilen suunnan kohti Studio Loistoa Tampereella. On muuten erinomaisen kiva putiikki, silläpä tässä mainostan. Mutta ette varaa kaikkia Jarnon aikoja, että mäkin pääsen aina tarvittaessa sitten parturiin.

Kuvistakin huomaa miten noi kulmakarvat ei ees näy ensin ja sitten taas kuin ihmeen kaupalla ne ilmaantuvat esille. Taikuutta! Mutta niin. Onpas kiva taas olla blondi!