salijorinat

Syksy, ihana syksy

Syksy on ihan paras vuodenaika. Ei sillä, ettenkö pitäisi kesän kuumista illoista, mutta eniten pidän sellaisista kirpsakoista syysaamuista, kun taivas on kirkas ja puissa on ruska. Eli siis ne pari aamua vuodessa, mutta ei mennä nyt pikkuseikkoihin.IMG_7770Nääkin on kyllä kivoja nää päivät kun lenkillä verkkatakki on vähän liikaa, mutta t-paita on liian vähän. Töiden alkaminen ja päiväkodin alkaminen ja työmatkat ja kaikki ovat vähän syöneet treeni-intoa, koska jotenkin mielummin kun pääsen töistä kotiin en lähde enää tyttöjen hereillä ollessa salille. Ja sitten kun tenavat nukkuu, tuo kunnansali onkin jo kiinni. Päivähoidon aloitus on mennyt kyllä todella hyvin, tytöt viihtyvät hyvin ja ihan iloisesti jäävätkin sinne aamulla sohvalle kirjaa lukemaan. Tai suuntaavat pikkukeittiöön kokkailemaan. Kiva kyllä että siellä menee hyvin, ei tarvi murehtia töissä että mitenköhän pärjäävät. Eiköhän ne hoitajat sitten kerro jos joku menee mäkeen. Toistaiseksi on lähinnä vaan todettu että Meuhka kiipeää ihan joka paikkaan ja Veuhka on vähän rauhallisempi tapaus. Joskin Veuhka syö enemmän. Mutta ei ole ihan niin riekko kuin siskonsa.IMG_7774Mutta mikäs tässä, pohdin juurikin olikohan eilen että kun ei mulla kerran oo salihommassa mitään isompia tavoitteita kun vain treenata, niin sama sen väliä jos nyt on vähän hiljaisempi kausi. Ehtii sitä sitten taas. Ja jostain syystä näin syksyisin iskee aina kauhea into neuloa, nyt pitäisi saada tehtyä ensin itselle villatakki, jotta voisin aloittaa tyttöjen villatakit. Oon tekemässä islantilaista villatakkia, joka neulotaan pyöröpuikoilla, että ei mulla enää olis kun se yläosa tekemättä (mutta se onkin just se mihin menee eniten aikaa). Katotaan millanen siitä tulee, ainakin lämmin. Että jos ehtis jopa käyttääkin sitä tässä syksyn aikana.IMG_7784Seuraavan projektin tilaus on jo tehty, Veuhkan lempikirja kun on tässä viikon ajan ollut nyt tuo neulekirja. Edes eläinten ääniä pitävä opus ole ollut mitään kun tuo neulekirja löytyi.

Vaihtaisin jos voisin

Ei se vaihtamalla parane, sanovat. Ei kaikki ehkä paranekaan, mutta kyllä mää silti heti vaihtaisin kotisalikseni Target Gymin jos voisin. Kaikella rakkaudella Lempäälän kunnan salia kohtaan. Vaihtaisin silti. Ihan siitä syystä että kun kävin siellä testaamassa niin:

  • seinällä oli motivaatiojulisteena Arska.
  • säännöissä sanotaan että humalassa on turha tulla paikalle.
  • sali oli älyttömän siisti.
  • painokiekot ja käsipainot olivat nätisti telineissään.
  • musiikki joka soi oli hyvää eikä esim. ylex/suomipop.
  • salilla oli riittävästi, ellei jopa ylenpalttisesti välineistöä ja tavaraa jolla temmeltää.
  • pukkari oli siisti (ette usko miten vaikea on löytää salia jossa naisten pukkari olisi siisti, ehjä ja muutenkin sellainen parempi kuin ihanjeeskasipuol).

IMG_7227Itse salilla en tasan kehdannut pousailla tyhmästi yhdellekään peilille, saati ottaa mitään kuvaa, sillä siellä oli tyyppejä jotka ihan oikeasti olivat treenaamassa. Ja ei oo reilua ottaa tunnistettavia kuvia muista salilla.target

 

Salin aulassa oli kätevä vihkonen, josta pystyi lunttaamaan mitä tarkoittaa pyramidit, supersarjat ja niin edelleen. Jos ei olisi itellä ollut kiire kotio niin olisin kyllä jäänyt selaamaan sitä pidemmäksikin aikaa. Ehdottomasti 5/5 mesta. Jos asuisin Naantalissa, kävisin. Joka päivä. Mut en asu, niin en hylkää mun ihanaa minisalia. Tässä muistutuksena kuva siitä miten hieno se on (Klikkaa toki isommaksi!).IMG_6527Täytyy kyllä jatkossa harkita että ostaisiko tonne Target Gymille 10-kerran kortin, että pääsisi sitten aina vierailulla ollessaan vähän rautaa siirtelemään ylös ja alas. Nähtäväksi jää!

 

270kg

Kyseessä ei ole päivän paino, vaan ykkösmaksimeiden yhteistulos. Yllätin kyllä itsenikin, sillä en vielä tossa keväällä kun aloitin tämän voimaharjoitteluni osannut kyllä odottaa että sekä kyykky että mave menisivät kolminumeroisille luvuille.IMG_6188_1024

 

(Vanha kuva, ei täällä sentään noin kylmä ollut tänään)

Kyykky on mulle jotenkin luontaisesti helppo tehdä, ja siinä menikin isoimmat painot. 110kg (kuten saatoin hehkuttaa jo aiemminkin, mutta ihan sama, hehkutan taas). Luistelijan reisillä ja voimilla hämmentävästi mulla on siis kyykkymaksimi parempi kun mave, vissiin yleensä se on toisinpäin.WP_20150503_006(Kuva hämää, oikeasti testailin tänään mavettamista ilman kenkiä. Seuraavaksi ehkä hankintalistalle painonnostokengät. Täytyyköhän ne pitää jalassa kun syö karkkia tai sipsiä tai kaikkea lihottavaa?)

Seuraavana treeniohjelmassa onkin sitten projektina mavetuloksen parantaminen. Tai ensin ehkä mavetekniikan parantaminen. Ja penkissä olisi kiva saada vakiinnutettua se 60kg, notta ensi kerralla menisi vaikka 65kg sitten!

Kyllä on kivaa tää salitouhu taas, ei voi muuta sanoa!

Lomanaloituskuulumisia

Loma, se on nyt täällä! Kuusi viikkoa leppoisaa menoa, eikä kiirettä mihinkään (paitsi ehkä uutuusjätskihyllylle). Lomalle siirtymisen tein jo perjantaina (suosittelen kaikille, viimeinen työviikko menee ennätysnopeasti kun on vain neljä päivää aekoo jou), ja jo lauantaina suunnistettiin kaverin pihalle vähän pihatalkoilemaan. Tai no parhausmies pihatalkoili, itsehän seurasin sivusta kun kaksi täystuhoa söivät asfalttia ja yrittivät karata milloin mihinkin suuntaan.IMG_6917Tehottomuudesta huolimatta me epätalkoilijatkin saatiin palkaksi ruokaa, ja oli oikein hauska päivä. Kävin vähän ojentelemassa koipia kävelylenkillä ja bongailin hienoja ruusupuskia. Tekisi kovasti mieli tuunata tuo meidän minipiha hengailukuntoon, ja olenkin joutoaikoina selaillut pinterestiä ahkerasti. Mutta nää olis vaikka tosi hienoja tuossa jossain pihan reunamilla.IMG_6916Toinen mitä haluaisin, olisi sellainen kaariportti terassin päähän, ja siihen sitten joku ruusuköynnös tai viiniköynnös kasvamaan. Meidän pihahan on suht tien vieressä, ja haluaisin siitä kesälle aina sellaisen suojaisen keitaan, johon ohikulkijat eivät voi noin vaan tuijottaa. Puutarhapohdintojen lisäksi tässä on juhlittu toista hääpäivää. Ja juhlittiinkin sitä sitten heti aamusta siten, että mä lähdin tiitin kanssa salille tekemään ykkösmaksimeita. IMG_6919Ja niitähän sitten tuli! Kyykystä aloitettiin, ja aloitin ehkä vähän turhan alhaalta (70kg). Maailman ehkä toisiksi rumin (oon aika varma, että jossain joku on kyykännyt rumemminkin) kyykky tuotti kuitenkin ykkösmaksimiksi 110kg. Oon ihan kohtuuttoman ylpeä tuosta. Penkistä meni 60kg, ja tiiti väitti että olisi voinut mennä enemmänkin. Mutta mennään nyt noilla, hyvä fiilis jäi. Mavea en vaan enää jaksanut tehdä, mutta otetaan se sitten toisella kertaa.IMG_6925Käytiin me parhausihmisen ja tyttöjen kanssa oikein kaupungilla syömässäkin, tällaisia päiviä kun vain olisi monta lisää! Aurinkoa, rakkautta, perhe, ystävät. Ja kunnon kohennus kyykkymaksimeissa! :D

Onkohan nyt varmasti

…tarpeeksi vetoremmejä mukana salilla?WP_20150503_007Toisaalta on tietty hyvä että on yhdet kassissa jos vaikka ei millään jaksakaan nostaa vaan yksillä remmeillä. Mavepainot alkaa hätyytellä 70kg rajapyykkiä niin alkaa ote lipsua, muutenhan tietty mitään remmejä käytetä. Mutta oon aatellut että treeni on tehokkaampaa kun se tanko painoinen nousee lattiasta eikä vaan lipsahda sormista heti takaisin lattialle. Kommenttiboksissa voi kertoa jos on asiasta eriävä mielipide.

Jotenkin kauhean jännää tässä nyt se, että kahden viikon päästä pääsee tekemään sarjaa sillä seittemällä kympillä. Tai kuka mua nyt estää tekemästä vaikka heti huomenna niin, mutta ajattelin kerrankin sitkoisesti seurata ohjelmaa enkä vaan tehdä mitä lystää. Tässä 5×5-setissä nämä sarjapainot menevät jotakuinkin siten että joka kolmas viikko hätyytellään uusia isoimpia lukuja, ja sitten palataan painoissa kaksi viikkoa taaksepäin. Sitten natkutetaan niitä ns. jo tuttuja painoja ja taas kolmannella viikolla päästään kokeilemaan että meniskö vielä vähän enemmän. Ja joka kerta on tähän asti mennyt, 6 viikkoa vielä jäljellä eli kaksi korotuskierrosta.

Treeneistä puheenollen, niin en oo ihan kauheesti enää shoppaillut treenikamojakaan. Johtuu kyllä ehkä siitä että en kulje joka päivä treenivaatekaupan ohi (tai siis kun sanon ohi niin tarkoitan että ovesta sisään), eikä niikään siitä etteikö niitä kamoja tarvitsisi. Mutta nyt vihdoin sain aikaiseksi tilata uudet treenitossut, ja tietty piti heti ottaa täysin epäedustava kuva niistä. Uskokaa pois, ne on ihan hienot kuitenkin. WP_20150503_006Kuvan suttuisuus johtuu siitä että mulla on nyt parisen viikkoa käytössä (toivottavasti siis enää vain viikko) miehen vanha Lumia-luuri. Eräät pikkuihmiset ovat saattaneet hieman käpälöidä linssiä ja ihan kauheen teräviä kuvia ei enää saa. Töihinpaluu tarkoittaa myös uutta puhelinta, se pistettiin tilaukseen tuossa joku aika sitten (ja hauskana kuriositeettina vartti tilauksen jälkeen se vanha puhelin lahosi) ja viikon päästä meen taas töihin ja saan uuden puhelimen! Josko vaikka pitäisi pienet käpälät siitä puhelimesta erossa sitten. Saakohan tohon Lumiaan Kikattava Kakkiainen -pelin? Se on ihan huikee! En tiiä mitä lapset siitä tykkää mutta ite tulee aina hyvälle tuulelle siitä :)

Treenihommia eli käsivarret sattuu

Jotenkin jännä että vaikka kahteen viikkoon en pääsiäisen huitteilla käytännössä ees vilkaissut salin suuntaan, tuntuu siltä että salihomma kuitenkin toimii. Ehkä se kulkee kun en oo paikalla häiritsemässä, tiedä häntä. IMG_6442

Käytännössä teen siis salilla vain isoja liikkeitä (penkki, mave, kyykky) ja häröilen sitten jotain mitä huvittaa. Yleensä jotain vatsalihasliikkeitä tai dippejä tai satunnaisesti mitä nyt huvittaa tehdä ja mikä on vapaana. Kuvituskuvana on noi mun maven sarjapainot, 62,5kg oli tänään se painavin määrä. Siitä on vielä pitkä matka, mutta josko nyt vaikka 100kg saisi jossain kohtaa nostettua maasta. Kun ei toi nyt ihan kovin tiukkaa tehnyt.

Mutta niin, salilla käynnin lisäksi on treenisettiin hiipinyt jostain kehonpainotreenit. Käyn kerran viikkoon ohjatulla kehonpainotreenitunnilla ja sitten toinen kerta tulee kun jäävuoroa ennen yleensä tehdään jonninnäköistä kuntopiiriä tai vastaavaa. Nohevasti ne ovat tietty samana päivänä, ja esimerkiksi eilen tehtiin punnerruksia. Molemmissa. Määrissä. Uskotteko jos sanon että oli aika nihkeä tänään tehdä penkkipunnerrusta?IMG_6438

Mopsipaidassa kelpaa treenata. Huomatkaa tyylikkään minimalistinen kyykkyräkki tai teline vai miksikä tuota nyt sitte voikaan kutsua. Mun salilla ei koreilla välineillä. Ja siellä mummotkin penkkaa.

Salihommii mummojen kaa

Nohevana jätin käymättä salilla melkeenpä kaksi viikkoa putkeen, sillähän ne tulokset paranee eikö? Levossa lihas kasvaa ja niin edelleen. Vähän kyllä jännitti että no nouseeko ne painot enää, mutta huoli oli turha. Hyvin jaksoin kyykyt ja mavet ja penkin, hyytyminen tuli vasta siinä kohtaa kun tein lopuksi oman pienen kehonpainotreenin.

5*burbee, 5*supermies, 10*vuorikiipeilijä, 5*sivulta sivulle lankku, 5*ojentajapunnerus ja tämä roska kolmesti. Noi ojentajapunnerukset on kyllä hankalia, oon aika varma että se johtuu siitä että mun pää vaan painaa liikaa. Sehän ei voi johtua siitä että en oo juurikaan tehnyt ojentajapunnerruksia tai siitä että oon vaan heikko siltä osin. On vaan liian painava pää.IMG_6388

Vaikka kuvasta voisi niin luulla, en ollut yksin salilla. Siellä oli tehokas mummoryhmä mun seurana. Piti ihan jonottaa omaa vuoroaan penkkiä tekemään kun nää mummot olikin sellasia pena+jalkaprässipäivä -mummoja. Lisäksi niillä oli lepposat jutut ja hyvä fiilis heti aamusta. Ehkä määkin sitten mummona voin vastata puhelimeen että “no ei ne lapsenlapset ny voi tulla vielä ku mä oon täällä salilla!” :D

Mitä mulle kuuluu? Kiitos hyvää.

Koko syksyn oli kauhean vaikea innostua liikkumisesta. Luultavasti siksi että ne raskausajalta peräisin olevat ylikilot ja romahtanut kunto eivät ihan olleet sitä mihin liikunta silloin reilu vuosi sitten jäi. Mun mahasta kasvoi raskausaikana niin suuri että liikunta jäi kevääksi käytännössä kokonaan. Toukokuussa suurin suoritus oli kävellä kauppaan, ja kotiinpäästyä silloinkin oli pakko maata sohvalla tunti että pärjäsi. Ei ollut kovin kivaa aikaa se.

Syksyllä tyttöjen epämääräinen päivärytmi vaikeutti uloslähtöä. Mutta nyt! Lounaan jälkeen suhataan pihalle oli sää mikä hyvänsä ja talsitaan sellainen 8-10km lenkki. Tai mä talsin ja tyypit koisii vaunuissa. Screen Shot 2015-03-06 at 10.54.39Screen Shot 2015-03-06 at 10.58.28Kuuntelen kärrytellessä podcasteja, pääasiassa kyseisen päivän Korporaatiota. Ja jos podcastia ei ole, kuuntelen sitten muuten Radio Rockia.

Salillakin saan käytyä pari kertaa viikkoon. Töihin mennessä olisi tarkoitus nostaa määrä kolmeen (aamusali, jeejee).  Vaikka se aiemmin mainostamani salihuuhailu olikin kivaa, piti jotain ryhtiä saada siihen hommaan. Päätin että koska käyn salilla vain sen pari kertaa, niin voin hyvin tehä joka kerta maastavedon, kyykyn ja penkin. Näiden perusjuttujen päälle sitten voi aina veivata jotain mitä huvittaa, vaikka ojentajia, pohkeita, hauiksia tai mitä huvittaakin sitten.IMG_6091Mutta mavessa ja kavereissa on nyt 16 viikon nousujohteinen systeemi(tm), jonka löysin intternetistä kätevästi. Katsotaan sitten 15 viikon päästä että paljonko on ykkösmaksimit! Vielä toistaiseksi tuntuu vähän nynnyiltä noi painot, mutta se lienee vaan hyvä asia, ne kuitenkin nousee joka viikko..

Kivaa kyllä että vihdoinkin liikunta tuntuu kivalta. Ja siltä miltä ennenkin. Ehkä se tieto siitä että on sovittu päivämäärä töihin paluulle antoi tarvittua ryhtiä kotona olemiseen. Sen sijaan että tuntuu että “oon loppuelämän jumissa kotona”, tuntuu että on kiva olla tyttöjen kanssa kotona kun voi päivisin käydä kävelyllä ja kevätkin tulee ja kaikkee. Että jos nyt saisi aina nukkua yöt putkeen vielä niin olisi ihan kaikki parhainpäin.

Salin kuumin kissa

Ikävä tuottaa yllätys, mutta se nyt en ollut minä. Mulla ehkä oli kuumin, koska riekuin hupparissa. Tiiätte varmaan kun se sopivan löysä päällyspaita jääkin kotiin eikä trikooputkitopissa vaan kehtoo mennä. Oli mulla jostain syystä myös lämpökerraston housut tuulihousujen alla, että ei ihme että oli kuuma. Huomaa että talvea on lusittu riittävästi kun ei edes enää huomaa että on kahdet housut päällekäin..

Salille mennessä meinasi vähän jännittää että nytkö on se päivä kun koko hemputin kylä on lähtenyt penkkaamaan. Oli nimittäin niin monta autoa liikuntahallin lähistöllä että edes Lidlin pihassa viiden ruuhkassa ei niin montaa autoa ole näkynyt. Hommahan selvisin nopeasti, siellä oli menossa vanhojen tanssit. Meni ihan pasmat sekaisin kun jäin pohtimaan omia vanhojen tansseja.

Noudatin taas sitkeästi hyväksihavaittua saliohjelmaani, jossa tänään vuorossa oli “kädet ja jotain selkäjuttuja ehkä”-osio. Tein vähän käsipainoilla penkkiä, soutua, perusselänojennuksia ja vatsalihaksiakin vähän tein, hauista ja ojentajia piti vähän myöskin. Penkkiä en päässyt sillä sen 30min kun olisin viitsinyt niin siinä oli toisilla sarjat kesken ja sitten kun olisi päässyt niin eipä enää napeksinut. Sen sijaan aiheutin ehkä hieman ihmetystä kun tein sellaisia synnyttäneille suositeltuja syvien vatsalihasten kuntoutusjuttuja, ja voin kertoa että sivustakatsojasta liikkeet näyttävät lähinnä siltä että makoilen lattialla jalat koukussa. Mutta kyllä nekin liikkeet tuntuu kun tarpeeksi tekee, nyt tosin alkaa vissiin vähän olla voimat palautuneet kun vasta sadas liike oli vähän sellainen että josko nyt riittäisi. Pitänee kehitellä uusia liikkeitä ettei tarvi tylsistyä ihan kuoliaaksi kun niitä tekee.kuuminkissaSalilta lähtemistä piti hetki venyttää, sillä en vaan kehdannut mennä hallin aulaan pyörimään Reinot jalassa ja aina yhtä asiallinen kangaskassi olalla. Mutta mikäs siinä, pukkarissa oli peili ja tunnetustihan salilla ei oo käyty jos ei oo selfietä otettu. Että tuosta nuin!

Salidilemma

Salilla olisi erityiskiva noudattaa jotain suunnitelmallista ohjelmaa, jossa painot/toistot kasvaisivat nätisti ja kehitystä tapahtuisi ikään kuin väkisin. Mulla on jossain(tm) useampikin erilainen ohjelma, mutta yllättäen yksikään niistä ei nappaa. Ai miksi? No siksi kun mun kuntosali on niin pieni. Ja se liittyy tähän miten? No siten että jos mulla on lappu jossa lukee että askelkyykyt smithissä, niin sitten mää teen askelkyykyt smithissä. Ja odotan kunnes se laite on vapaa. Ja kun tuolla salilla on käytännössä yksi setti kaikkea, niin hyvällä tuurilla sitä odottamista saa sitten tehdä joka välissä.

Tästä syystä olenkin ottanut hieman ylimalkaisemman “ohjelman” käyttöön. Tänään ehdin nopeasti salille vaikka ei pitänyt ja ohjelmassa oli “kädet ja sellaista”. Eli tein sitten vähän sen mukaan että mitä siellä salilla oli vapaana. Sain tehtyä penkkiä parilla otteella, vipunostoja, hauiskääntöjä, dippejä, punnerruksia ja vielä selän ojennuksia. Siinä se puoli tuntia menikin ja piti kirmata takaisin kotiin.

Mulla on myös ohjelma nimeltä “jalat”. Ja “maha”. Ja “lämmittely”. Viimeisin meinaa että on niin kiire että autossa laitetaan vaan lämmöt täysille ja kutsutaan sitä lämmittelyksi.