laihdutus

Asioita, joihin dieetti voi kaatua (ja peliliikkeitä)

Pitsaperjantain julkistaminen päivä sen jälkeen, kun laihduttaja on saanut ensimmäisen tavoitteensa täyteen.

Pitsaperjantain muuttaminen herkkuperjantaiksi noin tunti pitsansyönnin jälkeen.

Ravintolalounas viisi kertaa viikossa.

Lieventäviä asianhaarojakin on. Herkkuperjantaita vietetään vain kerran kuussa. Muina päivinä herkut jätetään syömättä. Ja ravintolalounaita syödään vain 10 kuukaudessa. Eli otetaan vain yksi nippu lounareita.

Kyllä tämä tästä. Tavoite 2, täältä tullaan.

Eikö dieetti onnistu? Ei se mitään!

Lasket kaloreita, mutta ei vaan auta? Pupellat porkkanaa, mutta kilot eivät lähde? Laihdutat mutta et laihdu?

No nyt on ratkaisu näihin kaikkiin ongelmiin. Saanen esitellä: Dieettipossu, tuttavien kesken Dieedi-Notsu.

IMG_7665Laihduttaminenhan perustuu siihen että mitä vähemmän jääkaapin ovi käy, sitä vähemmän tulee syötyä. Eikö? No tämä Dieedi-Notsu auttaa! Se saa sinut tuntemaan itsesi possuksi joka kerta kun käyt vähän katsomassa että onko jääkaapissa vielä(kään) muutakin kuin valo!

IMG_7667

Oink Oink vaan! Vielä kun possun saisi röhkimään aina kun karkkikaapin ovi aukeaa, tai kun Kotipitsasta tulee pitsaa kotiin.

 

 

Mitä mulle kuuluu? Kiitos hyvää.

Koko syksyn oli kauhean vaikea innostua liikkumisesta. Luultavasti siksi että ne raskausajalta peräisin olevat ylikilot ja romahtanut kunto eivät ihan olleet sitä mihin liikunta silloin reilu vuosi sitten jäi. Mun mahasta kasvoi raskausaikana niin suuri että liikunta jäi kevääksi käytännössä kokonaan. Toukokuussa suurin suoritus oli kävellä kauppaan, ja kotiinpäästyä silloinkin oli pakko maata sohvalla tunti että pärjäsi. Ei ollut kovin kivaa aikaa se.

Syksyllä tyttöjen epämääräinen päivärytmi vaikeutti uloslähtöä. Mutta nyt! Lounaan jälkeen suhataan pihalle oli sää mikä hyvänsä ja talsitaan sellainen 8-10km lenkki. Tai mä talsin ja tyypit koisii vaunuissa. Screen Shot 2015-03-06 at 10.54.39Screen Shot 2015-03-06 at 10.58.28Kuuntelen kärrytellessä podcasteja, pääasiassa kyseisen päivän Korporaatiota. Ja jos podcastia ei ole, kuuntelen sitten muuten Radio Rockia.

Salillakin saan käytyä pari kertaa viikkoon. Töihin mennessä olisi tarkoitus nostaa määrä kolmeen (aamusali, jeejee).  Vaikka se aiemmin mainostamani salihuuhailu olikin kivaa, piti jotain ryhtiä saada siihen hommaan. Päätin että koska käyn salilla vain sen pari kertaa, niin voin hyvin tehä joka kerta maastavedon, kyykyn ja penkin. Näiden perusjuttujen päälle sitten voi aina veivata jotain mitä huvittaa, vaikka ojentajia, pohkeita, hauiksia tai mitä huvittaakin sitten.IMG_6091Mutta mavessa ja kavereissa on nyt 16 viikon nousujohteinen systeemi(tm), jonka löysin intternetistä kätevästi. Katsotaan sitten 15 viikon päästä että paljonko on ykkösmaksimit! Vielä toistaiseksi tuntuu vähän nynnyiltä noi painot, mutta se lienee vaan hyvä asia, ne kuitenkin nousee joka viikko..

Kivaa kyllä että vihdoinkin liikunta tuntuu kivalta. Ja siltä miltä ennenkin. Ehkä se tieto siitä että on sovittu päivämäärä töihin paluulle antoi tarvittua ryhtiä kotona olemiseen. Sen sijaan että tuntuu että “oon loppuelämän jumissa kotona”, tuntuu että on kiva olla tyttöjen kanssa kotona kun voi päivisin käydä kävelyllä ja kevätkin tulee ja kaikkee. Että jos nyt saisi aina nukkua yöt putkeen vielä niin olisi ihan kaikki parhainpäin.

Perinteinen saliruuhka

Kuten kansanperinne osaa kertoa, tammikuussa kuntosalit pullistelevat uuden elämän aloittaneita laihduttajia. Ja totta, niin tuolla mun pikkusalillakin. Normaalisti paikalla olisi ehkä neljä punttailijaa, nyt siellä oli ainakin seitsemän tyyppiä. Kuntopyörällekin oli melkein jono! Pukkarissa mahtui sentään kääntymään ja ottamaan treeninjälkeiskuvia, niitä “katsokaa kun treenasin ja olin hyvä ihminen”:IMG_5533

Näin sitä vaan kalsaripaidassa pousataan. Tarviiko edes sanoa että olin yksin pukuhuoneessa? Miksi noissa kalsaripaidoissa pitää olla noin huomiota herättävät saumat? Ehkä ettei eräät ottaisi kuvia ne päällä ja tunkisi nettiin…

Koska meidän auto on huollossa ja piti kävellä salille, tein normaalia nopeamman treenin. 7 liikettä, ensimmäisellä kierroksella 10 toistoa, toisella 9, kolmannella 8 ja niin edelleen. Kierrosten välillä 20s tauko. Hikistä puuhaa ja sykkeet nousivat reippaasti. Ihan kivaa tosin se kävely oli, voisi ottaa ihan tavaksi. Alkuperäinen tarkoitus oli juosta salille, mutta vihaan kun reppu hölskyy selässä. Mun repussa on kyllä sellanen remmi lantion ympäri, mutta arvatkaapa vaan meneekö se kiinni tässä kunnossa :D Ehkä sitten keväämmällä…