muodostelmaluistelu

Kultaa kaulassa

Luistelun kisakausi alkaa olla paketissa, ja päästiin lopettamaan hommat Keravalla kutsukisoissa voiton merkeissä. Ensi vuodelle on jo suuret suunnitelmat, paljon intoa ja uusia ideoita. En malta odottaa että päästään taas työn touhuun! IMG_9272

Erityisesti rakastan tota kisameikkiä. Ja rajauksia jotka on ihan suhrussa iltapäivästä kun ei muista että rajaukset ovat arkimeikkiä pidemmällä kun vähän hieroo naamaa. Mutta onneksi ei oo ainoa tollasissa sotamaaleissa, kehtaa ihan käydä porukalla syömässäkin.

IMG_9274

Muodostelmajuttujen lisäksi on tullut harjoteltua yksinluisteluhommiakin, maanantaina oli vuorossa hyppytunti ja pääsin kuin pääsinkin kaikki yksöishypyt (axelia lukuunottamatta, siihen ei riittänyt enää uskallus). Ei huono! Ottaen huomioon että oon viimeksi tehnyt noita hyppyjä ehkä 2 vuotta sitten, enkä silloinkaan tehnyt niitä kaikkia.

Luistelukisaviikonloppu

Oltiin joukkueen kanssa luistelemassa Kouvolassa viikonloppuna. Kisat itsessään eivät ehkä olleet mikään varsinainen syksee, mutta kyllä siitä pienestä pettymyksestä on jo yli päästy. Aina voi vaan kysellä itseltään kun harmittaa, että mitäs menit ja valitsit arvostelulajin. OIisko kannattanut aloittaa vaikka pituushyppy, nii!

Meillä oli aivan todella hauska reissu. On niin maan mukava porukka koossa, ja erityisesti iloinen jengi, että ei voi paljoo sijoituksia harmitella kun tämän jengin kanssa tehdään reissua.

IMG_9005

Menomatkalla pysähdyttiin syömään, ja tällä kertaa ei sotkettu ABCn keittiön pakkaa ihan täysin. Tai noh, tällä kertaa siellä koko mestassa oli töissä enemmän kuin yksi henkilö…IMG_9007

Hotellilla hengailtiin yhdessä huoneessa juoruamassa, laittamassa hiuksia ja ompelemassa viime hetken lisäyksiä pukuihin. Tässä laitetaan hihansuuhun mustaa nauhaa. Konstit on monet sano!

IMG_9012

IMG_9013

Koska venyvyys ja liikkuvuus ei ole meidän porukan ydinosaamisalueella (kerron kohta missä ollaan taatusti parhaita), päätettiin ottaa osaa Lidlin Sportyfeel -spagaattihaasteeseen. Katotaan sitten miten kuukauden päästä jalka nousee ja vaaka ojentuu! Luultavasti tasan samoin kun nytkin…

Ja niin missä me ollaan hyviä? Ollaan ensiluokkaisia mokkapalojen arvioijia. Kouvolan jäähallin mokkapalat johtavat kyllä niukasti tän kauden tilastoa, Lappeenranta on hyvänä kakkosena. Että jos jossain tarvitaan mokkapalamakutuomaria, voidaan tulla ihan mokkapalapalkkiolla.

IMG_9019

Mokkapalojen lisäksi toinen joukkueen perinne on Heseruokailu kisan jälkeen. Tätä varten myöskin aina haalitaan Hesekuponkeja ties mistä, ja tälläkään kertaa Hesevastaava Susu ei pettänyt vaan toimitti riittävästi kuponkeja kaikille.

IMG_9020

Kohta tässä pääsee taas kisailemaan tarkemmin, siltä reissulta voisi melkein luvata vähän tarkemmankin selvityksen mitä siellä kisamatkalla oikein tapahtuu. Paitsi Heseruokailua. Ja mokkapaloja. Olettaen siis että ei luistella sarjamme ensimmäisenä, sillä se meinaa että kisaohjelmaa mennään suorittamaan kello 8:30. Joka vain ei ole ihmisen aika edes herätä, saati olla täydessä kisaiskussa meikkeineen, kampauksineen ja verryttelyineen. Pitäkää peukkuja että meitä edes tämän kerran arpaonni suosisi!

#kevytpäivämeikki, #synchronizedskating ja #kylläurheiluonkivaa

Viikonloppu vierähti vähän erilaisissa merkeissä, kun perjantaina töiden jälkeen piti kiiruhtaa kohti jäähallia ja bussikyyditystä. Lumimyräkästä huolimatta pääsimme ehjinä perille Lappeenrantaan, jossa järjestettiin muodostelmaluistelun ensimmäiset kansallisen sarjan valintakilpailut. Ihana sanahirviö, eikö?

IMG_8368Bussi muuttui liikkuvaksi kampaamoksi, kun piti väsätä kampauksia seuraavaa päivää varten. Jokainen minuutti aamulla lisäunta on kyllä arvokas, kun herätys on kello 06:00. Kuskia säästettiin ja lakkaa suihkuteltiin vain pysähdyspaikoilla.

Aamulla kaivettiin esille tarvittavat restaurointitarvikkeet.#kevytpäivämeikki huudettu!

IMG_8334Kun hyväksyntä meikille oli saatu (“Näkyyks nää rajaukset sinne viiden metrin päähän?” “Näkyy” “Hyvä!”), oli aamupalan aika.IMG_8338

Näissä luisteluhommissa oikeasti kyllä tylsintä on nää aikaiset aamut (aikuiset alottaa käytännössä aina kisapäivän) ja se että hallissa ei siihen aikaan ole välttämättä yhtään katsojaa. Hyvällä tuurilla tuomareiden lisäksi on joku toinen joukkue paikalla, jolta sitten armosta saa aplodit. Mutta eipä se meidän menoa haitannut, Eikä sekään että pukukopin sijaan oltiin sijoituksessa työmaakopissa hallin ulkopuolella.IMG_8344

Kisaohjelma meni mainiosti, ja oli aika siirtyä päivän ehkä toisiksi tärkeimpään asiaan, niittäin shoppailuun. Mulla on perinteenä ostaa aina ekoista kisoista uudet suojat, mutta nyt löyty niin hienot että en tiiä tarviiko ens vuonna tehdä uutta hankintaa.IMG_8347

Melkoset blingblingsuojat :D Kun suojat oli hankittu, oli aika mennä testaamaan kahvilan tarjonta. Etukäteen oli tiedossa että tarjolla on äitien tekemää pullaa, joten pienet toiveet heräsivät mahdollisuudesta mokkapaloihin. Ja oi kyllä! Mokkapaloja! Katsokaa miten hieno!

IMG_8349Suuren mokkapalavertailun tuloslistalla tämä yksilö meni kyllä heittämällä kärkeen. Ihan jo puhtaasti maun puolesta. Mutta ei tuo jättimäinen annoskokokaan haittaa yhtään!IMG_8351

Treffasin kisan jälkeen katsomossa vanhaa ystävää luisteluhommista, ja ai veljet oli hauskaa! Olisin ottanut jonkun kaverikuvan mutta kun ei tullut ees mieleen kun oli hauskempaa höpötellä kuulumisia läpi. Musta vähän tuntuu että kesällä otetaan koko perhe auto alle ja kurvataan kohti Lappeenrantaa.

Koska hallilla istuminen on a) kylmää b) vähän pitkäveteistä ja hallilla tarjottu ruoka ei ole takuuvarmasti aina kovin herkkua, suunnattiin porukalla Amarilloon. IMG_8358Tuossa näkyy tuo meidän kisakampauskin suhteelilsen hyvin. Mahat täyteen ahdettuina olikin hyvä seisoskella palkintojenjaossa verkkareissa. Yleensähän palkintojenjaot pidetään jäällä ja pitää siellä täristä tunti kisapuvussa, mutta tällä kertaa homma hoitui katsomossa.IMG_8364Palkintoja jaettiin kolmessa sarjassa, ja koko pääty oli täynnä luistelijoita. Ja siis tämän jälkeenhän kisat jatkuivat, ja vähintään toinen samanlainen setti väkeä oli vielä odottamassa vuoroaan.

Meidän sijoitus oli viides, ja oltiin kyllä hyvin tyytyväisiä siihen. Ja vielä enemmän tyytyväisiä oltiin kun nähtiin mitä pisteitä oli saatu kerättyä. Tästä on hyvä lähteä kehitttämään eteenpäin. Loistava porukka ja erinomaisen hyvä henki auttaa kyllä  jaksamaan nää kisareissut (ja erityisesti ne inhottavat aamuherätykset).IMG_8369

Seuraavaksi kisataan sitten tammikuussa aluekisoissa, ellei mitään muita kisoja tuohon sitten väliin vielä iske. Jää nähtäväksi!

Aikuinenkin voi oppia

Ihan vaan halusin joka ikisellä forumilla kehua, että katsokaa kun oon oppinut uuden luisteluliikkeen. Tai oikeastaan opin sen tammikuussa koska oli pakko. Mutta oli motivaatio mikä tahansa (tässä tapauksessa se että muutenkin oli vähän epämukavuusalueen puolella ylipäätään vetää luistelumekkoa niskaan kisameiningissä, niin olisi ollut vielä epämukavampaa feilata tempussa).

Ei tuo nyt kovin vaikealta näytä, mutta mulle se kyllä on ollut jotenkin ihan mahdoton aina tehdä. Ei aukee lonkat, ei taivu jalat, ei pysty. No mutta pystyinpäs. Siitäs sain! Miksi en pystyisi, oon oppinut joskus ylipäätään luistelemaan ja lukemaankin, niin kai sitä nyt yhen tempun oppii jos oikein haluaa!

Aikuisena harrastaminen on ihan yhtä antoisaa kuin nuorempana. Ilo vaan ehkä tulee pienemmäistä onnistumishommista kuin silloin kun lajia harrasti ihan tosissaan.

Luistelukisapäivä

Kaikenmoiset Päivä kanssani -postaukset ovat blogeissa aika ikisuosittuja, erityisesti niissä blogeissa joissa vietetään jonnin sortin mielenkiintoista elämää. Toisin kun täällä. Siksipä aattelin että kun mistään muusta en keksinyt että teen luistelukisapäivästä sitten raportin. Mietin kyllä hetken sitä että oikeasti, ketä kiinnostaa mun päivä, mutta aattelin että ainakin mua kiinnostaa.07022015_1Herätyskello soi armottomasti 5.15, ja ensimmäinen tehtävä oli meikata. Tilanne vaati kovia aseita, siksi “time freeze” ja “blur cream”. Ja hyvät efektit kuvissa. Letin tein jo edellisenä iltana, koska järki ei riitä taiteilemaan lettiä aamulla ennen kuutta. Yleensähän me ollaan hotellissa yötä jos kisa on aamulla ja ajomatka on pari tuntia, mutta erinnäisistä syistä johtuen skippasin hotellin ja kurvasin omia reittejä paikalle. Eväätkin olin tehnyt jo edellisenä iltana (tortilloja jäi yli siis). 5.45 auto lähti kohti ensimmäistä avoinna olevaa huoltoasemaa (menovettä autoon ja kahvia kuskille).07022015_2Noin 7.40 ihastelin avointa Keimolanporttia moottoritien väärältä puolelta. Mun puolen Keimolanportti oli tietty kiinni vielä. Mutta olihan se auringonnousukin aika hieno. Barona Areenan pihassa olin aika tarkkaan kahdeksalta ja siinä 8.30 oltiin jo vallattu sopiva lämmittelyalue joukkueelle. Tein siinä vielä parit letit joukkuekavereille ja tungin omaan naamaan vielä luomiväriä ja sellaista. Sitten vaan armoton tunnin mittainen lämmittely ennen pukukoppiin siirtymistä. Mitenkään erityisen paljon ei jäänyt aikaa katsella muitten aikuisten ohjelmia, harmi sinäänsä.07022015_3Pukuhuoneessa oli melko rauhallista, puvut vaan päälle, luistimet jalkaan ja huulipunat hampaisiin niin voi sanoa olevansa valmis jäälle. Jään jälkeen toki kaivetaan heti eväät ja pohditaan että “jokohan mää söin kaikki vai oliskohan vielä jotain”. Ja katsotaan puhelimesta omaa suoritusta silmämuna kovana. Itsehän tein ihan omia pyörähdyksiä (soololiike kyllä tunnetaan muodostelmassa, mutta ihan sellaista “oho pyörähdin tahtia liian aikaisin”-tyyppistä menoa sillä ei sentään tarkoiteta. Jäi vähän harmittamaan, mutta vieruskaveri lohdutti kyllä heti että ei tässä nyt mitään, ei haittaa.07022015_4Kisan (ja eväiden syömisen) jälkeen oli aikaa tutkailla hallin käytävällä olevaa pientä näyttelyä muodostelmaluistelun historiasta Suomessa, ja löytyipä sieltä mun vanhan seuran julistekin! Bongasin itseni vaatimattomasti kahdestatoista kuvasta. Ja otin selfien siis itseni kanssa. Minä -91, minä -93, minä -98 ja pari muutakin vielä. Harvinaista :D Palkintojen jakoon oli tunkua kuten aina, ja jäällä tuli kylmä kuten aina. Tehtiin joukkuekaverin kanssa tuollaiset fleecebolerot, kun puku on hihaton. Ihan loistava idea vaikka itse sanonkin, sillä tuo pieni lärpäke lämmittää ihan tosi hyvin. Kisoista tuloksena oli kuudes sija, joka tarkoittaa että lunastettiin samalla paikka loppukilpailuun. Suomessa aikuiset kisaavat kahdessa lohkossa, ja molempien lohkojen kuusi parasta menevät loppukisaan. Että ehkä kisaraporttia sieltä sitten! Kisamatka ei myöskään ole kisamatka ilman roskaruokaevästä, eli poikettiiin vielä Hesellä kotimatkalla.

Sellainen päivä! Mitäs muut puuhasitte? Melkein voin löydä vetoa että ette tehneet rajauksia aamulla 5.30.

Sykkeet pilviin ja makkarat kaakkoon

Siis kyllähän mä tiesin että ei se luistelu nyt ihan vain iisiä menoa ole. Otin huvikseni meidän treeneihin tänään sykemittarin. Luistelen siis Varala-Tiimin aikuisten muodostelmajoukkueessa, ja tämän kertaiset treenit koostuivat käytännössä ohjelman toistoista.

Screen Shot 2015-01-21 at 23.05.19

 

Maksimisykkeet kävi pirteästi 193ssa, ja ihan näköjään kokoaikaa toi sykevyö ei pysynyt paikallaan (aina sama ongelma, en tajua miten touhotan sen kanssa että se tollai epämittaa). Tuosta on suht helppoa tunnistaa että ensin tehtiin kokonainen ohjelma, sitten vähän pohdittiin mitä pitäisi tehdä paremmin, sitten tehtiin pienempiä pätkiä ohjelman sisältä ja lopussa tehtiin taas kokonaisia vetoja. Hyvät treenit oli kyllä, hiki puski ja hauskaa oli. Ennen jäätä meillä oli oheiset, eli tilaisuus jossa alussa ehti ottaa jopa “katsokaa miten hienot pussihousut näistä tuulihousuista saa”-kuvan.IMG_5546Ja siis asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, pussihousuilla oli ihan järkevä funtio. Ei näe nilkkojen ojennuksia jos nilkat ei näy. Nyt olisi puolitoista viikkoa aikaa päästä yli mahamakkaraissueista, koska sitten pitää kiskoa päälle kisapuku (ja tietty sitä ennen ommella siihen paljetit ja muut härpäkkeet) ja singahtaa jäälle aluemestaruuksissa. Kisat käydään Hakametsän hallissa 1.2. sunnuntaina, eli jos ei oo muuta puuhaa niin siellä näkee sitten muodostelmaluistelijoita tositoimissa. Siitä viikko niin luvassa on toiset valintakisat, joiden jälkeen tiedetään mennäänkö loppukisoihin vai oliko tämä kausi sitten tässä. Toivottavasti päästään!