kirpputorit

Touhutoopet ja keittiöhommia

Musta on kiva kierrellä kirppareilla ja kyhnätä alennusmyynneissä. Ihan vaan koska voi löytää edullisia juttuja, jotka miellyttävät omaa silmää. Mikään kirpparihaukka tai alennusnäätä en ole, mutta aina välillä löytyy jotain kivaa. Kuten vaikka Marimekon patalaput ja uunikinnas. Söpöt kun mitkä! IMG_0736Ja mikäänhän ei ole niin siistiä kuin ilmainen ja vahingossa löydetty. Löysin meidän lähimetallikierrätyspisteeltä tällasen purkin, jonka joku oli jättänyt ystävällisesti astian päälle:

IMG_0739

Hopeisen lusikankin sain ilmaiseksi! Kaupantekijäislahja siis. Pikkujuttu, mutta hauska ja omasta mielestä hieno kuin sika pienenä.

IMG_0732

Siinä missä aiemmin oon vähän vain katsellut ja ihmetellyt ja joskus tuurilla löytänyt jotain, nyt on ollut enemmänkin sellainen “haku päällä”. Ja sitä on käynyt sellainenkin ihme että oon löytänyt mitä oon etsinyt! Etsin kuistille jotain sellaista juttua (ammattitermit hallussa), jossa voisi säilyttää sateenvarjot ja muut pystysäilytystä kaipaavat esineet. Sopivan kapeita ja korkeita peltitonkkia tai maitotonkkia ei tullut vastaan, mutta nyt meillä on kuistilla tällainen:

IMG_0738Saatan ehkä maalata, ehkä en. Ja joku vettä imevä sisus pitäisi kehitellä, olisko ideoita?

Rompepäivät

Pitkin Suomea järjestetään Rompepäiviä. (Katso seuraavat täältä.) Eli käytännössä isompi tai pienempi tapahtuma, jossa on myyjiä myymässä erilaista roinaa. On yksityishenkilöitä (joiden pöydistä löytyvät aarteet) ja on keräilijöitä (jos etsit juuri sitä tiettyä lasipurkkia niin saatat löytää ja on kauppiaita, jotka myyvät tuotteitaan (vaikka saunajakkaroita tai luomujauhoja). Kaikenlaista siis.

Jos vaikka haluat ostaa iänvanhat vauvavankkurit (jotka ilmeisesti ovat Batmanin vanhat), se järjestyy mitä todennäköisimmin:

IMG_0727

Batmanin vaunut jäivät ostamatta, mutta kaikkea muuta pientä löytyikin. Ensimmäinen löytö oli melkeinpä päivän käytännöllisin. Löydettiin hieman penkomalla maustehylly. Eikä maksanut mitään. Eli hyvin alkoi rahantuhlaus! :D

IMG_0734

Hylly iskettiin paikalleen keittiöön ja fiilisteltiin että onpas se sopiva. Keittiöön löytyi myös pari purkkia. En jaksa tajuta ihan miksi sellaisista kulmikkaista metallipöniköistä pyydetään 10€ hintoja, tai 15€. Mulla ei niinkään onneksi oo mitään maniaa (vielä) tiettyihin purkkeihin, joten valkkasin ne mitkä silmää miellytti ja joista sain hinnan alemmas tinkimällä.

IMG_0729

Ehkä sitä voisi keskittyä jatkossa punavalkoisiin purkkeihin? Saisko siitä jonkun manian aikaan? Punainen oli muutenkin selkeästi päivän väri, sillä löysin myös punaisen ison emalikattilan ja punaisehkon leipälaatikon.

IMG_0725

IMG_0730

Toisen romu on toisen aarre! Vähän muutakin löytyi, mutta katotaan niitä sitten toisella kertaa.

Erinnäisiä puuhia

Alkaa olla turuilla ja toreilla jo rauhallista, kun koulutkin on alkaneet ja suurin osa ihmisistä taas töissä. Yksi asia ei ehkä taida muuttua, jonottamisen pakko Jörn’s Döner -ruokakojuun Laukontorilla. Mutta mikäs tässä jonotellessa kun aikaa on vaikka muille jakaa ja kaverikin löytyi paikalle ettei yksin tarvinnut jonotella.IMG_7487Järkevät hinnat, nopea palvelu ja ihan todella hyvä ruoka, ehkä siksi paikkaan on koko ajan jono. Jotenkin hassua että vieressä on ihan huippuhyviä hodareita (oon maistanut) joita tekee 4 vuodenaikaa, mutta kaikki himoitsevat nyt tässä näitä dönereitä. Tuli ihan huono omatunto jonottaa, mutta ruuan jälkeen ei antanut maha periksi enää hodarille. Tai Tom&Crillin herkuille. On se vaikeaa tämä länkkärin elämä joskus. Festariviikonloppunakin ihmisen vaikeimpia ongelmia oli että mennäkö pallomereen vai kaljakellumaan aurinkoiselle joelle.IMG_7488No mutta takaisin asiaan. Piti jorista että mitäs tässä on nyt kaikkea puuhattu. Sen lisäksi että oon juossut kaunistautumassa kampaajalla ja ripsihuollossa, oon myös ehtinyt käydä kahdessa työhaastattelussa, kahdesti salilla, kahdesti jäällä, niitä mattojakin pesin tosiaan, kerran ajattelin että joogaan mutta en sitten joogannut, neuloin villatakin hihan lähes valmiiksi, tuijottelin Netflixistä New Tricksiä (Ryhmä Pullman) ja kävin shoppailemassa aitaa.IMG_7490Meidän Team “Jaa kato tuollakin on kiviä/käpyjä/mitä tahansa” alkaa olla siinä pisteessä että tuo oma minipiha ei riitä, joten se on syytä ehkä aidoittaa. Niin voi ihan ilman kamalaa stressiä olla pihallakin. Stressistä tuli mieleen, en oo vielä ehtinyt oikeen stressaamaan päivähoidon aloitusta. Kenelleköhän meistä se tulee olemaan vaikeinta? Minun vauvat menee päivähoitoon, eihän vauvat semmoista tee? Vaikka olisi kuinka hienot kerhotossutkin.IMG_7493Löysin nuo hienot tossut Miraakkelista Tampereelta. Ja ihan vinkkinä monikkoperheyhdistyksen jäsenille, kun ostaa kaksi samaa tuotetta saa 20% alennusta! Niin ja kirpparipöydästäkin saa alennusta Old’n’Golden-kirppikseltä. Huomasin tämän kun kävin varaamassa pöytää ja jäin jutulle omistajan kanssa. Hällä oli kaksospojat, ehkä siis tulevat sulhoehdokkaat? No mutta kuitenkin, tarvis varmaan kaivaa se alennuslista esille että mistäs tuplien kanssa saa alee. Epäilen että Allsaints.com tai Converse.com eivät oo listalla. Eikä Marimekko.

Marimekosta tuli mieleen että musta on tulossa ihan marimekkomuija. En vaan voi sille mitään että ne vaatteet alkaa näyttää kivoilta. Ehkä se on se ikä, tai joku salainen taipumus olla kuviksenope. IMG_7469Mut kuin hieno! Ei pose, tai ilme, mut mekko!

Roskia vai aarteita

Lauantaina järjestettiin Loimaalla Rompepäivät. Ja kyllä oli rompetta, monenlaista. Rompepäivät on tapahtuma, joka on niinkuin oikeastaan vain valtava ulkokirppari, sillä erotuksella että mitä rompepäiviltä ei saa, sitä ei ole olemassa.PicMonkey CollageTulihan sitä itsekin ostettua juttuja, parhausmies osti kauheat määrät Aku Ankkoja ja tytöille ostettiin yksi lautapeli odottelemaan sekä oma puutarhasetti johon kuului kaksi tuolia ja pöytä. Voivat siinä sitten patsastella kun kerran helteetkin alkaa :DPicMonkey Collage2Ja siis kun sanon että rompetorilta saa mitä vaan, niin en kyllä ees liiottele. Myynnissä oli kaikkea läpiruostuneesta fillarin rungonpuolikkasta asunto-osakkeeseen ja autoon.IMG_7344Ja kyllä joillekin ruosteinen kettinkikin kelpaa. Oli siellä kyllä kaikkea, etsin itse sellaista jotain kivaa vanhaa peltipurkkia kahvinsäilytykseen, mutta en kyllä löytänyt tällä kertaa sopivaa. Ja ihan oikeasti, 20€ vanhasta peltikiposta? Vähän liiottelua, vaikka olisikin itselle arvokas.

Mistähän se muuten johtuu että kirppareille on niin vaikea hinnoitella asioita. Toiset pistävät myyntiin käytetyn henkkiksen topin ja pyytävät siitä enemmän mitä ovat itse maksaneet. Toiset myyvät pokkana rikkinäistä kahvikuppia kympillä. Tietty ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Vai mitä? Mikä on älyttömin kirppishinnoittelu, jonka olette ikinä nähneet? Avaan pelin tyhjällä viinipullolla (tuote myynnissä Alkossa, että ei siis mikään arvokas tai erityinen puteli), 5€.

Kirpputorikierroksella Lempäälässä, osa 2

Pikkuhiljaa ehdin näillä kirppareillakin käymään, jee! Eli jatketaan kirpputoriesittelyitä. Jotenkin voisi kuvitella että kun kerran lonnii päivät kotona, voisi samalla vaivalla lonnia vaikka missä kaupoissa, mutta ehei. Ensimmäinen ongelma kun on se, että ei me mahduta kaikista ovista sisälle tuplavankkureiden kanssa. Tämä muuten blokkaa tehokkaasti käynnit myös kaikista kivoista kivijalkakaupoista (koita ite: eka raput, sitten tuulikaappi ja sitten pieni liike jossa muutenkin pelkää jotain hajottavansa), joten ei me jakseta isolle kirkolle Tampereelle juurikaan ees lähteä. Toinen ongelma on näiden kirppareiden aukioloajat. Edelliset kaksi olivat kuuteen asti, joka mahdollistaa sen että voin parhausihmisen töistä tullessa kurvata autolla matkaan, mutta kun kirppis on auki neljään, ongelma onkin hieman sitten haastavampi. Mutta siis asiaan.

Esitellään tällä kertaa Lempäälän (Halkolan) kirppiksestä, joka on melkoisen suuri ja sisältää peruskirpparikamojen lisäksi myös pienen osaston josta löytyy erinnäisiä jänniä vanhoja juttuja. Valoisa ja tilava paikka. jossa hinnat ovat ehkä muutamissa pöydissä hieman kalliit. Mutta oon löytänyt täältä monia hyviä vaatteita vauvoille 20c/vaate, joten pisteet siitä.IMG_5795

Esimerkkiannokset näyttää pahasti kouluaterioilta. Tykkään myös tuosta leipäpalasta.

IMG_5792IMG_5794Vatkuliohjeiden lisäksi löytyy jännännäköisiä laukkuja ja huikeita tarroja (en tiiä ovatko tarrat jo kadonneet, pitäisi käydä uusintareissulla asap).IMG_5797 IMG_5802

Lempäälän kirpputori, Halkolantie 14, Lempäälä, avoinna ma – pe 10 – 18, la – su 11 – 16

Suosittelen kyllä poikkeamaan, jos Lempäälässä päin liikkuu. Kirppari on kätevästi rautatieaseman lähellä, ja junallahan vaikka Tampereelta pääsee kymmenessä minuutissa paikalle.

Kirpputorikierroksella Lempäälässä, osa 1

Täällä Lempäälässä on kyllä hyvä valikoima kirpputorien suhteen, ja aattelinkin esitellä niitä teille jotka ette niitä vielä tunne. Hauska huomata kyllä että täällä kirppareilla on ihan erilainen painotus myytävien tuotteiden suhteen kuin vaikka Tampereella on. Täällä erityisen hyvät valikoimat on vauvojen ja lasten vaatteissa, ja Tampereella on enemmän niitä H&M-huituloita. Lempäälässä on tullut myös vastaan enemmän erilaisia vanhoja kippoja ja muita, ja hinnatkin ovat jotenkin kirpparihinnoiksi järkeviä. Esimerkiksi tänään ostin vauvan bodyn hintaan 20c. Hyvät kaupat sanoisin. Mutta niin, tänään ehdin käydä tekemässä tutkimusreissun kahdelle eri kirpparille. Ensimmäinen kohde oli Klaffi&Piironki, joka löytyy osoitteesta Kuljuntie 317 (suhteellisen lähellä Ideaparkkia). IMG_5716Kirpparilta löytyy huonekaluja, vaatteita, leipomuksia ja vaikka mitä. Kahvitkin voi viihtyisässä kahvinurkassa juoda. Yleisilme oli siisti ja hinnat kohdillaan. Sinne vaan kaikki seuraavan Ideapark-reissun yhteydessä! Kunhan ootatte että käyn eka ostamassa sieltä kaikki kivat jutut, kuten vaikka tän auton:IMG_5715

Auton lisäksi voi hankkia keittiöön vanhanajan vaa’an. Tai tuoretta pullaa.IMG_5717 IMG_5720Itsellä jäi vielä nuo neulevaatteet katsomatta läpi, joten pitänee tehdä toinen reissu vielä Klaffi&Piironkiin.

Toinen kirpputori jossa kävin, sijaitsee ihan Lempäälän ja Tampereen rajalla (Tampereentie 490), ja paikalle on helppo tulla bussilla. Old’n Golden on kirpputorin lisäksi myös verhoomo ja täälläkin voi kahvitella jos niin haluaa. Tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus näillä meidän kirpputoreilla tuo kahvihomma, en heti saa päähäni yhtään kirpputoria Tampereella Tarinan lisäksi, jossa voisi hengailla kahvin ääressä (kertokaa jos jossain voi).IMG_5722

Täälläkin oli siistiä, edullista ja mukavaa, ja jopa vähän harmitti että nyt vasta pääsin ensimmäistä kertaa paikalle. Monta kertaa oon ajanut ohi kun kirppari on jo kiinni.IMG_5724 IMG_5725Jos vanhat lehdet eivät kiinnostava (esim. tuo Anna vuodelta 1966) niin aina voi ostaa vanhan telkkarin!

Siinä ensimmäinen osa, vielä on kiertämättä kameran kanssa kaksi muuta kirpputoria ja yksi kierrätyskeskus. Niistä sitten lisää heti kun ehdin käymään :)

Klaffi&Piironki, Kuljuntie 317, Lempäälä, avoinna ma – pe 10 – 18, la – su 11 – 16

Old’n Golden, Tampereentie 490, Lempäälä, avoinna ma – pe 10 – 18, la – su 11 – 16