kuulumiset

Keittiöapulaiset

Kotiin tullessa tuossa oli sellaiset pari kuukautta kun mikään ei oikein sujunut. Tytöillä oli kauhea nälkä, ja jos siinä aloit sitten kokkaamaan muuta kuin paistinpannulla pinaattilettuja, huuto oli korvia riipivä. Tilanne rauhottui kun tyttöjä alkoi kiinnostaa kokkaaminen. Nyt tehdään porukalla sapuskat. Tytöt kolistelevat tyytyväisenä keppojaan ja tekevät maissnaksu-porkkana-mitäikinä-sekoituksiaan, ja mää saan sillä aikaa väsättyä jotain sapuskaa.

IMG_9257

Tässä kokataan talkmuruja, sokeria ja basilikaa. Kivaa kun on apulaisia, mutta toisaalta tää meinaa että kohta en saa enää kaapia kulhosta kakkutaikinaa :( Ehkä olis kakuntekoajaksi aina syytä lähettää kaikki muut tyypit pihalle! Talvella ei tarvi mainita kun pulkka ja tytöt on eteisessä repimässä haalareita päälleen.

IMG_9215

Ihme kyllä, noille ei tuu ees riitaa (vielä) samassa pulkassa istumisesta. Vaikka on niille kyllä ihan omatkin pulkat, joilla on menty aamulla päiväkotiin. Mikä ei oo ehkä helpoin valinta, koska päiväkodin pihassa tulee aina kauhea kriisi kun pitää nousta pulkasta pois.

Ei sillä että en ehtis kirjottaa

“Kirjotatsä vielä blogia?”

“Ei, mää laiminlyön sitä.”

“Aijaa, siinä sää oot kyllä tosi hyvä.”

Tässä on nyt ollu niinsanotusti kaikennäköstä, ettei oo ehtinyt oikeen ees miettiä että mitäs tässä tänne kirjottelis. Jotain aihioita pyörii mielessä, ja kuulkaa oon ihan tehny paperille muistiinpanojakin että tässäpä hyvä idea pistän talteen. Ainoo vaan että ne muistiinpanot on sellaisia “tässä tosi hyvä idea, muista se parkkipaikkahomma”. Jaa niin mikä parkkipaikkahomma? :D

No mutta. Nyt sentään on bubbling under se tukkapostaus, eli miten käy kun hylkää hiusten harjaamisen. Mitään sen isompia rastoja ei oo vielä tullut, takkuja kylläkin. Toisaalta tää tuntuu vähän huijaukselta kun en normaalistikaan joka päivä oo jaksanut harjaa ettiä. Mutta saatte välikuvan aiheesta. IMG_9187Jotain outoa kiharahommaa on menossa yhdessä kohtaa takana päätä, mutta edessä sitten ei lainkaan. Ota tuostakin sitten selko… Sitä muuten tuntee itsensä todella fiksuksi kun duunin vessassa koittaa aamuseiskalta ottaa itestään selfieitä. Siinä käy mielessä sellasia ajatuksia kun

“voiskohan sitä elämällään tehä muutakin”

“miksi mä oon täällä jo seiskalta”

“unohdinko sateenvarjon bussiin”

“kauheet harakkakädet, miksen osaa ottaa kuvaa missä olis kädet nätisti”

“on mulla ja harrastukset”

Kaiken tämän vessapohdiskelun lisäksi on kyllä tehty muutakin. On tehty lumikakkuja, kuunneltu Fröbelin Palikoita (meikäpä tietää missä milläkin hetkellä on pää-olkapää-peppu-polvet-varpaat), etitty Muumeja YouTubesta ja epäonnistuttu, Muumien sijaan katottu monta monta jaksoa Late Lammasta (mää katon, lapset tykkää vaan alkutunnarista) ja mitäs muuta. Mietitty että ainii salilla pitäs käyä, muttako ei huvittas sitte pätkääkään. Ja väliin on sitten jääny.

IMG_9201Ollaan hengattu muina vauvoina sohvalla (vähänkö oon ovela, molemmilla on omat kaukosäätimet, eivätkä ne kummatkaan toimi, muahahahahahah). Ollaan Possun kanssa vahdittu pihaleikkejä.IMG_9196

Ollaan käyty lomalla Naantalissa syömässä viinirypäleitä ja ollaan myöskin hoidettu kotosalla pientä joka meni ja hävisi tappeluksessa ovenkarmille. IMG_9170IMG_9176

Älkää antako hymyn pettää, näkisittepä sen ovenkarmin! Katu-uskottava räppäripipo ja Nalle Puh-huppari vauvan omat valinnat. Uskotteko jos sanon että tuli huuto kun yritin kääntää tuon pipon tupsun taaksepäin? Huhheijaa, meillä on vissiin joku tahtoikä menossa. Eiku mikä uhmaikä se olikaan. Kuitenkin näitä hetkiä mistä puhuttiin silloin kun vauvat oli ihan minejä ja nukkuivat kiltisti kolmet päiväunet, niin oltiin että “OOTA VAAN KUN TULEE SE UHMAIKÄ”. No ihan kivasti tässä menee, siinähän tahtovat kaikennäköistä. Joskus saavat joskus eivät. Ei oo kielletty kokoomasta dubloja laatikkoon.. :D

Päivitetty versio ravintolakäynnistä

Sellainen perusravintolareissu (syömispuolenhommat) menee aina suurinpiirtein samalla kaavalla:

 • keksitään, että mennään ravintolaan
 • sovitaan aika ja paikka
 • valitaan paikka parhaan ruuan mukaan
 • mennään syömään
 • syödään
 • maksetaan
 • lähdetään.

Nyt homma meneekin ihan eri kaavalla.

 • arvotaan että voidaanko me mennä syömään vai meneekö sitten iltapuurohingut vai mitä ikinä
 • valitaan ravinteli esim. seuraavin perustein: siellä ei ole liikaa romanttisella illallisella olevia pareja, sinne pääsee ovesta tuplavankkureilla, tuplavankkurit eivät ole kaiken kansan tiellä kun ne jää pöydän ääreen, ravintolassa on/lähettyvillä on hoitopaikka vauvoille
 • yritetään päästä ravinteliin sellaisena aikana, kun siellä ei ole valtavaa ruuhkaa, jotta ei aiheuteta liikaa hämminkiä
 • pukeutumisrumban jälkeen autoon, autosta pihalle, “elä nyt hei ota sitä sukkaa pois, kengät voit ottaa, ja pipon”-samban jälkeen siirrytään “voi hyvää päivää nyt se viipottaa jo tuolla, koska se oppi karkaamaan vaunuista, missä se toinen on”-jiveen
 • ehkä päästään ravinteliin
 • tilataan ruuat, ja viihdytetään tenavia jotta ne eivät karkaisi pöydästä juoksemaan tarjoilijoiden jalkoihin ruokaa odotellessa (tässä toimii hyvin esim. vesilasi ja pilli)

ravintelissa

 • Sitten tulee ruoka, ja yritetään arpoa että syökö ne tenavat muutakin kuin ketsuppia ja voiko niille ylipäätään antaa ketsuppia, ja tullaan tulokseen että no ei ne syö sitä kun ehkä kerran kuussa jos sitäkään niin voisi kyllä antaa.

IMG_8981

 • Käydään keskustelua “voisit hei maistaa tuota pihviä, se on aika hyvää. ai syöt vaan sitä purilaisen kantta, no syö sitten jos se maistuu”.
 • Maksetaan, siivotaan suurimmat pöydältä ja häivytään paikalta, koska pienihmisillä menee hermot ja pakko päästä leikkipaikalle laskemaan liukumäestä.

Mutta kivaahan se on näinkin :)

Uusi vuosi ja uudet latteudet

Hei vaan hei! Nyt kun tässä ollaan jo morjestapäiväätuttuja uuden vuoden kanssa, voikin jo palata blogin äärelle. Tai jos ollaan rehellisiä, nyt oli aikaa istua alas ja kirjoitella juttua. Muuten on ollut kiire neuloa tai leikkiä palapelillä tai juoda kahvia tai jotain muuta vastaavaa. Vuodenvaihde meni kyllä kivasti, oltiin tyttöjen kesken (A-luokan reissu, toim.huom.) Naantalissa. Ulos asti ei raketteja menty katsomaan, mutta muutamat nähtiin ihan olohuoneen ikkunasta.IMG_8838

Ja tähtisadetikkujakin Afi kävi heiluttamassa pihalla. Ehkä ensi vuonna sitten mennä ulos asti katsomaan niitä alkuillan rakettihommia. Tämän vuoden paras juttu oli selvästi popcorni.

IMG_8864

Muutenkin oli oikein kiva ja rauhaisa vuodenvaihde, tuli nähtyä raketteja, valettua tinaa, syötyä sipsejä, tehtyä enemmän tai vähemmän parempia lupauksia ja nähtyä sukulaisia. Eli huippua oli!

Jaa mitä lupauksia? Lupasin jo kolmannen kerran peräkkäin että en aio aloittaa lätkänpelaamista. Mitäpä sitä hyvää ja pidettyä lupausta muuttamaan!

 

Joulukuulumiset

Jouluhommat alkaa olla jo takana (yksi suklaarasia on vielä tuossa edessä avattuna ja toinen avaamattomana, muutama jo tuhottu), ja vieläkin on joulukoristeita ikkunoissa. Kukahan ne jaksaisi ottaa pois? Ehkä ei mietitä sitä, vaan fiilistellään vielä vähän joulua. Tässä vaiheessa pitäisi varmaan jo suunnata katse eteenpäin ja miettiä mitäs lupauksia sitä vuodenvaihteessa tekee, mutta ei täällä jälkijättöisyyden ja myöhästelyn majapaikassa! Täällä muistellaan vielä kun aattona syötiin kovin hyvin.ruokahommia

Oli laatikoita, kinkkua, kalkkunaa, rosollia, maksapasteijaa, siikaa ja kauheat määrät juustoja. Ai että! Oma suosikkini on tuo munalaatikko (pyöreässä vuoassa), niin hyvää että piti ihan ottaa näköjään kahteen kuvaankin se. Se on siis oikeastaan uunimunakas, mutta sellainen ihanan kuohkea ja pehmeä. Uh että!

Ruuan jälkeen aloitettiin lahjahärdelli. Yllättäen en saanut eniten lahjoja, vaan vuoden lahjakuningattaren titteli taisi mennä tasan Meuhkalle ja Veuhkalle.IMG_8768IMG_8770IMG_8742IMG_8726

Tuli kirjoja, hienot muumimukit, pehmoelukoita, palapeli, lisää kirjoja, vaatteita (kimallus on nyt in), magneettieläimiä, hakka ja xylofoni. Lahjoja jaettiin kolmessa paikassa, joten meno oli sen mukaista. Ja uni maistui automatkalla. Joskus jo ennen matkaan pääsyä.

IMG_8708Mutta kivaa oli! Joulu on ihan mun lempparijuhla, ei haittaa jos ei oo lunta, tai jos sataa tai on muuten vaan kurja keli. Pääasia että saa pari lahjaa, kivaa seuraa ja voi vaan olla.

IMG_8746

IMG_8711

Viimeisenä on kyllä mainittava erikoislahja, jonka sain. Nyt olen unohtanut autuaasti kasvin nimen, mutta tällainen viherkasvi oli paketissa. Se oli ihan tuottanut hedelmiäkin!

temp(2)

temp

Ehkä sato on kohta valmis korjattavaksi, tiedä häntä :D

Pikkutytöt on pikkutyttöjä

Meillä asuu pari aika hauskaa pikkutypykkää. Joo, puetaan niille hameita (joista Meuhka tykkää, Veuhka ei niinkään arvosta), annetaan niitten leikkiä autoilla tai duploilla tai mainoslehdillä tai paperikasseilla tai mitä nyt sitten haluavatkin milloinkin käyttää touhotuksen välineenä. Joskus ne näyttää tältä kun ne tohisee leikeissään:

IMG_8627

Ja sitten toisella kertaa, ne pöllii sun iltalaukun, tuulitakin ja kaulahuivin, ja homma näyttää tältä:IMG_8661En tiiä mistä ovat tollaset pousailut oppineet, enhän mää ikinä pousaile. Paitsi jos oon löytänyt kivan mekon. Niinkun vaikka tällasen, katsokee!

IMG_8639

Marimekon outletista löytyi just mulle hyvä mekko. Kelpasi reissata Helsingissä ja käydä treeneissä. Mutta siis noi tytöt. En tiiä mistä ne olivat keksineet että käsilaukkua kannetaan tollai käsivarrella ja että on kiva vetää mun tuulitakki päälle ja mennä pousailemaan peilin ääreen. Mutta olivat kyllä ihan tohkeissaan ja aivan ihania!

Mites muut, koska nää tällaset pousailut on teillä alkaneet? Oon ihan varma että poikalapset pousailee ihan samalla tavalla. Onko se joku 1,5v kun tajutaan että hei toi tyyppi peilissä niin se oon mää?

Lempivaate

Taloudestamme löytyy yksi tyyppi, joka tietää mistä tykkää. Nimittäin on löytynyt yksi vaatekappale yli kaiken. Siinä on röyhelöä ja bllingiä ja se on ilmeisesti kaikinpuolin täydellinen.lempimekkoHame sopii luonnollisesti yhteen ihan minkä jo päällä olevan kanssa tahansa, ja sitä voi tarvittaessa käyttää vaikka päähineenä. Mutta päällä sen on oltava joka ilta.

My work here is done

Aletaan lähestyä sitä kulminaatiopistettä, että Meuhkasta ja Veuhkasta alkaa olla iloa ihan muussakin mielessä kuin puuron heittelyssä lattialle. Tai sanottakoon että se ei mun mielestä ehkä ole hauskinta, mutta tyyppien mielestä hauskinta iki-iki-ikinä.
IMG_8084Ammalassa oltiin kuitenkin iloksi ja puuron heittelyn sijaan haravoitiin ja siivottiin omia jälkiä. Kuten esimerkiksi vietiin asioita roskiin. Pyytämättä ja pyydettäessä.

IMG_8101Kotona ollaan heiluttu harjan ja rikkalapion kanssa pitkin taloa. Huomatkaa Meuhkalla oleva tyylikäs siivoushanska (ulkorukkanen), koska ilman hanskojahan ei siivota. Sitä en tiiä miten noi haalarit harjan avulla ulkovaatekoriin löytävät, mutta pääasia on että saa harjata.

Pomppispäivä

Serkku meni ja täytti vuosia, ja sen kunniaksi järjesti hauskat kekkerit Pomppiksessa Raisiossa. Siellä oli kuulkaa trampoliinia pariakin eri sorttia, kiipeilyseinää, pallomerta ja ties mitä kaikkea hauskaa.

IMG_8167

Veuhka esittelee tässä Ameriikan kummitädin tuliaisia: lämmin huppari korvaamaan edellinen jo pieneksi jäänyt ja tyylikkäät farkkuleggarit. Pipo mahtaa olla ensimmäinen ihan itse valittu vaatekappale, kaikkien pipojen joukosta valikoitui tuo, ja kyllä. Piti googlata kotona että mitäs NHL-joukkuetta meillä nyt fanitetaan. Detroit Redwings go! Lisäksi selässä on merkittävästi katu-uskottavuutta lisäävä yksisarvisreppu. 12122430_10153361047093043_2610337920253930653_nIMG_8179IMG_8174Meidän tyypit hengailivat iloisesti pallomeressä ja uskaltautuivat myös trampoliinille. Se olikin kyllä hauskinta koko päivässä, mutta siitä oli kauhean vaikea saada kuvia :D

Perinteiseen tapaan tarjolla oli kauhea kasa sukulaisia, valtavasti meteliä, ylenpalttisesti tarjoiluita ja hauskaa läpyskää suvun Whatsup-ryhmässä (kyllä, meillä on sellainenkin, ei uskois vai mitä?) iltamyöhään. Mun suku on kyllä parasta ikinä.