knitting

Constellate

Löysin ihanan pipon ohjeen Ravelrystä, nimeltään Constellate. (Ohje on maksullinen.) Pipoa voi käyttää kumminpäin vain, molemmat puolet ovat hauskoja tekstuureita. Mielestäni ohje on myös todella helppo, ja ajattelin tehdä tässä kesän aikana pipoja koko porukalle tällä ohjeella.

I found this lovely beanie pattern from Ravelry, named Constellate. (Paid pattern.) You can wear the beanie both sides up, the texture is fun both ways. I found the pattern really easy and well written, and I’m thinking about making one for the whole family. The summer is long ;)

Neule sointuu myös neulonta-apulaiseen. My colors match to my knitting companion. :D

 

Villasukkia vuodeksi / Wool socks for a year

Sain joululahjaksi  Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjan. Kirja on täynnä ihania ohjeita, ja ehdin alkuvuodesta tehdä muutamat parit ohjeiden mukaan. Yhdet tein kaverille ja kahdet itselle. Uu, ja kirja oli ihan omistuskirjoituksella <3

I got this book as a Christmas present. The book is full of lovely patterns and I did couple of them early this year, two pairs for me and one pair for my friend. Oh, and to book was also signed!

 

Ensimmäiseksi tein jo kirjan kannessa esiintyvät ihanat harmaat sukat. Sukkien muoto on hauska, ja mallia oli kiva neuloa. Seuraavaksi tein unisukiksi vaaleanpunaiset palmikkosukat ja keltaiset sukat kaverille.

First pair was the lovely grey ones from the book cover, next up pink cable socks and last done pair from this book is the yellow ones for a friend.

 

 

Seuraavaksi ajattelin valita muutamat ohjeet ja aloitella joululahjojen teon (olisin kerrankin ajoissa…)

Next up: Christmas presents (for once in time :D)

Finished things

Viimeksi oli puhe vain keskeneräisistä jutuista, joten puhutaan välillä myös valmistuneista.

Last time it was all about WIPs, now it is about things that finished!

Falling leaves -villatakit tenaville…

Falling leaves -cardigans for the kids…

Vesimelonisukat talvi-iltoihin..

Watermelon socks for home and wintery nights…

Ihan perusvillikset lapsille..

Basic woolsocks for the kids…

Ei paha! Olen tässä samalla puuhastellut paria sukkaohjettakin, toivottavasti saan yhden julki ennen vuodenvaihdetta :)

Not bad at all! I am working on couple of sock patters and hopefully I get one of them published this year :)

1, 2, 3 WIP

Montako keskeneräistä projektia on liikaa? Eri tilanteisiin eri projektit, toisia ei voi edistää autossa tai junassa, toisia ei taas voi tehdä televisiota katsoessa. Perjantaina en osannut päättää mitä työtä haluaisin edistää, joten pakkasin viikonlopun reissulle kolme. Joista tein yhtä. Mutta se valmistui! Jee! Lisää siitä sitten kun saan sen pääteltyä ja napit kiinnitettyä! 


How many wip’s is too much? Different situations require different projects, there are those you can’t knit in the car or in the train, and there are those that can’t be knitted while watching tv. On Friday I couldn’t decide which one to do, so I took three with me. I worked on only one, but I finished it! Yay! More about that one when I get it finished and buttons fastened and all that.

Valmista tuli / Finished!

Pingottaa vai ei, siinä pulma. Koon puolesta ei mitään tarvetta, mutta kun olisihan se hyvä. Mut hei! Find your fade -huivi on valmis! Rakastin huivi tekemistä ja pohdin että mitäs jos neuloisi toisenkin, harmailla sävyillä..


Block or not, there’s the question. It would be nice, but there is no actual need. But hey! Find your fade is done! Loved knitting it and I’m already thinking about making another in grey scale…

Mitä sanoin niistä WIPeistä?/What did I say about those WIPs?

Kuten jo sanoinkin, mulla on aina monta keskeneräistä neuleprojektia menossa. On sukkaprojekteja joista puuttuu se toinen sukka. On jotain virityksiä joista ei itsekään muista että mitä niistä piti tulla. Ja sitten on sellaisia joita aktiivisesti työstää.

On Star Wars -huivi, jota ei voi oikein tehdä kuin kotona. On villatakki tenavalle jota taas voi tehdä vaikka autossa ilman ohjetta. Ja on se juuri aloitettu koska-tämä-on-niin-ihana-projekti. Ainakaan ei kyllästy!As I said, I usually have multiple WIPs laying around at any given time. There are pairs of socks which have only one sock ready. There are projects I don’t even remember what they were supposed to be. And then there are some which I consider active ones.

There’s the Star Wars scarf which can only be knitted at home. There’s a cardi for my kid, that I can knit without instrucrions. And there’s the awwww-this-is-so-lovely-I-just-want-this-project. At least I don’t get bored!

VesimeloniWIP / Watermelon WIP

img_3531.jpg

Mulla on keskeneräisiä töitä pitkin ja poikin jos jonkinmoisia. Haluan tehdä niin montaa erilaista juttua ja neuletta että on parempi aloittaa ne kaikki ja sitten työstää niitä vuosia. Eikö? Onneksi sukat ovat siitä suhteellisen lyhytkestoisesta WIP-suvusta (Work In Progress), joten niitä voi aina aloittaa jos huvittaa. Joten aloitin Apple Tree Knitsin langasta tekemään vesimelonivillasukkia. Yhdestä kerästä saa yhden sukan, ja niistä tulee hauskat!
I always have WIPs laying around all over the place. I want to knit so many things so it is definetly better to just start them all at once and then work on them for years. Right? Luckily for me, socks are from the “less likely to take over two years to finish” WIP gategory, so one can start one as one wishes. So I started a pair of watermelon socks with yarn from Apple Tree Knits. One skein makes one sock and the socks will be fun!

Lämmintä ja mukavaa / Warm and cosy

Joskus viime kesänä löysin ohjeen kauniille villatakille. Ainoana ongelmana (jälleen) langan valinta. Koska en ollut aiemmin tehnyt kyseistä mallia, en oikein tiennyt tuleeko siitä kiva. Ja jos siitä ei tule kiva, villatakkia ei käytä, ja on vähän harmillista käyttää sadan euron edestä lankaa jos takkia ei pidä. Päätinkin tehdä testiversion edullisemmasta langasta, kuitenkin niin että takki olisi joka tapauksessa käyttökelpoinen. Hain kasan harmaata Novitan Venlaa (75% villaa, 25% polyamidia) ja kävin töihin. Portage-villatakin selkämys on hunajakennoneuletta ja sinne livahti virhe poikineen mukaan tehdessä. Tein kuitenkin takista hieman liian pitkän ja taskuista liian löysät, mutta harjoituskappaleeksi takki oli mielestäni onnistunut. Sitä on tullut käytettyä lähes joka päivä, joten selkeästi malli toimii. Teinkin samalla ohjeella toisenkin version, tällä kertaa Álafoss Léttlopista. Toivon että ahkerassa käytössä tämä uusi versio hiutuu juuri sopivan täydelliseksi ja kulkee mukana vielä vuosia.

 

At some point last summer I found a beautiful pattern for a cardigan. My only problem (again) was the selection of the yarn. Because I had not made this pattern before, I had no idea if I’d actually liked the end result or not. And if I didn’t like it, I would not use it and there goes 100€ worth of yarn out of the window. So I decided to do a training version from more affordable yarn. I got some Novita Venla yarn (75% wool, 25% polyamide) and started to knit. The  back of the Portage-cardigan is honeycomb and I managed to incorporate plenty of mistakes in there. The cardi is a bit too long and and it’s pockets are a bit too loose, but still for a training version it’s really nice. I’ve been using the cardi almost every day, so clearly the pattern works well. I decided to do another version of the cardi, this time from Álafoss Léttlopi. I hope that with plenty of usage, this new version will wore down to perfection and gets used for years.