socks

Villasukkia vuodeksi / Wool socks for a year

Sain joululahjaksi  Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjan. Kirja on täynnä ihania ohjeita, ja ehdin alkuvuodesta tehdä muutamat parit ohjeiden mukaan. Yhdet tein kaverille ja kahdet itselle. Uu, ja kirja oli ihan omistuskirjoituksella <3

I got this book as a Christmas present. The book is full of lovely patterns and I did couple of them early this year, two pairs for me and one pair for my friend. Oh, and to book was also signed!

 

Ensimmäiseksi tein jo kirjan kannessa esiintyvät ihanat harmaat sukat. Sukkien muoto on hauska, ja mallia oli kiva neuloa. Seuraavaksi tein unisukiksi vaaleanpunaiset palmikkosukat ja keltaiset sukat kaverille.

First pair was the lovely grey ones from the book cover, next up pink cable socks and last done pair from this book is the yellow ones for a friend.

 

 

Seuraavaksi ajattelin valita muutamat ohjeet ja aloitella joululahjojen teon (olisin kerrankin ajoissa…)

Next up: Christmas presents (for once in time :D)

Finished things

Viimeksi oli puhe vain keskeneräisistä jutuista, joten puhutaan välillä myös valmistuneista.

Last time it was all about WIPs, now it is about things that finished!

Falling leaves -villatakit tenaville…

Falling leaves -cardigans for the kids…

Vesimelonisukat talvi-iltoihin..

Watermelon socks for home and wintery nights…

Ihan perusvillikset lapsille..

Basic woolsocks for the kids…

Ei paha! Olen tässä samalla puuhastellut paria sukkaohjettakin, toivottavasti saan yhden julki ennen vuodenvaihdetta :)

Not bad at all! I am working on couple of sock patters and hopefully I get one of them published this year :)

1, 2, 3 WIP

Montako keskeneräistä projektia on liikaa? Eri tilanteisiin eri projektit, toisia ei voi edistää autossa tai junassa, toisia ei taas voi tehdä televisiota katsoessa. Perjantaina en osannut päättää mitä työtä haluaisin edistää, joten pakkasin viikonlopun reissulle kolme. Joista tein yhtä. Mutta se valmistui! Jee! Lisää siitä sitten kun saan sen pääteltyä ja napit kiinnitettyä! 


How many wip’s is too much? Different situations require different projects, there are those you can’t knit in the car or in the train, and there are those that can’t be knitted while watching tv. On Friday I couldn’t decide which one to do, so I took three with me. I worked on only one, but I finished it! Yay! More about that one when I get it finished and buttons fastened and all that.

VesimeloniWIP / Watermelon WIP

img_3531.jpg

Mulla on keskeneräisiä töitä pitkin ja poikin jos jonkinmoisia. Haluan tehdä niin montaa erilaista juttua ja neuletta että on parempi aloittaa ne kaikki ja sitten työstää niitä vuosia. Eikö? Onneksi sukat ovat siitä suhteellisen lyhytkestoisesta WIP-suvusta (Work In Progress), joten niitä voi aina aloittaa jos huvittaa. Joten aloitin Apple Tree Knitsin langasta tekemään vesimelonivillasukkia. Yhdestä kerästä saa yhden sukan, ja niistä tulee hauskat!
I always have WIPs laying around all over the place. I want to knit so many things so it is definetly better to just start them all at once and then work on them for years. Right? Luckily for me, socks are from the “less likely to take over two years to finish” WIP gategory, so one can start one as one wishes. So I started a pair of watermelon socks with yarn from Apple Tree Knits. One skein makes one sock and the socks will be fun!

Sukkaputki / Socks for me and you

(linkit Ravelryyn / links in this post refer to Ravelry)

Sukkia on melkoisen kiva neuloa. Tai jos totta puhutaan, niin yksi sukka on kiva neuloa. Kaunis tavoite on aina tehdä sukat magic loopilla, mutta no ne just oikeat pyöröt on jossain muussa projektissa ja siinä on rajansa monetko (samanlaiset) puikot kehtaa käydä ostamassa. Joskus talvemmalla ostin opuksen Villit vanttuut ja vallattomat villasukat, ja tein sieltä staffisukat työkaverille.

Joskus pitää myös värkätä itselle jotain. Kun Laine Magazinen ensimmäinen numero julkaistiin, niin pitihän se käydä ostamassa. Sieltä löysin hienot Siv-sukat, joihin käyti Coopknitsin Socks Yeah! -lankaa. On sitten oikeasti kivat sukat jalassa, Lanka on pehmoista ja pinta on pysynyt oikein kivana.

Tämän lisäksi tein yhdet perusharmaat sukat aviomiehelle ja luulen että olen ehkä tehnyt jotkut muutkin sukat, mutta en nyt juuri muista että mitkä.

Staffit työkaverile / Staffit for a coworker

Siv

Socks are quite fun to knit. Truth to be told, one sock is fun to knit. I always have this goal to use magic loop, but well the right circulars are always on some other project and there is a limit of how many new needles one can buy. I bought this book called Villit vanttuut ja vallattomat villasukat and made Staffi-socks for my coworker.

Sometimes one needs to do something for oneself too. When first issue of the  Laine Magazine was published, I just had to buy it.  I found these beautiful Siv-socks, in which I used Coopknits Socks Yeah! yarn. Love the socks and the yarn is great, soft and has stayed pretty and neat.

Addition to these, I’ve made basic socks to my hubby and there is a possibility that I’ve done some other socks as well, but I can’t remember if that’s true. Who cares!