Monthly Archive: February 2015

Sohjo, mene pois

Jotkut sääolosuhteet ovat vaan paskempia kun toiset. Ehkä eniten vihaan sellaista harmaata, kosteaa, pimeää ja vesisateista kurakeliä. Mutta hyvänä kakkosena tulee tämä tämmöinen keli:IMG_5890

Jäistä sohjoa, jäätä ja jään alle jäätynyttä hiekkaa. Ja sitten on noita jäästä vapaita kohtia, jotka herättävät jo mielikuvan siitä miten kivaa on tallata katuja kun ei oo sitä pirun jäätä. Voi irrota tätäkin leveempiä hymyä sitten kun jäät katoo, uskokaa pois.IMG_5886

Liikuntatottumukset ja niiden (pakko)muutoksesta

Liikunta on kivaa. Koululiikuntakaan ei saanut vietyä multa liikunnaniloa, oikeastaan se oli aika hauskaakin (tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta). Kaikkein kivointa tietty oli ja on aina ollut luistelu. Lukiossa käytännössä vaan luistelin, yliopistoaikoina en tehnyt oikeastaan mitään ennenkuin taas palasin luistelun pariin pienen tauon jälkeen. Samaan aikaan aloitin juoksun, uinnin ja salijutut, ja vuonna 2013 näytti liikuntavuosi tältä:Screen Shot 2015-02-24 at 21.43.30

 

Screen Shot 2015-02-24 at 21.43.12

Nyt on vähän meno muuttunut. Tietty ihan siitäkin syystä että mulla ei tällä hetkellä ole jäsenyyttä muualle kun kunnan salille, joten akkajumpat jäi ihan senkin takia pois. Tankotanssin pariin olisi kiva palata, samoin akrobatian. Ja ennenkun kuvittelette muuta, niin mun akrobatiassa opeteltiin takaperin kuperkeikkoja (lähes opin), käsilläseisontaa (tukea vasten onnistuu), kärrynpyöriä (onnistuu) ja päälläseisontaa (tämäkin onnistuu, viikko sitten sain menemään ekaa kertaa ilman tukea).

Miltä sitten näyttää meno tällä hetkellä? No aika vaunukävelyisältä etten sanoisi. Eka tavoite on saada 100km rikki, ja sitten tavoitellaan 200 kilometrin haamurajaa! Top3ssa pintansa pitävät muodostelmaluistelu ja sali, mutta muuten kyllä on lajit ovelasti vaihtuneet. Eiköhän tässä akkajumpallekin vielä taivuta, jos ei muuta niin kerran pari viikkoon.

Screen Shot 2015-02-24 at 21.43.49Pikkasen kyllä jännittää jo syksy kun tytöt menee hoitoon ja molemmat vanhemmat töihin, että mitenkä saadaan kahden innokkaan liikkujan toiveet sopeutumaan niin että kaikilla on kivaa. Serkulta saadaan hankittua ainakin vissiin sellainen pyöräkärry, eli siitä saadaan yksi porukan yhteinen harrastus ainakin. Ja uimassakin voidaan käydä! Salille ei kyllä voida hetkeen lähteä koko possen voimin :D

Onko mitään vinkkejä miten saa aikataulut sujumaan? Toinen vie tytöt puistoon kun toinen käy lenkillä? Osan salihommista voi korvata kyllä kotijumpalla, on kätevästi kahdet painotkin kotona niin ei tuu riitaa :)

 

Neuleohje: kauluri

Askartelin tässä siis molemmille tytöille kaulurit, ja lupasin kirjoittaa ohjeen ylös. Tää on ensimmäinen ohje minkä oon ikinä kirjoittanut, joten katsotaan miten menee.

Tarvikkeet: Novita Taika-lankaa, 2 pyöröpuikko tai sukkapuikot, kummalla on itselle kivampi tehdä.

Luo 90 silmukkaa ja yhdistä pyöröneuleeksi.

Neulo noin 10cm 3 oikein, 3 nurin.

Lisäyskerros 1: Lisää kaksi silmukkaa langankierrolla (lk) jokaisessa oikein-neule-kohdassa: 1o – lk – 1o – lk – 1o (ja välissä aina 3n). Tämän kierroksen jälkeen on siis neulottavana 5o, 3n. Jatka 5 kerrosta.

Lisäyskerros 2: Lisää taas kaksi silmukkaa langankierrolla jokaisessa oikein-neule-kohdassa. 2o – lk – 1o – lk – 2o (ja välissä 3n). Jatka 7 kerrosta neuloen 7o, 3n.

Lisäyskerros 3: 3o – lk – 1o – lk – 3o (ja välissä 3n). Jatka 9 kerrosta neuloen 9o, 3n.

Lisäyskerros 4: 4o – lk – 1o – lk – 4o (välissä taas 3n). Jatka 2 kerrosta neuloen 11o, 3n.

Päättele työ ylivetokavennuksilla.

Lisäyskerroksia voi samalla logiikalla tehdä niin monta kuin haluaa, riippuen siitä kuinka pitkän kaulurin haluaa tehdä.

Paksummalla langalla ja paksummilla puikoilla kaulurista tulee suurempi, nelosen puikoilla ja vaikka 7 veljestä -langalla varmaan saa aikuiselle sopivan version (en tiiä, en oo kokeillut :) )

Kateudesta

Emmi kirjoitti omassa blogissaan kateudestaan muita bloggaajia kohtaan. Ja siis olenhan mäkin kateellinen niille menestyneille bloggaajille, jotka noin vaan saavat kutsuja portaaleihin ja mainostajat lähettää sitä sun tätä ja otetaan yhteyttä ja pyydetään mukaan. Koska ei mua kyllä pyydetä. Tietenkin ei pidä nyt unohtaa että eipä se kotoo kukaan tuu hakeen, mutta monesti on näissä blogijutuissa ollut vähän olo että sitä on päässyt katsomaan millaista leikkiä ne suositut leikkii ja odottaa vaan kämmenet hikisenä että kutsuiskohan ne mukaan. Mutta ei ne kutsu.

Ja siis myönnetään vaan että se oli yksi syy muuttaa omilleen. Täällä saa leikkiä mitä haluaa, eikä tarvi miettiä että “no miksi ton juttuja nyt nostetaan, miksei mun” tai “miksi toi sai nyt tollasen diilin, miksei kukaan muista mua”.

Mutta se siitä, blogimenestys on monesti työn lisäksi täysin tuurista kiinni, ja mun blogiin ei oo tuuri osunut. Eikä lottovoittokaan. Mistä päästään siihen mun isompaan kateuden kohteeseen. Nimittäin tyypit jotka voittaa lotossa. Mä haluisin että mulla olis yhtäkkiä sellanen kasa rahaa että voisin maksaa velkani pois, ostaa vanhan puutalon maalta ja perustaa oman firman. Ja elää niin että jos huvittaa lähteä viikoksi reissuun niin senkus lähtee.

Muita kateuden aiheita:

  • ihmiset, jotka ovat tosi hyvässä fyysisessä kunnossa (mää yritän, mutta ei sinne noin vaan pääse)
  • ihmiset, jotka voi herkutella miten paljon vaan haluavat ilman lihomista (ei varmaan tarvi selittää että mikä tässä kadehdituttaa)
  • ihmiset, jotka osaavat laulaa
  • ihmiset, jotka osaavat soittaa
  • ihmiset, jotka näyttävät hyviltä sillai täysin yrittämättä
  • oikeastaan vaihtelevasti aina joku porukka, joka osaa jotain mitä minä en, niin kadehdituttaa

Että siitä, muita kateellisia? :)

Bloglovin ja Blogilista

Tässä kun olen niin aina kaiken aallonharjalla ja ekana muistamassa kaikkea, niin muistin tässä että on olemassa myös Blogilista ja Bloglovin, joita jotkut ehkä käyttää. Bloglovinissa blogi löytyy tuolta linkin takaa ja Blogilistasta en sitten oikeen tiiäkään miten se blogi itselle napataan. Joku on sen sinne ilmottanut, mutta en nyt kuollaksenikaan löydä mitään tapaa millä sen saisin itselle muokattavaksi. Että jos joku tietää niin kertokaa heti :D

Kierrätyskassi ja lämmikettä vauvoille

Käsitöitä on kiva tehdä. Erityisen kivaa on neuloa, mutta nykyisellään se on vaan melkoisen hidasta puuhaa. Ei sillä että neulomisnopeus olisi hidastunut, mutta täällä meillä asuu pari tyyppiä jotka hieman häiriköivät neulomisprojekteja. Hidasteista huolimatta aina jotain onnistun tekemään valmiiksikin asti. Vaikka nämä kaulurit. Meillä on tytöille vaunuissa sellaiset lämpöpussit, mutta jotenkin tuntuu että ehkä pussi ei ole ihan tarpeeksi tiivis ja kylmää pääsee  hartioille ja kaulaan. Vaan ei pääse enää.IMG_5832Ehkä tuota voi sitten tarvittaessa jatkaa pidemmäksi joskus jos on tarve, mutta nyt noi käy melkein ponchoista tytöille. Jos joku haluaa tarkempia ohjeita, niin huikatkaa ihmeessä kommenttiboksiin. Tuossa on käytännössä vain suljettuna neuleena neulottua joustinta, mutta voin kirjoitella tarkemmatkin ohjeet esille.

Työn alla on nyt säärystimet samasta langasta (1/4 jo tehty, jee) ja kaverin vauvalle tuollainen samanlainen kauluri. Ehkä huijaan vähän ja teen paksummasta langasta niin saan nopeammin tehtyä… :)

Tämän lisäksi väkästelin eilen kahdesta vanhasta t-paidasta taas kangaskassin. Tässä alkaa kehittyä hyvä systeemi tehdä kangaskasseja kun niitä on muutaman värkännyt. Tämä kassi on vähän niinkun kääntökassi, eli sitä voi käyttää kumminpäin vaan.IMG_5828IMG_5830Jätin yläreunan tarkoituksella huolittelematta, oikeastaan kahdesta syystä. Toinen on se että se näyttää kivammalta noin. Ja toinen on se että en vaan jaksanut. Että tuota. Luovuus syntyy laiskuudesta.

Kävellen kuuhun

Mä en ole ikinä erityisemmin nauttinut kävelystä. Oon kyllä mieluusti pienenä käynyt kävelyllä, mutta niihin liittyi aina mummin ja vaarin koiran ulkoilutus. Monesti käytiin yhteisillä iltalenkeillä, ja mä kävin koulun jälkeen lenkittämässä koiran. Mutta sellaset tuulipuku-kahisee-lenkit on vaan yök. Paitsi nyt sitten tyttöjen kanssa. Jos ei lasketa sitä tuskanhikistä puuhaa kun puet kaksi vauvaa uloslähtökuosiin, niin ulkoilu on kyllä ihan kivaa. Varsinki ku on kiva keli.IMG_5751 IMG_5755 IMG_5760IMG_5766Pakkasta oli juuri sopivasti ja aurinkolaseillekin tuli käyttöä (jee, aurinko!).IMG_5770 IMG_5784 IMG_5785Toinen vauva jäi vielä nukkumaan ja toinen heräsi sopivasti kun päästiin kotipihaan. Ihan uninen vielä, raasu.

Ja mikä kävellen kuuhun? No Endomondossa näkyy tällasta statiikkaa:Screen Shot 2015-02-15 at 16.22.36Aattelin ottaa tavoitteeksi siis kävellä kuuhun :)

Salin kuumin kissa

Ikävä tuottaa yllätys, mutta se nyt en ollut minä. Mulla ehkä oli kuumin, koska riekuin hupparissa. Tiiätte varmaan kun se sopivan löysä päällyspaita jääkin kotiin eikä trikooputkitopissa vaan kehtoo mennä. Oli mulla jostain syystä myös lämpökerraston housut tuulihousujen alla, että ei ihme että oli kuuma. Huomaa että talvea on lusittu riittävästi kun ei edes enää huomaa että on kahdet housut päällekäin..

Salille mennessä meinasi vähän jännittää että nytkö on se päivä kun koko hemputin kylä on lähtenyt penkkaamaan. Oli nimittäin niin monta autoa liikuntahallin lähistöllä että edes Lidlin pihassa viiden ruuhkassa ei niin montaa autoa ole näkynyt. Hommahan selvisin nopeasti, siellä oli menossa vanhojen tanssit. Meni ihan pasmat sekaisin kun jäin pohtimaan omia vanhojen tansseja.

Noudatin taas sitkeästi hyväksihavaittua saliohjelmaani, jossa tänään vuorossa oli “kädet ja jotain selkäjuttuja ehkä”-osio. Tein vähän käsipainoilla penkkiä, soutua, perusselänojennuksia ja vatsalihaksiakin vähän tein, hauista ja ojentajia piti vähän myöskin. Penkkiä en päässyt sillä sen 30min kun olisin viitsinyt niin siinä oli toisilla sarjat kesken ja sitten kun olisi päässyt niin eipä enää napeksinut. Sen sijaan aiheutin ehkä hieman ihmetystä kun tein sellaisia synnyttäneille suositeltuja syvien vatsalihasten kuntoutusjuttuja, ja voin kertoa että sivustakatsojasta liikkeet näyttävät lähinnä siltä että makoilen lattialla jalat koukussa. Mutta kyllä nekin liikkeet tuntuu kun tarpeeksi tekee, nyt tosin alkaa vissiin vähän olla voimat palautuneet kun vasta sadas liike oli vähän sellainen että josko nyt riittäisi. Pitänee kehitellä uusia liikkeitä ettei tarvi tylsistyä ihan kuoliaaksi kun niitä tekee.kuuminkissaSalilta lähtemistä piti hetki venyttää, sillä en vaan kehdannut mennä hallin aulaan pyörimään Reinot jalassa ja aina yhtä asiallinen kangaskassi olalla. Mutta mikäs siinä, pukkarissa oli peili ja tunnetustihan salilla ei oo käyty jos ei oo selfietä otettu. Että tuosta nuin!

Kirpputorikierroksella Lempäälässä, osa 1

Täällä Lempäälässä on kyllä hyvä valikoima kirpputorien suhteen, ja aattelinkin esitellä niitä teille jotka ette niitä vielä tunne. Hauska huomata kyllä että täällä kirppareilla on ihan erilainen painotus myytävien tuotteiden suhteen kuin vaikka Tampereella on. Täällä erityisen hyvät valikoimat on vauvojen ja lasten vaatteissa, ja Tampereella on enemmän niitä H&M-huituloita. Lempäälässä on tullut myös vastaan enemmän erilaisia vanhoja kippoja ja muita, ja hinnatkin ovat jotenkin kirpparihinnoiksi järkeviä. Esimerkiksi tänään ostin vauvan bodyn hintaan 20c. Hyvät kaupat sanoisin. Mutta niin, tänään ehdin käydä tekemässä tutkimusreissun kahdelle eri kirpparille. Ensimmäinen kohde oli Klaffi&Piironki, joka löytyy osoitteesta Kuljuntie 317 (suhteellisen lähellä Ideaparkkia). IMG_5716Kirpparilta löytyy huonekaluja, vaatteita, leipomuksia ja vaikka mitä. Kahvitkin voi viihtyisässä kahvinurkassa juoda. Yleisilme oli siisti ja hinnat kohdillaan. Sinne vaan kaikki seuraavan Ideapark-reissun yhteydessä! Kunhan ootatte että käyn eka ostamassa sieltä kaikki kivat jutut, kuten vaikka tän auton:IMG_5715

Auton lisäksi voi hankkia keittiöön vanhanajan vaa’an. Tai tuoretta pullaa.IMG_5717 IMG_5720Itsellä jäi vielä nuo neulevaatteet katsomatta läpi, joten pitänee tehdä toinen reissu vielä Klaffi&Piironkiin.

Toinen kirpputori jossa kävin, sijaitsee ihan Lempäälän ja Tampereen rajalla (Tampereentie 490), ja paikalle on helppo tulla bussilla. Old’n Golden on kirpputorin lisäksi myös verhoomo ja täälläkin voi kahvitella jos niin haluaa. Tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus näillä meidän kirpputoreilla tuo kahvihomma, en heti saa päähäni yhtään kirpputoria Tampereella Tarinan lisäksi, jossa voisi hengailla kahvin ääressä (kertokaa jos jossain voi).IMG_5722

Täälläkin oli siistiä, edullista ja mukavaa, ja jopa vähän harmitti että nyt vasta pääsin ensimmäistä kertaa paikalle. Monta kertaa oon ajanut ohi kun kirppari on jo kiinni.IMG_5724 IMG_5725Jos vanhat lehdet eivät kiinnostava (esim. tuo Anna vuodelta 1966) niin aina voi ostaa vanhan telkkarin!

Siinä ensimmäinen osa, vielä on kiertämättä kameran kanssa kaksi muuta kirpputoria ja yksi kierrätyskeskus. Niistä sitten lisää heti kun ehdin käymään :)

Klaffi&Piironki, Kuljuntie 317, Lempäälä, avoinna ma – pe 10 – 18, la – su 11 – 16

Old’n Golden, Tampereentie 490, Lempäälä, avoinna ma – pe 10 – 18, la – su 11 – 16

Uutta blingiä

Luistelukisoissa yksi viehätys on erilaiset luisteluaiheiset tuotteet, joita siellä myydään. Vuosittaisiin perinteisiin kuuluu ostaa teräsuojat jostain kisoista tai vaikka säärystimet. Tällä kertaa paikalla oli myös korumyyjiä, ja pitkästä aikaa tuli hankittua jotain koruja. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korudelin tiskiltä löytyi medaljonkeja, joita sai täyttää itse valitsemillaan jutuilla. Tuo medaljonki on läpinäkyvä, ja ostin sinne sisälle tuollaisen laatan, pari luistinta ja sydämen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAinon koru oli toinen korumyyjä paikalla, ja sieltäkin löytyi kiva kaulaketju. Olikin jo aika löytää luistinkoruja, oon onnistunut hukkaamaan vanhani. Aikoinaan kauden päättäjäisissä kaikki jotka olivat osallistuneet 100% harjoituksiin kauden aikana saivat hopeisen luistinriipuksen. Pienenä ja ahkerana sain niitä kaikkiaan neljä yhteensä, mutta ikävä kyllä oon onnistunut hukkaamaan ne kaikki :( Mutta onneksi nyt on taas blingiä!