Monthly Archive: August 2015

Nalle tuli kotiin

Lempäälän kirjakauppa sulkee kohta ovensa (nyyh), ja kävin siellä vähän katselemassa tarjontaa. En tiiä uskallanko mennä uusiksi, kun tuolla reissulla tarttui matkaan kaksi neulekirjaa. Toisessa annetaan ohjeita erilaisten lelujen tekoon, ja teinkin ohjeilla kokeilumielessä nallen.PicMonkey CollageNalle saattaa päätyä Amerikkaan, jos siellä vielä nallet on in? Muussa tapauksessa pitää etsiä sille toinen koti :)

On kyllä harmi jos tuohon kirjakaupalle ei jatkajaa löydy, tuossa on tullut poikettua useastikin hakemassa kynää tai kirjekuoria tai mitä nyt ikinä. Tosin välillä ihmetyttää (sama kuin muiden kivijalkakauppojen kohdalla) aukioloaikojen ajoitus. Jos putiikki menee viideltä kiinni, ei mulla oikein ole jakoa ehtiä sinne töiden jälkeen. Olisipa tuollaiset hienot putiikit aina auki vaikka parina iltana pidempään!

Viimeisiä viedään

Elokuun loppu lähestyy vauhdilla, ja kesäkin tuntuu keleistä päätellen luovuttaneen (ainakin vähän). Ja yksi mikä loppuu niin on mun tää kotona hengailu. Kirjoittelin tuolla heinäkuun alussa siitä että tulipa saatua YT-neuvotteluiden päätteeksi potkut, jos muistatte. No nyt kävi niin hienosti että sainkin jo uusia töitä, enkä joudu olemaan päivääkään työttömänä. This is what we call luck.

Toivottavasti nämä kivat kelit jatkuvat vielä syksylle (siis että ei niinkun sataisi ja tuulisi tuhatta ja sataa koko ajan, vaan että aurinko vähän paistaisi ja olisi edes epäpakkasta).

IMG_7697IMG_7702Yleensä en kirveelläkään uhaten tee “kävelylenkkejä”, mutta tällä elopainolla juoksu on ihan kamalaa, ja kyllähän noista poskista vois pienet siivut ottaa pois. Niin eipä tässä, kävellen vaan sitten. Tajusin juurikin tänään että en muista milloin olisin viimeksi ostanut karkkia, eli herkkulakko on toiminut erinomaisesti! Rajasin herkkulakon ulkopuolelle mahdolliset juhlissa tarjolla olevat herkut, koska käyn juhlissa ehkä kerran puoleen vuoteen. Ihan vähän tekis kyllä viinikumeja mieli, mutta niitä ei myydä kun laivalla. Prkl.

Juhlista tuli mieleen, että eilen tuli maisteltua vähän niitä karkkeja ja sipsejä ja kakkua koska oli kaverin (juomapuolen kaverin, kuten sanonta kuuluu) valmistujaiset. Valmistujaisten kunniaksi Särkänniemi ampui komeita raketteja. Istuskeltiin rantakivillä ja tuuli vielä toi raketit ihan päälle. Oli kyllä komea meno!IMG_7717IMG_7718Ilotulitusten lisäksi Tampereella tuntui eilen olevan menoa useammassakin paikassa, Milavidan suunnalta Näsinpuistosta kuului rokettirollia ja raketteja näkyi pitkin Näsijärven rantoja. Meillä maallakin vaan raketit paukkuivat. Kiva kyllä että Venetsialaisista on tullut vähän niinkuin “juttu”.

Kameraleikkejä

Kävin tuossa oliko tiistai-iltana vähän leikkimässä kameran kanssa ja ottamassa kliseisiä kuvia auringonlaskusta. Mutta tuli ihan hienoja, auringonlaskukuvaa on toisaalta vaikea mokata. Jätän nää vaan tähän, muistakaa kehua kommenteissa ihan kohtuuttoman paljon ja vähän liioitellenkin mielellään. Niinkon ansaitsemattomia kehuja tässä vaan kalastelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla on kamerassa kalansilmälinssi. Ja valmiita filttereitä. Taidekuvat huudettu!

Eikö dieetti onnistu? Ei se mitään!

Lasket kaloreita, mutta ei vaan auta? Pupellat porkkanaa, mutta kilot eivät lähde? Laihdutat mutta et laihdu?

No nyt on ratkaisu näihin kaikkiin ongelmiin. Saanen esitellä: Dieettipossu, tuttavien kesken Dieedi-Notsu.

IMG_7665Laihduttaminenhan perustuu siihen että mitä vähemmän jääkaapin ovi käy, sitä vähemmän tulee syötyä. Eikö? No tämä Dieedi-Notsu auttaa! Se saa sinut tuntemaan itsesi possuksi joka kerta kun käyt vähän katsomassa että onko jääkaapissa vielä(kään) muutakin kuin valo!

IMG_7667

Oink Oink vaan! Vielä kun possun saisi röhkimään aina kun karkkikaapin ovi aukeaa, tai kun Kotipitsasta tulee pitsaa kotiin.

 

 

Puikoilta valmistunutta

Vaikka nyt yllättäen en oikeen ehdi neulomaan niin paljon kuin haluaisin, niin aina sitä jotakin tulee valmiiksi. Tällä kertaa voisin esitellä kaksi työtä. Toinen on pipo. Kas tässä:IMG_7654IMG_7655Lanka oli valmiiksi värjättyä, joten ei tarvinnut itse miettiä mitään sen suhteen. Nuo nurjat raidat tein vain koska huvitti. Lanka olikin sitten taas muuten tosi kivaa, sellaista pehmeää missä on puolet villaa ja puolet pehmoisuutta. (50% virgin wool, 25% polyamide, 25% viscose), Superba bamboo superwash lukoo vyötteessä. Tarkoituksena olisi tehdä toinen samanmoinen, ehkä vähän joku toinen koristekuvio jos jaksaa.

Koristekuvioita sai nimittäin tehdä ihan tarpeeksi näihin sukkiin.IMG_7658IMG_7660Hauskat kyllä, ja kivat oli tehdä. Kuvioinnit on tehty vain siis nurjilla ja oikeilla silmukoilla, joten hyvinkin helpot siinä mielessä olivat tehdä. Kantapään kohdalla meni hermot ja opettelin tekemään tiimalasikantapään. Ullaneuleen sivuilta löytyi tuo ohje, ja helposti meni. Suosittelen kyllä kokeilemaan jos menee hermot siinä perinteisessä kantapään tekemisessä. Lanka oli tuollaista konepestävä Maija-lankaa (85% villaa, 15% polyamidia).

Työn alla on useampikin homma, mukaan lukien villatakki, poncho, nalle, pipo ja kahdet villasukat. Ehkä näitä taas tässä valmistuu :D

Länsimaisen ihmisen ongelmat, eli mitä jos auttaisit

Tiiättekö mikä mun illan suurin ongelma oli? Mun jälkiruokakipossa oli niin paljon mansikoita ettei sinne mahtunut sekaan tarpeeksi turkkilaista jugurttia. Että niinkin isot on ongelmat.

Samaan aikaan toiset pakenevat omasta kotimaastaan sotaa, nälkää, hulluja sotilasryhmittymiä, ties mitä. Ja mitä täällä tehdään? Itketään kun “yhyy noi pakolaiset on vaan nuoria miehiä eikä niitä jotka oikeesti tarvii apua” (no se nuori mies on ehkä paras betsi perheeltä pistää jolloin se ei päädy esim. ISISin tappolistalle ja se saattaa selvitä kumiveneessä Välimeren yli hengissäkin eikä oo rahaakaan kun yhden ihmisen lähteä, ja ehkä sillä nuorella miehellä on 5 pientä sisarusta luottamassa että veli hoitaa kaiken kuntoon), “yhyy kun noilla on älypuhelimetkin, ei oo avun tarpeessa” (minkä ite ottaisit jos matkatavaroita ei voi ottaa ja jotenkin olis hyvä pitää kotiinkin yhteyttä, kirjekyyhkyn?) ja “yhyy mutta ku ei täälläkää oo kaikilla hyvin” (no ei ole mutta hei noilla ei oo enää mitään. ei mitään.).

Jos meidän elämän suurin ongelma on se että voi ei mulla on liikaa mansikoita, niin sitä voi ihan hyvin auttaa. Ja sen voi tehdä vaikka Punaisen Ristin kautta.

Screen Shot 2015-08-23 at 21.57.21Kuukausilahjoittajana, kertalahjoituksena, miten vaan. Täältä. Jos ei kiinnosta auttaa Nepalin maanjäristyksen jälkiselvittelyissä tai Syyrian pakolaisten auttaminenkaan ei tunnu omalta, siellä voi auttaa myös kotimaan asioissa. Jokaiselle jotain. Voisin jopa haastaa tässä vähän ihmisiä. Lahjoita tai ole lahjoittamatta, mutta pistä vähän sanaa eteenpäin omassa tuttavapiirissä. Että jos vaikka seuraavan kerran kun näkee Punaisen Ristin keräyslippaan, niin sinne heittäisikin ne taskunpohjakolikot. Edes jotain. Tai äänestä seuraavissa vaaleissa sitä joka ei ekana lupaa leikata kehitysapurahoja (koska niillähän autetaan just hädänalaisia siellä omassa maassaan  jotta niille ei tulisi edes pakkotilannetta lähteä muualle).

Lisäksi selasin tossa Hesarin netistä Siirtolaisuus-tagin alta juttuja. Mutta enemmän vaan alkoi ahdistaa uutiset aitojen pystyttämisestä, maahantulon estämisestä, ja muusta sellaisesta joka kertoo että auttamisen halu on kovin pieni. Siirtolaisiahan on täältäkin lähtenyt, sankoin joukoin Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin ja ties minne. Ja sodanaikana Ruotsi otti vastaan Suomesta lähteneet pakolaiset. Että jos nyt kuitenkaan ei vedettäs ovea kiinni niitten nenän edessä, jotka nyt ovat hädässä. Kun ei oo meidänkään nenän eestä vedetty kun me tarvittiin apua.

Ehkä tää on jotain länkkärin elämäntuskaa, kun kaikki on niin hyvin ja toisilla ei oo mitään. Mutta jos nyt edes vähän voin auttaa, niin autan.

Uusi grillikaveri

Sohvan lisäksi meille tuli muitakin grillikavereita. Nimittäin se itse grilli. Kyllä nyt on kuulkaa makkaraa käristetty ja läskiä tiristelty!IMG_6301Erityisherkkua oli Sloppy Joe, joita tehtiin eilen. Ensin heitetään grilliin kassler-pihvejä, ja niiden kypsyessä silputaan sipulia (mitä sipulia huvittaa). Sipulin sekaan sötkötetään noin desi bbq-kastiketta ja käydään sitten hakemassa lihat grillistä. Lihat pois ja vaaleat leivänkannikat lämpenemään grilliin. Lihat palastellaan pieniksi ja sekoitetaan sipuli-bbq-sötkötykseen. Sitten ei muuta kun ranskankermaa leivälle ja ääntä kohti. Tähän kaveriksi olisivat sopineet ihan äärettömän hyvin bataattiranskikset, mutta ei me kyllä niitä keretty tekemään.

Terassilla on kyllä asuttu aika pitkälti koko viikko. Ihan vaan hengailemassa.IMG_6291

IMG_6297Että ihan jees tässä kotona lomaillessa. Ei tässä mittään!

Hämeenlinna ja Hämeen linna

Johonkin kesälomareissulle oli päästävä. Viime vuonna ei käyty missään (yllättäen), mutta nyt aateltiin jo että kyllä se pitää uusia maisemia nähdä. Mutta mihin mennä? Helsinkiin asti ei jäksanut, Rauma ja Pori aateltiin jättää ensi kesälle ja jotenkin matkakohteeksi valikoitui Hämeenlinna.

Reissu aloitettiin luontevasti Hämeen linnasta.IMG_6268Tuplavankkureillahan ei sisälle linnaan mitään asia ollut, mutta se nyt oli jo etukäteen tiedossa ihan maalaisjärjellä. Osuttiin sopivasti opastuskierrokselle, ja saatiin aimo annos linnan historiaa. Itellä kyllä keskittyminen vähän herpaantui kun piti sylissä olleelle tyypille kertoa aina että “tiili”, kun se niin innoissaan osoitteli että mikä mikä.IMG_6270IMG_6272Pistin oikeen mekon päälle reissuun ja koska olen jo aikuinen(tm) tajusin ottaa myös ton huivin koska a) oletin että linnassa on viileä ja b) olin melko varma että palan auringossa. Nokkelampi olisi pistäny hihallisen mekon mutta koska ei ole aina niin nokkela niin noilla mentiin.IMG_6277Linnavierailun jälkeen bongattiin lounaspaikka viereisestä Militaria-museosta, ja lounaan jälkeen saatiin terveiset Hämeenlinnan kaupungiltakin.IMG_6280Ja ei kait sit muuta kun torin kautta kotio! Hauska reissu oli, sain jätskiä ja näin sen uuden kauppakeskuksen (näytti kauppakeskukselta), ja sain kahviakin. Tytöt viihtyivät hyvin, ja vetivät mukavat päiväunet vaunuissa ja molemmilla automatkoilla. Linnakin kiinnosti, mutta ei ehkä sillä tavalla miten muut vierailijat linnan näkivät. Nimittäin toinen osoitteli vaan niitä tiiliä yksi kerrallaan ja toinen konttasi pitkin lattioita ja harmitteli selvästi kun ne lattiakivet eivät irronneet.  Hauska reissu oli, ainoo miinus toki noi sakot, mutta se nyt oli ihan oma vika. Eikä siis siten niin väliäkään!

Pihajärjestelyitä

Koska tässä kesä alkaa olla parhaimmillaan, oli ehkä korkea aika vähän mukavoittaa tätä meidän minipihaa. Tytöille löydettiin joku aika sitten Rompetorilta omat tuolit ja pöytä. Setti on kyllä ollut aika hyvässä käytössä, joskin vissiin vähän harmittaa että kiipeäminen tuolille on ihan liian helppoa, eikä kukaan kiellä.IMG_7544Meillä ei oo tuolla terassilla ollut muuta kun vanhat tuolit ja pieni tarjotinpöytä, joten kytättiin tässä Maskun alesta hyvät diilit sohvasta. Pienihän tuo sohva on, mutta mukavasti mahtuu kaksi. Tai yksi ja pari pikkutyyppiä.IMG_7554Sohvan lisäksi ostin tollaisen pienen sivupöydän, jotta on joku mihin sen kahvikupin voi laskea. Jossain kohtaa ehkä tehdään talon sivulle vielä toinen hengailupiste, johon nuo vanhat tuolit sitten voi siirtää. IMG_7555IMG_7556Ihan muuten ite öljysin terassin. Kahdesti. Molemmilla kerroilla alkoi tunnin sisään sataa kaatamalla. No öljytään sit ens kesänä. Tai rakennetaan uus. Mitä näitä ny on :D

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

Nyt löytyi reseptien mersu. Tai oikeastaan kesäkurpitsa-reseptien mersu. Mikään pikaruokaresepti tämä ei ole, mutta helppo kuin mikä ja lopputulos on huippuhyvää.

Ainekset pihveihin:

- keskikokonen kesäkurpitsa

- paketti halloumia

- 1 kananmuna.

Tee jotenkuten näin:

1. Raasta kesäkurpitsa.

2. Raasta halloumi.

3. Lisää kananmuna.

4. Sekoita koko sotku.

IMG_7526

Paista keskilämmöllä pihvejä pitkään. Ja kun sanon että pitkään, niin sillälailla että “eikö ne nyt voisi jo olla kääntövalmiita, no ei vieläkään, en kestä”-tavalla pitkään.

5. Syö. Kaveriksi voi tehdä turkkilaisesta jugurtista lime-kastikkeen, eli raasta sekaan limen kuorta, purista vähän limestä mehua, suolaa ja pippuria sopivasti ja avot. Kastike voi maustua jääkaapissa kun pihvit kypsyvät. Tarkka ohjeistus löytyy Yhteishyvän verkkosivuilta.

IMG_7525