Monthly Archive: November 2015

Pikkujouluhommia

Mulla on useempi vuosi mennyt jotenkin niin ohi, että ei oo ollut kovinkaan monia pikkujouluja tullut eteen. On osunut vuosia että aikataulut eivät sopineet, mutta on ollut niitäkin vuosia kun ei oo kutsua irronnut ja duunipaikallakin on laitettu lappua luukulle että pidä itte pikkujoulus. Tämä vuosi ei ole lainkaan niin tylsä, vaan virallisia pikkujouluja on kahdet (työpaikan ja luisteluporukan) ja sitten on vielä epäpikkujoulut parin ystävän kanssa. Ensimmäiset pikkujoulut on onnistuneesti takanapäin, nimittäin ne firman. Kukaan ei tietääkseni käyttäytynyt epäasiallisesti, ja itsekin määrittelin omaehtoisen valomerkin kymppiin, joten oikein onnistunut ilta oli kaikinpuolin.PicMonkey CollageHarmittaa kun ei tajuttu/ehditty mennä photoboothiin ottamaan mitään yhteiskuvia parhausihmisen kanssa, mutta sisääntullessa sentään eksyttiin kameran eteen. Luotan siihen että kuvissa mulla on silmät auki. Oon ehkä mestari näyttään kuvissa typerältä. Jopa omissa selfieissä (vai varsinkin niissä). Mutta niin pikkujoulut, oli kyllä todella hauskaa. Kiitosta vaan kaikille jotka olitte paikalla ja erityisesti kaikki jotka olitte järjestämässä!

Pohdin tuossa jotain noloimpia tarinoita omista pikkujoulujutuista, mutta ehkä oon niin perusnolo että joku “sukkahousut hajosivat” tai “helma jäi pikkareiden kaulukseen jumiin” eivät kauheasti häiritse. Pomolle en oo menny tilittämään, en oo ottanut hanurista valokopioita enkä oo muutenkaan tapellut firman pikkujouluissa. Jotenkin haluiaisin kokea kyllä sellaiset stereotyyppiset Dilbert-pikkujoulut, kellä sellasia on?

#kevytpäivämeikki, #synchronizedskating ja #kylläurheiluonkivaa

Viikonloppu vierähti vähän erilaisissa merkeissä, kun perjantaina töiden jälkeen piti kiiruhtaa kohti jäähallia ja bussikyyditystä. Lumimyräkästä huolimatta pääsimme ehjinä perille Lappeenrantaan, jossa järjestettiin muodostelmaluistelun ensimmäiset kansallisen sarjan valintakilpailut. Ihana sanahirviö, eikö?

IMG_8368Bussi muuttui liikkuvaksi kampaamoksi, kun piti väsätä kampauksia seuraavaa päivää varten. Jokainen minuutti aamulla lisäunta on kyllä arvokas, kun herätys on kello 06:00. Kuskia säästettiin ja lakkaa suihkuteltiin vain pysähdyspaikoilla.

Aamulla kaivettiin esille tarvittavat restaurointitarvikkeet.#kevytpäivämeikki huudettu!

IMG_8334Kun hyväksyntä meikille oli saatu (“Näkyyks nää rajaukset sinne viiden metrin päähän?” “Näkyy” “Hyvä!”), oli aamupalan aika.IMG_8338

Näissä luisteluhommissa oikeasti kyllä tylsintä on nää aikaiset aamut (aikuiset alottaa käytännössä aina kisapäivän) ja se että hallissa ei siihen aikaan ole välttämättä yhtään katsojaa. Hyvällä tuurilla tuomareiden lisäksi on joku toinen joukkue paikalla, jolta sitten armosta saa aplodit. Mutta eipä se meidän menoa haitannut, Eikä sekään että pukukopin sijaan oltiin sijoituksessa työmaakopissa hallin ulkopuolella.IMG_8344

Kisaohjelma meni mainiosti, ja oli aika siirtyä päivän ehkä toisiksi tärkeimpään asiaan, niittäin shoppailuun. Mulla on perinteenä ostaa aina ekoista kisoista uudet suojat, mutta nyt löyty niin hienot että en tiiä tarviiko ens vuonna tehdä uutta hankintaa.IMG_8347

Melkoset blingblingsuojat :D Kun suojat oli hankittu, oli aika mennä testaamaan kahvilan tarjonta. Etukäteen oli tiedossa että tarjolla on äitien tekemää pullaa, joten pienet toiveet heräsivät mahdollisuudesta mokkapaloihin. Ja oi kyllä! Mokkapaloja! Katsokaa miten hieno!

IMG_8349Suuren mokkapalavertailun tuloslistalla tämä yksilö meni kyllä heittämällä kärkeen. Ihan jo puhtaasti maun puolesta. Mutta ei tuo jättimäinen annoskokokaan haittaa yhtään!IMG_8351

Treffasin kisan jälkeen katsomossa vanhaa ystävää luisteluhommista, ja ai veljet oli hauskaa! Olisin ottanut jonkun kaverikuvan mutta kun ei tullut ees mieleen kun oli hauskempaa höpötellä kuulumisia läpi. Musta vähän tuntuu että kesällä otetaan koko perhe auto alle ja kurvataan kohti Lappeenrantaa.

Koska hallilla istuminen on a) kylmää b) vähän pitkäveteistä ja hallilla tarjottu ruoka ei ole takuuvarmasti aina kovin herkkua, suunnattiin porukalla Amarilloon. IMG_8358Tuossa näkyy tuo meidän kisakampauskin suhteelilsen hyvin. Mahat täyteen ahdettuina olikin hyvä seisoskella palkintojenjaossa verkkareissa. Yleensähän palkintojenjaot pidetään jäällä ja pitää siellä täristä tunti kisapuvussa, mutta tällä kertaa homma hoitui katsomossa.IMG_8364Palkintoja jaettiin kolmessa sarjassa, ja koko pääty oli täynnä luistelijoita. Ja siis tämän jälkeenhän kisat jatkuivat, ja vähintään toinen samanlainen setti väkeä oli vielä odottamassa vuoroaan.

Meidän sijoitus oli viides, ja oltiin kyllä hyvin tyytyväisiä siihen. Ja vielä enemmän tyytyväisiä oltiin kun nähtiin mitä pisteitä oli saatu kerättyä. Tästä on hyvä lähteä kehitttämään eteenpäin. Loistava porukka ja erinomaisen hyvä henki auttaa kyllä  jaksamaan nää kisareissut (ja erityisesti ne inhottavat aamuherätykset).IMG_8369

Seuraavaksi kisataan sitten tammikuussa aluekisoissa, ellei mitään muita kisoja tuohon sitten väliin vielä iske. Jää nähtäväksi!

Naisia, ompeluksia, kötöstettävää ja syötävää: Suomen Kädentaidot 2015

Yhteistyössä TRE-BLOGIT ja Suomen Kädentaidot -2015

Tunnenko muuten itseni hieman hyväksi bloggaajaksi(tm), kun ekaa kertaa varmaan ikinä sain tuonne yläkulmaan tuollaisen tunnisteen! Oikeen kaupallista yhteistyötä kattokaas. Sain siis sisäänpääsyn Suomen Kädentaidot 2015 -messuille ilmaiseksi (vaikka olisin kyllä varmaan muutenkin sinne mennyt tuhlaamaan rahani tekemään harkittuja sijoituspäätöksiä).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos jotain, niin poplaa kyllä messuilla riitti. Aloitin messu-urakan perjantaina iltapäivällä, ja väkeä oli kuin Jyskän pysäkillä. Mua kyllä varoiteltiin tästä ruuhkasta, mutta kun lopulta pääsin sinne halleihin asti niin eipä se ruuhka sitten enää kauhea ollutkaan. Treffasin heti ekassa hallissa kavereita zuumailemassa saumureita, ja otettiinkin ensimmäiseksi messutestauskohteeksi melkolailla itsestäänselvä valinta. OLYMPUS DIGITAL CAMERATampereen jäätelötehdas valmistaa herkkujaan tuossa Lakalaivassa (Ikean lähellä) ja myy niitä Finlaysonilla. Kertoivat siinä tiskillä että ovat avaamassa oman myymälän tehtaan yhteyteen ensi vuonna, joten siitä kalenteriin vaan merkintää kaikille! Kun käy Ikeassa, kannattaa siis jatkossa myöskin harkita poikkeamista jäätelötehtaalla.

Ensimmäinen messupäivä meni vähän enemmän ihmetellessä ympäriinsä kuin varsinaisesti mihinkään erityisemmin pysähtyessä. Useat messukojuista olivat visuaalisesti todella hienoja, ja kaikissa oli helppo käydä tutustumassa tuoteisiin. Tässä muutamia omia suosikkejani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarja Lakio

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noonknit

OLYMPUS DIGITAL CAMERARaahen taitopaja

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVisapaja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lakumyynti.

Perjaintain messupäivä piti jättää vähän lyhyemmäksi, koska parhausihmisellä oli saunailta. Mutta oikeastaan vaan hyvä, oli niin paljon nähtävää ja sulateltavaa että en enää oikein keksinytkään mitä olisin edes halunnut. Lauantaina olikin sitten vähän toinen ääni kellossa. Ja oli aika paljon enemmän naisiakin kun perjantaina. En muista kyllä hetkeen nähneen niin monta naista kerralla kun tuolla messuilla. Saati niin paljon itsetehtyjä huiveja, asusteita ja vaatteita.

Niin mitäs sitten tuli tuhlattua sijoitettua harkitusti?

Löysin hauskan korun Jaana Hirvosen kojulta. Kolikko on omalta syntymävuodelta, joten se on siitäkin syystä hauska. Korujen lisäksi hommasin töihin henkilölätkän kantamiseen kivamman kaulanauhan Hassunhauskan kojulta.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotta ei mennyt ihan täysin vain itselle shoppailuksi, shoppailin myös Lastentuote Vekaran kojusta Meuhkalle ja Veuhkalle hameet. Kuvia niistä tulee myöhemmin, mutta tytöt kyllä kovin leuhkoina patsastelivat koko lauantai-illan uusissa hameissaan. Vekaralla oli kyllä valtavan kivoja kuoseja ja ajattelin kyllä käydä vähän tonkimassa mitä tuolta heidän verkkokaupastaan löytyy.

Kaikenkaikkiaan messut olivat todella kivat. Tykkäsin tunnelmasta ja osasin olla tuhlaamatta kaikkia rahojani, joten ehdottomasti menen kyllä seuraavankin kerran.

Signature-ruoka

Mastercheffissä pyydetään aina kilpailijoita valmistamaan signaturedish, elikkäs bravuuriannos. Mullahan tällasta annosta ei erityisesti ole, ellei jauhelihamakaroonisötkötystä lasketa (ei lasketa). Ajattelin että koska olen jo itseäänkunnioittava aikuinen, voisin hyvinkin kehitellä itselleni jonkun hyvän ruokabravuurin.

Päätin, että haluan olla todella hyvä tekemään juustokakkua. Ihan vaan siksi, että sellainen on suhteellisen helppo tehdä, eikä tarvitse mitenkään ihan määrättömästi tehdä taikinoita (ne eivät oikeen ikinä onnistu). IMG_8262

Vielä pitää jatkaa kehittelyitä, tämän kertainen kakku oli arvosanaltaan ehkä 8/10. Hyvää se kyllä oli, mutta kuinka pahasti voi mennä pieleen jos kakku sisältää kermaa, valkosuklaata ja tummaasuklaata?

Resepti löytyy täältä, jätin vain yhden kerroksen pois ja vaihdoin pohjasta Digestive-keksit kaurakekseihin.

Kädentaito-messut ja avunhuuto

Perjantaina alkavat Suomen Kädentaitomessut, jee! Yritän päästä piipahtamaan sinne heti perjantaina, mutta ainakin lauantaina sitten pääsee kuluttamaan aikaa (ja rahaa) vähän pidemmäksikin aikaa. En ole aiemmin käynyt, mutta voisin kuvitella että ruuhkaa riittää ja kaiken haluaisi ostaa. Kaivosmessuilla vastaavaa ei ollut, mutta siellä taas oli ilmaisia kyniä ja ilmaista karkkia jaossa vaikka millä mitoin.

kasityo

Nyt kaipaankin sitten vähän vinkkiä siitä että mitäs kaikkea messuilla kannattaa käydä katsomassa? Kellä on parhaat myytävät? Onko selviytymisvinkkejä?

Ja koska tässä ollaan kyselyiässä, niin kaipaisin myös roppakaupalla käsityöblogeja luettavaksi. Kaikki vinkit otetaan vastaan, eikä tarvitse olla siis mitenkään käsitöihin erikoistunut blogi, vaan tällainen sekasikiöblogi kun tää mun on on kanssa hyvää luettavaa! Antaa palaa, olen yhtenä kysymysmerkkinä täällä vaan!

Lasten kanssa ravintolassa

Isänpäivän kunniaksi lähdettiin ravintolahommiin koko porukka. Mulla oli ravintolan valinnassa lähinnä kaksi kriteeriä. Eka oli se että onhan siellä kaksi syöttötuolia ja toinen oli se että ruoka on hyvää. Ollaan joskus käyty Roastissa, mutta siellä oli vain yksi syöttötuoli. Ruoka toki oli hyvää. On vaan helpompaa kun ei tarvi pitää tyttöä sylissä kun syö, joten siksi jatkossa tarkistetaan syöttötuolien määrä. Isänpäiväruokailun kohteeksi valikoitui Huber. Siellä vain on ihan todella hyvää ruokaa.IMG_8256Ja hyvinhän siellä viihdyttiin, kirjaa lukien, pehmoeläintä halien ja ruokaa syöden. Tytöt saivat alkuruuaksi omat kurkkulautaset ja pääruokailut hoidettiin lisukkeiden avulla. Tarjoilijat olivat aivan todella mukavia ja kuten odotettua, ruoka oli todella hyvää. Ainoa mikä kyseisessä ravintelissa vähän itseä riepoo on se, että ihan joka ikinen asia menussa on erikseen hinnoteltu. Niinkun että jos otan pihvin, pitää maksaa erikseen jos haluan vielä kastikettakin. Mutta ravintelin konsepti on mikä on, ja ruuan vuoksihan tuolla käydään. Mutta missähän sitä sitten seuraavaksi kävisi? Malabadissa vai Sitkossa? Vai onko jotain muita hyviä mestoja mitä testata Tampereella/Pirkanmaalla?

Dymotan mun maailman

Mää sain vihdoin hankittua Dymon. Dymon! Sellaisen mikä tekee sitä mustaa nauhaa valkoisella kohokirjoituksella. Puhdasta rakkautta!

IMG_8209Nyt on maustepurkitkin ojossa. Ajattelin joskus että noi läpinäkyvät purkit ovat ihan loistavia, koska sitten heti näkee mitä mausteita löytyy. Paitsi jos ei ihan ykkösellä tunnista että mitä ne on, niin menee vähän vaikeammaksi. Mutta nytpä ei tarvi tunnistaa enää, hahaa!

Toinen ikuisuusketutus on ollut se, että ikinä ei ole sitä maustetta mitä tarvitsisi. Ja aina unohtaa katsoa että onko kaikkea mitä tarvii, kun ne maustepussit ovat miten sattuu pitkin hyllyä. Ja toki osa niistä pusseista on tyhjiä. Kuka nyt tyhjän maustepussin roskiin pistäisi? Hulluutta!

IMG_8210Jatkossa hommaa helpottaa Clas Ohlsonilta hankittu lokerikko, sekä minigrippusseihin pakatut mausteet. Ehkä pitää joku systeemi vielä kehitellä että miten merkitään kun joku mauste on loppumassa. Ehkä voisi hakea musakaupasta punaisia plektroja? Sellainen varmaan näkyisi tuosta päädystä sopivasti.

(Pääkallomausteet on miehen, ovat jotain elämää tulisempia chilisötkötyksiä.)

Selfiehaaste

Kerrankin mää sain jonkun Facebook-haasteen (ei tarvi edelleenkään syöttää niitä jatkuvasti, mutta aina välillä on kyllä kiva saada sellaisia), tällainen joku missä piti ottaa kolme naamakuvaa kolmena päivänä. Ja minähän otin! Otan selfien, olen olemassa, vai mitenkä se meni.

selfie1Torstaina otin pukukoppiselfien jäähallilla (ennen treenejä toki, treenin jälkeinen naama on muuten sama mutta punaisempi). Perjantaina meillä oli tiimipäivä töissä ja käytiin porukalla Malabadissa syömässä, ja sieltäkin sain selfien.

Lauantain selfiestä tulikin erityisempi, ja sain kuvaan kaverinkin.selfie2

Hyvää isänpäivää kaikille! Ja hyvää selfiehaastetta! Haastan nohevasti kaikki lukijat tähän haasteeseen. Jos katsot vaan kuvia, niin sitten ei tarvi tietty.

Ärsyttäviä juttuja

 1. Jonossa ohittajat.
 2. Se kun sushia on vielä jäljellä, mutta soijawasabisekoitus loppuu.
 3. Kun junan lähtöminuutilla tulee korjattu lähtöaika tauluun, ja se uusi lähtöaika on juuri sen verran lähellä ettei ehdi hakemaan ärrältä kahvia.
 4. Se, kun se uusi lähtöaika muuttuu vielä uusiksi, ja olisi ihan hyvin ehtinyt hakea sen kahvin.
 5. Kun jääkaappiin on laitettu tyhjä maitotölkki.
 6. Kun maustehyllystä löytyy kyllä kolme pussia viherpippuria, mutta grillimauste on loppu.
 7. Tomaatit.
 8. Ihmiset jotka eivät osaa ajaa (eli kaikki muut liikenteessäolijat paitsi minä).
 9. Aamut.
 10. Villasukan kantapää.
 11. Parittomat sukat.
 12. Se kun tekisi mieli ihan kauheasti suklaata, mutta jos haluaa laihtua olisi syytä jättää se suklaa ostamatta.
 13. Se kun salivihko unohtuu kotiin.
 14. Se kun unohtuu itse kotiin, eikä mene salille.