Monthly Archive: June 2016

Muutama huivi

Neulonta on kivaa. On hetkiä kun vaan ei jaksaisi tehdä yhtään mitään ja kaikki vaan ketuttaa ja mikään ei suju, mutta loppuviimein se on vaan kivaa kuitenkin. Kevään mittaan on jotain valmistakin tullut, muutama huivi nimittäin.

Tein Dodo-huivin, ja lopputulos ei kyllä ole niin sievä kuin ohjeessa. Mutta näyttää kaulassa oikein kivalta. Parhausihminenkin sanoi että voisi ehkä joskus lainata (pitsihuivi on kuulemma vähän liian pitsinen päästääkseen jatkuvaan käyttöön). Olisi ehkä pitänyt käyttää pienempiä puikkoja, mutta nythän mulla on ohje niin voin värkätä vaikka toisenkin Dodon.

IMG_9965

Lanka: Rowan Fine Art

Ohje: Dodo

Sitten värkkäilin yhden huivin, josta en nyt yhtään muista että mikä se on. Mutta josta tuli lopulta aika hauska joskin hieman pieni. Mutta tiiän jo kelle se menee, ja vähän nuoremmalle tyypille huivi onkin juuri sopivan kokoinen, ainakin luulisin niin.

IMG_9952

Lanka: Schoppel-Wolle Lace Ball

Ja vieläpä on valmistunut yksi Myrskylintu. Tykästyin tuohon malliin kyllä, joskin jos teen itselle vielä samanmoisen niin teen tuota pitsikuviota myös toiselle puolelle. Nyt kävi vähän tylsäksi tehdä vain sileää neuletta 2/3 koko huivista.

IMG_9946

Oikea väri on hieman ehkä ruskeampi, eikä ihan noin räikeä. mutta minkäs voi kun filtteri oli niin kiva :D

IMG_9948

Lanka: Schoppel-Wolle Lace Ball

Ohje: Myrskylintu

Kuvat on vähän huivipresentaatiollisesti heikkoja, mutta tällä mennään!

Kesähommia

Kesän alku on mennyt tavallaan melko rauhallisesti, mutta tavallaan tosi kauhealla vauhdilla ja stressillä. Ollaan myyty meidän vanha koti ja ostettu uusi, joten nyt alkaa sitten stressikin helpottaa. Ja ehkä jotain motivaatiota bloggaamiseen löytyy kun pääsee uuteen kotiin ja voi sisustaa muuttolaatikoilla. Tai no voiko sitä kutsua sisustamiseksi että heittelee tavarat mitä jo omistaa jotenkin järjestykseen ja arpoo että tarvitaankohan me muuta kuin lumikola, kompostori ja ruohonleikkuri. Huoli pois, blogi ei muutu erityisesti sisustusblogiksi vaikka ehkä muutama aiheeseen sopiva postaus tuleekin varmasti.

Mutta on tässä kesällä jo ehditty puuhailemaan kaikenmoista:

IMG_9802

IMG_9859

IMG_9884

IMG_9918

Kesälomaa odotellessa! Josko päästäis pois kotikulmiltakin sitten ja vähän reissaamaan (eli isovanhempia katsomaan).

KAKKUA!

Oon aina halunnut osata leipoa. Mutta jotenkin aina menee vähän pieleen. Ei silleen ettäkö tuotoksia ei vois syödä, mutta pullat on vähän lituskaisia, kakut vähän lättäniä, täyte ei ihan tarpeeksi herkullista vaikka hyvää onkin. Oon jotenkin sellanen kasipuolen leipuri. Se tosin ei estä mua leipomasta! Erityisesti parasta on kun voi leipoa juustokakkuja, joita on vaikea pilata. Paitsi jos pistää liian vähän liivatetta. Mutta juustokakut on herkkua, ja niistä voi tehdä kirpeitä tai makeita tai mitä vaan siitä väliltä.

Aina voi tehdä suklaajuustokakkua, se ei petä ikinä.

IMG_9892

Hyvää tulee, kun tekee tällä reseptillä.