Ympäriämpäri Tallinnaa (reissujuttu, osa 3)

Karnaluksin ja Kassikohvik Nurrin lisäksi me käytiin toki muuallakin. Käytiin Virun ostarilla shoppaamassa mulle mekko (katotaan josko joskus saisin siitä jonkun kuvankin, on nimittäin hieno mekko!), Meuhkalle ja Veuhkalle joululahjat ja pyörittiin ympäri vanhaa kaupunkia ihan vaan ympärilleen tuijotellen. Tämän lisäksi käytiin kuuluisalla hipsterialueella, nimittäin Telliskiven loomelinnak elikkäs luovassa kaupungissa. Sinne Kalamajan alueelle en vieläkään enempää päässyt, mutta josko sitten ens kerralla sinne seikkailemaan. Telliskivessä oon käynyt syömässä F-hooneessa (enkä silloin edes tiennyt että se on sellainen mesta mistä pitäisi blogissa mainita, hyvä se näin jälkikäteen on, pari vuotta myöhässä). Mutta nyt käytiin siis ihan shoppausmielellä, ja löytyihän sieltä yksi lahjakin. Jota ei voi tiettykään paljastaa, kun lahjan saaja ei ole lahjaansa vielä nähnyt. Oma lempiliike tuolla on HomeArt, jossa lähinnä viihdyn katselulinjalla. Katsokaa nyt miten hienoja lamppuja:

homeart_tallinnNuo tuolla alakulmassa olivat puisia, ja voi veljet että tekisi mieli tuollaista. Tosin sitten tarvis remontoida keittiö, jotta se sopisi sen lampun kanssa yhteen. Mutta eikö se oo vielä ihan kohtuullista?

Kävelyn ohessa ihmeteltiin tallinnalaista arkkitehtuuria. Ja joitain ratkaisuja. Jotka menivät jo osastolle “niin outo, että on jo tosi hieno”.

arkkitehtuuriaTalot eivät oo peräkkäin, vaan tuo uusi on rakennettu tuon vanhan päälle. Kauheen kätevää! Ja toki vielä hihiteltiin erinnäisille kylteille. Sitä varmaan ikinä ei tule niin vanhaksi etteikö viron kieli kuulostaisi kauhean hauskalta. Tosin sen verran vanhaksi on jo tainnut tulla että paluumatkan viettäminen karaokebaarissa tuntui ehkä mailman tyhmimmältä idealta noin minuutin jälkeen, tuntia ennen koko karaoken alkua. Ehkä se karaoke oli suunnattu samoille tyypeille, joille tuo vasemman puoleinen kylttikin oli suunnattu, mene ja tiedä.

hehe

Sellainen reissu. Keväällä onkin jo taas suunnittella matka Tallinnaan, ehkä jos sillä kertaa kävisi katsomassa jotain taas itselle uutta?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>