Kaksostenpäivää tasaisesti kaikille!

Oon iloisesti myöhässä päivän verran tämän jutun kanssa, mutta ei se ole niin olennaista. Eilen vietettiin kaksostenpäivää, whoo! Juhlittiin sitä ei-mitenkään. Ehkä joskus tulevaisuudessa tästä voisi tehdä ihan oman juhlan, mutta nyt pikkutyypit on vaan liekeissä jos leikitään dubloilla. Joka päivä. Monta tuntia. Erilaisia listauksia siitä miten kivaa on kun on kaksoset oli eilen netti pullollaan, mutta näin perusnegana ihmisenä voisin listata vähän juttuja jotka on ongelmallisia ja joita en (kaikkia) osannut odottaa. Sanottakoon että kun kyseessä on esikoiset, niin ei mulla ollut mitään ennakko-odotuksia muutenkaan.
D397654F-2D2C-4155-BD86-6998A14D0903

Mutta siihen listaan:
 • Kaikki on kallista, koska kaikki pitää hankkia tuplana. Tuplavaunut, tuplamäärä vaippoja, tuplamäärä vaatteita, tuplamäärä hoitomaksuja.
 • Tuplavankkurit ovat oikeasti leveät. Haaveilut siitä että olisi hengaillut kaupungilla pikkuputiikeissa jäivät aika lyhyiksi, sillä pelkkä bussiin mahtuminen tai junaan pääsy oli monesti ihan senteistä kiinni.
 • Huomion jakaminen kahdelle samaa tarvitsevalle on vaikeaa. Kun molempien pitää päästä juuri sillä sekunnilla syliin, ja tiedät että jos syliin ei pääse, huuto alkaa ensin monona ja yltyy kohta stereoksi ihan sympatia syistä, on parempi vaikka polttaa kastike pohjaan ja istua lattialle syliksi.
 • Väsyttää. Tuplana. Huudattaminen ei oikein toimi unikouluvinkkinä, sillä sitten se toinenkin herää ja huutaa. Ja siinähän sitten valvot molempien kanssa.
 • Uloslähtö on tuplasti hankalaa. Saat toiselle kamat päälle niin sillä aikaa toinen on jo ehtinyt riisua vaippaa myöden kaiken pois.
 • Monikin asia jää tekemättä, jos molemmat vanhemmat eivät pääse mukaan. Uimahallissa kahden pikkutypyn kanssa puljaaminen ei onnistu multa yksin, ainakaan kun typyt ovat vielä toistaiseksi mallia “korvat ovat vain koristeena”.
 • Ilo siitä, että lapsi nukkuu pitkään yleensä kumoutuu sillä, että se toinen ei halua.
 • Sama juttu siinä, kun toinen nukahtaa kun vaan sänkynsä näkee, niin se toinen haluaakin leikkiä vielä tunnin muina riekkoina, ja nostaa helvetillisen äläkän jos yrität edes vihjata että on ilta ja pitäisi nukkua.
12C2978F-6DDF-4409-849E-DE1113E76995
Toisaalta kaikesta on ollut mahdollista selvitä. Tai sanotaan kun että ei ole erityisesti vaihtoehtona olla selviämättä, niin konstit ovat monet.
 • Pukemishommassa ydin on se, että tytöt osaavat istua eteisessä alimmalla portaalla ja odottavat vuoroaan. Ensin puetaan villahaalarit, sitten hanskat sun muut ja sitten haalarit. Ja ketkumaisesti ei vedetä niitä hanskoja hihoista ennen kun ollaan jo ulkona. Ja hanskat ennen pipoa, jotta pipon poisto päästä olisi edes hitaampaa.
 • Tuplavankkuriongelman ratkaisu oli tyytyä vaan vierailemaan ostoskeskuksissa ja sellaisissa, ja hyväksyä sinne kivaan kahvilaan ei nyt vaan pääse. Joskus taas pääsee.
 • Ruokaa voi tehdä edellisenä iltana, ja näin välttyy siltä pohjaanpalamisjutulta kun pitääkin olla täysiaikainen syli kahdelle.
 • Kaikki on kahtena, myös se ilo. Ja on hauska seurata mitä kaikkea tyypit oppivat tekemään kahdestaan. Toinen edellä, toinen perässä.
F9796844-1969-48AF-88D6-0083F6F049EBOnhan nyt noi ihan huippuja typyjä!

Comments (5)

 1. Hanna-Marleena

  Jeah I need twins! Tarvitsen.

  Reply
 2. Possu

  Tuplaonnittelut!

  Reply
  1. sanumaria (Post author)

   Kiitos :)

   Reply
 3. Pezi

  Moikka, ajattelin kerrankin jättää tänne kommentin, kun tykkään käydä täältä Keski-Euroopasta käsin seuraamassa sun blogia – aluksi vauvakuumeissani ja nyt raskaana ollessa. Arvatenkin kaksosasiat kiinnostaa erityisesti, vaikkei itselle sellaisia ilmeisesti ole tulossa. Mutta siis kiitos blogista!

  Reply
  1. sanumaria (Post author)

   Kiitos kun seuraat! :)

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>