Huivi sulle, huivi mulle / Shawl for me, shawl for you

Rakastan huiveja. Tunnen oloni lähes alastomaksi ilman huivia, ja käytännössä mulla on aina vähintään mukana yksi. Ostin viime syksynä Suomen kädentaidot -messuilta vinkeää ihanan pehmoista Bombomyarnin lankaa. Mulla meni hetken että keksin sopivan mallin hämmentävän värittömälle ja yhtä aikaa värilliselle langalle, joka ei oikein sopinut minkään muun langan kanssa yhteen, kunnes törmäsin Speckled-malliin Ravelryssä. Neule kulki mukana puolisen vuotta matkaneuleena, ja valmistui kesän alussa. Ja on ollut ahkerassa käytössä siitä asti. Jälkikäteen mietittynä olisin voinut tehdä neuleesta suosiolla suuremmankin, mutta olen ihan tyytyväinen siihen näinkin.

Toinen huivi, jonka tein, meni lahjaksi. Lankavarastossa oli Malabrigon Silkpaca-lankaa, ja päätin tehdä langoista huivin mummille. Silkkiä ja alpakkaa, varmasti siis pehmeä ja lämmin huivi, joka ei kuitenkaan olisi liian raskas. Malliksi valikoitui San Gabriel, joka olikin hauska tehdä. Yleensä huivin koko kasvaa työn edetessä, samoin epätoivo siitä että huivi ei ikinä valmistu. Tässä aloitettiin ulkoreunasta ja pingotuksella haettiin huivi lopulliseen muotoonsa.

Huivi istui saajalleen kauniisti ja kaupan päälle tuli vielä hyvä mieli sekä tekijälle että mummille itselleen, eli juuri  niinkuin pitikin mennä.

I love shawls. I feel almost naked without one, and I have at least one with me at almost all times. Last fall I bought some funny and soft Bombom-yarn from Finnish Design & Craft fair. It took me awhile to figure out what pattern to use since the yarn itself was weirdly colorless and colored at the same time, and didn’t seem to fit to any other yarn. Then I found Speckled from Ravelry. The shawl was my travel-WIP for half a year, and I finished it just when the summer begun. And I’ve been using it so many times. Maybe I could’ve made it a little bit bigger, but I’m happy with it as it is.

The other shawl I made, I gave away as a gift. I had some Malabrigo’s Silkpaca in my stash, and decided to make a gift to my grandma. Silk and alpaca, that surely means soft and warm shawl without being too heavy. I selected San Gabriel, for the pattern. And it was fun to do! Usually the shawl gets bigger as you go and the desperation “this is never going to get finished” grows too. This was started from the outside edge and was blocked to it’s final shape.

It fitted my grandma beautifully, and she was very happy. That’s all I wanted <3

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>