Tupla-howto: vankkurilenkki

Entiselle jumppa- ja liikuntaintoilijalle pallomahan aiheuttama treenitauko ja kropan käyttämisen mahdottomuus olivat kyllä kova pala. Kävely ruokakauppaan oli jo suuri saavutus, josta toipumiseen meni lähestulkoon loppupäivä. Kyljen kääntäminen nukkuessa oli haaste, kun vatsalihakset olivat täysin pois käytöstä. Mutta nyt! Pääsen ulos! Saan kävellä! Tulee hiki pintaan ja se on vaan niin kivaa!

Alkulämmittelyksi käy karavaanin valmistelu. Ensin tarkistetaan onko ulkona kylmä, jäätävä vai jopa kuuma. Seuraavaksi viritellään suojaliinat vaunuihin, tai säädetään sadesuoja vaunujen päälle. Käydään välillä tarkastamassa, notta nukkuvatko tenavat vielä. Jos nukkuvat, vaihdetaan itselle ulkoiluvaatteet pakataan reppuun maitopullo, lompakko ja avaimet (jos siis käydään vain lenkillä eikä lähdetä kylille olemaan) ja syödään ehkä jopa välipala jos on nälkä. Kytätään koko ajan, josko tenavat heräisivät.

Kun heräämisen merkit on annettu, tuupataan tyypit täyteen ruokaa ja siirretään etukäteen viritettyihin vaunukoppasysteemeihinsä nukahtamaan. Valmiiksi on viritetty pipot ja sukat käden ulottuville, ja takki pohjalle (jos sitä vaikka tarvitaan, jos on kylmä).

Sitten nopeasti kuin salamanteri kopat vaunuihin, aiemmin viritellyt suojaliinat alas ja zum matkaan. Muksut nukahtavat yleensä noin luokkaa heti, ja sitten onkin aikaa kärrytellä tunnista kahteen. (Sitten alkaa nälkähuuto, ja sitä ei kuuntele erkkikään esim. kassajonossa, että kannattaa miettiä miten menonsa ajoittaa.) Voi vaikka kärrytellä Sarapistoon katsomaan lammaksia (minä katsoin, lapset nukkuivat ja missasivat koko homman)!

Nyt alkaa tuo vaunulenkkeilykin tuntua jo kivalta, ollaan tällä viikolla joka päivä tehty noin tunnin lenkki. Miksipä jonain päivänä ei voisi kärrytellä kahdenkin lenkin verran, ehkä heti kun ei stressaa tuo alkuvalmisteluosuus niin kauheasti enää :D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>