Asioita, joita toivoisin nettikaupalta

Monessa nettikaupassahan on hienot ja monimutkaiset hakusysteemit. Että voit hakea koko kaupan sisällöstä vain sinisiä asioita tai voit valita tietyn merkin tai miten nyt haut normaalisti toimivat. Mutta missä on se realistinen hakusysteemi?

Jos nyt vaikka etsisin mekkoja, niin valitsemalla että näytä kaikki mekot saan jotain satasataviismiljoonaa osumaa nettikaupasta kun nettikaupasta. Mutta sitten tullaankin siihen ongelmaa, että hakukriteerit eivät vain toimi. Mulle on nimittäin suurinpiirtein sama onko se mekko sininen vai vihreä (tosin ainahan se on harmaa, mutta ei mennä nyt siihen), jos se täyttää muutamat vaatimukset.

1. Peittyykö perse?

2. Onko vyötärölle tarkoitettu sauma vyötäröllä? Onko tissien alle tarkoitettu sauma tissien alla?

3. Näytänkö metrin pidemmältä?

4. Peittyykö selkämakkarat? Entäs kylkiröllykät?

5. Näytänkö siltä että odotan yhä lasta?

6. Kun istuu, pysyykö hameen helma nätisti alhaalla, ettei istu kesäkuumalla (katsokaas, olen optimisti ja oletan että vielä tulee kuumat kelit) kuumalle terassituolille ja polta takareisiä? Entä hiostaako kangas?

Eli sen sijaan että voisin valita että näytä kaikki siniset mekot, voisinkin valita että näytä kaikki mekot joissa hanuri ei näytä isolta. Näytä kaikki isohko mahaista imartelevat mallit. Näytä mekot, joissa on imarteleva helman pituus. Näytä mekot, joissa on riittävän pitkä helma (Nelly.com, teidän mekot on oikeasti paitoja, ihan vaan tiedoksi). Ja sillä viisiin.

Luulisi että olisi nykypäivän tekoälyllä ihan mahdollista toteuttaa tuollainen verkkokauppa. Tai ainakin joku voisi aloittaa kehittelyn asap.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>