Milloin positiivisuus on oikein ja riittävää?

Positiivisuus. Tuo lähes kirosana meille kaikille peruspessimisteille. Blogeissa ja Facebookissa hoetaan jatkuvasti positiivisuuden ilosanomaa. Pitää olla positiivinen ja pitää saada elämään positiivista virettä. Pitää pitää pitää, pakko pakko pakko. Miksi positiivisuudesta on tehty pakollinen asia? Ja milloin positiivisuus on sitten riittävää? Osallistuin itsekin Facebookin positiivisuushassutteluun, ja tajusin ehkä sen aikana miksi mua tämä pakkopositiivisuus ärsyttää niin kovasti.

Miksi mä koen, että nää ei oo sellaisia oikeita positiivisia asioita. Mun päivän huippukohta oli eilen kun tossa talon eessä oli iso nosturi siirtämässä taloa, aivan sairaan hienoa. Mutta kun se on niin jotenkin pieni ja tyhmä syy iloita. Että miten tuo nyt on sitten sellainen mistä haetaan positiivista virettä elämään. Kun toisilla on ties mitä juhlapäivää ja rakkaiden kanssa vietettyä aikaa ja matkoja ja hienouksia ja mulla vaan nosturi ja marjapiirasta (koska äiti leipoi).

Mä sentään tiiän että olen sellainen perusnegis. Mutta ei se tarkoita ettenkö mää nauttisi mun elämästä. Jennin tontilla pohdittiin että miksi onni pitää piilottaa, kun jakamalla onni lisääntyy. Arvaatteko heti että oon ihan eri mieltä? Ei se mun onneni vaikka näistä kahdesta vauvasta mitenkään tuplaannu vaikka menisin jakamaan asiasta flyereita tonne S-Marketin pihaan. Eikä se onni ja ilo ole yhtään sen parempaa huudan mä sitä blogissa (huudan koska pakottava tarve näyttää että kattokaa-nyt-miten-söpöjä-nää-on-vaikka-puoliakaan-ei-kiinnosta).

Mä en ymmärrä miten se että mää hoen FBssä ja blogissa mantraa oon-niin-onnellinen, mitenkään a) lisää mun onnellisuuttani b) lisää kenenkään muun onnellisuutta.

Mä en myöskään ymmärrä että miten se että mää en hoe FBssä ja blogissa että oon-niin-onnellinen, a) on merkki siitä että mulla on asiat huonosti b) tekee musta ihmisen joka ei näe mitään positiivisuutta missään.

Mitenkäs te muut, saatteko te jotain siitä että kaveri FBssä tai bloggaaja intternetissä kertoo olevansa onnellinen päivästä toiseen? Entä oletatteko että henkilö on onneton ja negatiivinen jos hän ei jaa onneaan joka sometuutissa?

Ystävällisin terveisin, 

onnensa kätkijä

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>