Aktiivisuutta päivään ja sananen asiakaspalvelusta

Valitin tuossa päivänä eräänä miten jotkut yritykset eivät vaan osaa asiakaspalvelua. Ja valitin toisenkin kerran että kun ei mun raha vaan kelpaa. Vaan nytpä en valita (rasti seinään). Vaan kehun! Kehutaan ensin asiakaspalvelua.

Ostin siis mainosten uhrina Polarin Loop-aktiivisuusrannekkeen. Pointtihan on pitää vempelettä ranteessa 24/7 ja se sitten kertoo että kuinka aktiivinen olit. Aktiivisuus”tasoja” on viisi: nukkuminen (ei-yhtään-aktiivista), istuminen (ei-yhtään-aktiivista), seisominen (aktiivista), kävely (aktiivisempaa), juoksu (olet kuin jänis). Laite myös laskee kaloreita sen perusteella että mitenkä aktiivinen olet ja mitkä fyysiset tiedot olet antanut, näyttää kellon ajan, toimii sykemittarina sopivan sykevyön kanssa ja laskee askeleita (tai arvioi). Näin tiivistettynä, myöhemmin vähän lisää. Löin innoissani vempeleen ranteeseen, kävin pienellä kävelyllä että mitenkä se toimii ja noh. Kaikki näytön ledit eivät palaneetkaan ja näytöstä ei saanut mitään selvää. Lähetin meiliä sekä Polarille että Ideaparkin Intersporttiin että mitenkäs tehdään, kun nyt vähän harmittaa. Molemmista tuli nopeasti vastaus että kuule tietenkin vaihetaan sulle uusi laite, eihän tuo nyt sovi että heti on rikki. Kävin sitten siellä Intersportissa, ja sieltä annettiin vitriinistä uusi laite käteen ja toivotettiin hauskaa päivänjatkoa sekä pahoiteltiin kovasti rikkinäistä laitetta. Katsokaas näin se toimii. Asiakas on älyttömän tyytyväinen ja taatusti palaa liikkeeseen kun on saanut sieltä hyvää palvelua.

Mutta sitten siihen itse laitteeseen. Rannekehan ei ole varsinainen sykemittari, vaan aktiivisuusmittari. Se enemmänkin on tarkoitettu sellaiseen “nouse sieltä sohvalta ja tee jotain”-käyttöön, kuin vaikkapa tarkkaan sykkeiden seurantaan lenkillä. Siihenkin sitä voi kuitenkin käyttää, jos hankkii sen yhteensopivan sykevyön.

Näyttö ns. normitilassa kun laitetta ei käpelöi

Ranneke on aika siisti ja simppeli ja sitä käytetään painelemalla tuosta näkyvästä namiskasta. Näyttö kertoo hyvin simppelisti muutamia asioita: kellonajan, kalorikulutuksen ja askelmäärän.

Tässä päivän askelsumma ennen illan jalkapallotreenejä (päivän päätteeksi askeleita oli vähän alle 14000, eli ihan hyvä)

Varsinainen pihvi on kuitenkin se aktiivisuus. Laiteelle annetaan tiedoksi oma lähtöaktiivisuus päivän aikana: pääosin istumista, pääosin seisomista, pääosin liikkumista. Tämän perusteella laite sitten antaa käyttäjälle tavoitteen. Tavoitteen täyttymiseen tarvittavat keinot kerrotaan käyttäjälle laitteessa juoksemisena, kävelynä tai seisoskeluna. Esimerkiksi se voi kertoa että jotta päivän aktiivisuustavoite saavutetaan, sinun pitää juosta 10min, kävellä 20min tai seistä 2h.

Tämän lisäksi hommaan kuuluvat myös puhelinapplikaatio ja nettisivu, jossa voi seurata omaa päiväänsä.

Tässä esimerkiksi nyt mun tän viikon kolme sellaista päivää kun käytin laitetta koko päivän. Sitten voi tuijotella päivän mittaan että mitenkä sujuu:

Tämä on otettu nyt sieltä nettipalvelusta, mutta täysin vastaava näkymä löytyy puhelinapplikaatiosta. Tuo raidoitettu alue on sitä jolloin laite ei ole ranteessa ollut. Tässä muutama näkymä päivistä, jolloin laitetta on tullut käytettyä melkeinpä koko ajan.

Ihan ilmaiseksi noi askeleet ei kyllä tuu, vaikka sitä kuinka funtsii että tuleehan tässä nyt joka päivä talsittua jo sisälläkin paljon. Mutta näissä esimerkeissä on mukana päivisin noin tunnin – puolentoista kävely ja yksi jalkapallotreeni. Tykkään yleensäkin kaikista kaavioista ja käppyröistä ja luvuista, ja tämä on kyllä erinomaisen hauska laite. Ne askeleet on mulle sellainen “pitää saada 10 000 rikki tänäänkin” ja onhan se nyt kivaa yrittää joka päivä rikkoa tavoitteensa (tavoite voi olla siis asetettu hieman liian alas…). Lisäksi mulle tämä korvaa kyllä sykemittarin toistaiseksi, koska tarve on lähinnä vain itsensä huvittamiseen. Tietty laite voisi olla vähän kohteliaampikin.

Vekotin näyttää siis sykemittarina että ollaanko rasvanpolttoalueella vai kunnonkasvatusalueella. Eräät oli vaan fat.

Mahtava vekotin! Onneksi ostin, nyt on taas motivaatio kävelylenkeille kun saa niistä vähän käppyröitä!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>