Ite tein, ei olis uskonut

Oon tässä tuskastunut useampaan otteeseen vaatteiden ostamisen vaikeuteen. Luovutin jossain kohtaa että olkoot, ostan vaatteita sitten kesän jälkeen seuraavan kerran. Mitään “älä osta mitään”-projektia tässä ei tosiaankaan ole taustalla, vaan enemmän sellainen “miksi ostaa vaatteita kun ne eivät sovi”-turhautuminen. Ehkä oon myös ihan liian kranttu, mutta mitään kivaa ei vaan niistä plussakaupoista löydy.

Ongelmaan on nyt kuitenkin löytynyt ratkaisu. Ostin joku aika sitten hienon pinkin ompeluskoneen Prismasta, jotta voisin tehdä vanhoista t-paidoista jotain kivaa. Ja teinkin sitten heti kassin ja pipon. Pipoon käytetty paita olikin äärimmäisen hieno, siinä luki I’m with Stubing. Paidat tehtiin eräälle Provinssirock reissulle, ja ei, kukaan ei saanut paitaa jossa olisi lukenut Stubing. Ja kassista tuli tällainen:

Tajusin sitten että niin mähän voisin yrittää ihan ite tehdä itselleni vaatteita, jotka sopii. Onneksi oon lievästi suurpiirteinen näissä omissa ompelusprojekteissani, niin ei kamalasti harmita jos mekon hiha ei täysin istu tai jotain muuta pientä on. Legendaarisimpiin tekeleisiin kuuluu iltapuku, jonka helma piti viimeistelyksi teipata jesarilla ja toinen mekko joka piti ommella päälle kun tuli kiire (tämän mekon helmaa ei teipattu, vaan käytettiin karusti nitojaa). Pääasia itsetehdyssä vaatteessa on että kangas on kiva, vaate sopii päälle ja vaatteen käyttäminen saa hyvälle tuulelle.

Kävin kirjastosta etsimässä sopivan mekon mallin, lähikangaskauppa Lempalassa ostamassa tarveaineet ja kävin hommaan. Rehellisyyden nimissä mun piti tehdä myös musta mekko, mutta kangas oli liian joustoisaa mekkohommiin. Taidan koittaa tehdä siitä luistelua varten hameen sitten kun ehdin ja jaksan.

Tästä mekosta tulee iloiselle tuulelle! Ja se on mukava päällä. Kangaskin hämää sopivasti että oma ongelmakohta maha ei niin kauheasti näy, tämä olisi kyllä pitänyt jo muistaa sen haalariepisodin jäljiltä. Seuraaviin kahteen mekkoon onkin jo kankaat hankittuna, pitäisi vaan päästä kankaanleikkuuhommiin :) Kangaspaloista riittää vielä tytöillekin, joten katsotaan mitäs saan niistä aikaan. Ehkä vähintään pipot.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>