Kyllä minua on jumalauta taas niin loukattu

Aina välillä tulee uutisvirrassa esiin aihioita, joita ensin tulee ihmeteltyä että mitäs nyt taas. Sitten tulee (tiedän, olen idiootti) luettua blogikommentteja aiheista ja uutisten kommentteja. Ja sitten lähinnä alkaa vituttamaan muut ihmiset.

Minkä ihmeen takia nykypäivänä ihmiset ovat niin itsekeskeisiä, että ihan kaikki kritiikki ja kommentointi ja uutisointi mistä tahansa aiheesta on kirjoitettu juuri minua kritisoimaan? Otetaan esimerkiksi se Kuopiossa neuvolassa jaettu lappunen, jossa oli ylöskirjattuna vauvaperheen päivärytmi. Ihmiset, joille lappua ei ole annettu ja joiden elämää se ei koske mitenkään päin, vetivät jalkapallon kokosen herneen nenäänsä. Koska nyt on minun tapaani elää loukattu. Kuulkaa, kun ei ollut. Luin itsekin sen lapun ja totesin lähinnä että no onhan tää nyt aika tarkka, ei meilläkään ihan näin mene vaikka ihan hyvä rytmi onkin kasassa. Toiset lukivat lapun ja loukkaantuivat verisesti. Niinkun siis miksi? Tänään Iltalehdessä (linkki ylempänä) oli neuvolan kommentit kyseiseen lapuskaan, ja siellä todettiin että lappu on keskustelun pohjaksi ja esimerkki, ei pakotettu ohje. Ja toivottiin ettei sitä ole ilman keskustelua vain jaettu. En vaan voi käsittää, miksi ei voida todeta että niin, no ehkä joku toinen voi tarvita tällaisen päivärytmin tai jollain toisella tää toimii, vaikka meillä toimiikin tää toinen juttu sen sijaan että vedetään kauheat kilarit ja loukkaannutaan verisesti?

Toinen esimerkki esiintyy aina kun puhutaan tasa-arvoisesta avioliittolaista. Että kyllä on minun avioliittoani ja elämääni nyt loukattu kun minulle kaksi tuntematonta ihmistä saa mennä naimisiin keskenään. Että kyllä minua nyt niin tässä koetellaan ja sorretaan. Kun kyse ei ole sinusta, vaan niistä sinulle tuntemattomista ihmisistä.

Ihmiset, pää pois aunarista. Maailmassa on muitakin tyyppejä kuin sinä.

Disclaimer 1: Tiedetään, joka asiaan löytyy poikkeus ja varmasti siis löytyy joku jota on kohdeltu neuvolassa väärin tässä asiassa, mutta noh, niin vaan käy. Loukkaantumisen jälkeen kannattaa ehkä ottaa asia puheeksi siellä neuvolassa.

Disclaimer 2: Itsehän muuten urputin kun neuvolassa ei puhuta isälle. Huono urputus, koska nykyinen neuvolahoitaja puhuu. Että vähän suotta yleistin. Mutta kun se otti päähän :D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>