Lähes nakutettu päivärytmi

“Miten sä pärjäät kahden kanssa?” on kysymys jota kuulee aika usein. Siihen on aika vaikea vastata, kun ei oo kokemusta siitä että olisi vaan yksi vauva. Ja pärjäähän sitä, kun pitää pärjätä. Toiset vannovat lapsentahtisuuden nimeen, mutta täällä asuu yksi iltavirkku ja yksi aamuvirkku, joten siinä jäisi omat unet melko vähiin jos niitten antaisi vaan lopsotella miten sattuu omia rytmejään. Meillä siis noudatataan melkolailla tarkkaa päivärytmiä. Joskus tulee päiviä kun ei vaan mee niikun on ajateltu, tai toista vauvaa ei vaan kertakaikkiaan huvita nukkua silloin kun sopiva hetki olisi, mutta eipä siinä mitään. Joskus toinen nukkuu pari tuntia päiväunia ja toinen vartin. Nukkumisten suhteen ei olla niin kovin tarkkoja, paitsi aamulla yritän aina huijata tenavia nukkumaan vielä hetken. Ettei tarvitsisi nousta 5:30 kuten tänään. Yleensä sinnitellään sinne puoli kasin pintaan kuitenkin.

Mutta tässä tämä meidän keskimääräinen päivärytmi ja rutiinit:

04:00 Aamuyön veuhdonta Jompikumpi vauvoista tai jopa molemmat veuhtovat itsensä hereille. Vähän maitoa tai vettä nassuun ja unia jatkamaan mun kainaloon.

7:30 Lätkintä- ja korvastavetoherätys Jos ollaan päästy tänne asti, tämä meinaa että vieruskaverinukkuja on totaalisen hereillä ja tekee kaikkensa että mäkin olisin. Toinen kaveri koisii tyytyväisenä omassa sängyssään.

Aamuriehunta

IMG_5576 8:00 Aamupuuro

Aamupuuro vedetään melkolailla nopeasti, ja aina yöpuvuissa. Koska 90% kerroista puuroa löytyy jostain päin vaatetusta vaikka mitenkä yritettäisiin muuta.

IMG_5578

8:30 – 8:45 Kahdelle meuhkaajalle vaatteiden vaihto Pientä jumppaa mulle, eli yritän taiteilla kaveruksille päivävermeet niskaan. Vaatteiden vaihdon jälkeen sitten joko riekutaan lounaaseen asti tai otetaan pienet nokoset ja riekutaan vasta sitten.

11:00 Lounas Kaikenmoisia soseita on vedetty ja pudoteltu lattialle, että hyvin syömähommat menee. Mitään yliherkkyyksiä ei ole näkynyt, mikä on kyllä helpotus.IMG_5585

Päiväkävely Lounastelun jälkeen on sauma käydä vähän vaunulenkillä. Joskus tämä onnistuu, joskus ei. Joskus ei vaan huvita, tai pihalla on 10 metriä lunta. Tai mitä nyt ikinä. Yritetään kyllä. Heittelen yleensä aamupalan jälkeen heti ulkovaatteet kasaan eteiseen, jotta saan ne siitä sitten nopeasti. Ja omat vaatteet koitan myös vaihtaa kun tytöt vähän koomailevat puuron jälkeen ja hengaavat tyytyväisinä syöttötuoleissa. Että sitten päästään kanssa. Se kun ei toimi että kun uloslähtöikkuna aukeaa että mä alan pukea itseäni vasta siinä kohtaa…

14:00 Välipala & 17:00 Päivällinen & 20:00 Iltapuuro Oikeastaan kaikki muu aikatauluissa elää, paitsi ruoka-ajat. Ne on saatu nyt jotakuinkin vakioitua. IMG_5582

Iltameuhkan aikaan mäkin olen tullut jo takaisin lenkiltä tai salilta jos sellaiselle oon lähtenyt. Parhausihminen hoitaa omat treeninsä sillai että heti kun tulee kotiin niin mä saan mennä. Läpystä vaihto vaan ovella. Kätevää!
Kitinä ennakoi hyytymistä, joten yöpuku päälle ja maitoa vielä perään. Sitten hammaspesu ja eikun nukkumajuttuja yrittämään.
22:00 Yöunipuu kutsuu aikalailla näihin aikoihin. Satunnaisia “hei katsokaa kun mua ei sitten yhtään väsytä”-pomppimiskohtauksia lukuunottamatta. Tässä kohtaa on syytä itsekin painua unille, koska sitten ehtii vähän nukkua ennen Keskiyön ulinaa.

Aikataulutettua? Kyllä. Toimiiko? Meillä toimii.

Comments (2)

 1. Ulla

  Kiva blogi! Meilläkin on pakko meiningin olla aika aikataulutettua unien ja ruokailujen suhteen, että päivistä selviää :D toi on niin totta, että siinä vaiheessa kun vauvat ovat puettuina rattaissa uloslähtöä varten, pitää olla myös itse hyvin pikaisesti lähtövamiina. Muuten alkaa huuto ja raivo…

  Reply
  1. sanumaria (Post author)

   Parasta on leikkiä yhden naisen viihdytysohjelmaa samalla kun vetää takkia päälle ja ulkokenkiä jalkaan… :D Tulispa jo kevät niin uloslähtö olisi aavistuksen helpompaa..

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>