Liikuntatottumukset ja niiden (pakko)muutoksesta

Liikunta on kivaa. Koululiikuntakaan ei saanut vietyä multa liikunnaniloa, oikeastaan se oli aika hauskaakin (tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta). Kaikkein kivointa tietty oli ja on aina ollut luistelu. Lukiossa käytännössä vaan luistelin, yliopistoaikoina en tehnyt oikeastaan mitään ennenkuin taas palasin luistelun pariin pienen tauon jälkeen. Samaan aikaan aloitin juoksun, uinnin ja salijutut, ja vuonna 2013 näytti liikuntavuosi tältä:Screen Shot 2015-02-24 at 21.43.30

 

Screen Shot 2015-02-24 at 21.43.12

Nyt on vähän meno muuttunut. Tietty ihan siitäkin syystä että mulla ei tällä hetkellä ole jäsenyyttä muualle kun kunnan salille, joten akkajumpat jäi ihan senkin takia pois. Tankotanssin pariin olisi kiva palata, samoin akrobatian. Ja ennenkun kuvittelette muuta, niin mun akrobatiassa opeteltiin takaperin kuperkeikkoja (lähes opin), käsilläseisontaa (tukea vasten onnistuu), kärrynpyöriä (onnistuu) ja päälläseisontaa (tämäkin onnistuu, viikko sitten sain menemään ekaa kertaa ilman tukea).

Miltä sitten näyttää meno tällä hetkellä? No aika vaunukävelyisältä etten sanoisi. Eka tavoite on saada 100km rikki, ja sitten tavoitellaan 200 kilometrin haamurajaa! Top3ssa pintansa pitävät muodostelmaluistelu ja sali, mutta muuten kyllä on lajit ovelasti vaihtuneet. Eiköhän tässä akkajumpallekin vielä taivuta, jos ei muuta niin kerran pari viikkoon.

Screen Shot 2015-02-24 at 21.43.49Pikkasen kyllä jännittää jo syksy kun tytöt menee hoitoon ja molemmat vanhemmat töihin, että mitenkä saadaan kahden innokkaan liikkujan toiveet sopeutumaan niin että kaikilla on kivaa. Serkulta saadaan hankittua ainakin vissiin sellainen pyöräkärry, eli siitä saadaan yksi porukan yhteinen harrastus ainakin. Ja uimassakin voidaan käydä! Salille ei kyllä voida hetkeen lähteä koko possen voimin :D

Onko mitään vinkkejä miten saa aikataulut sujumaan? Toinen vie tytöt puistoon kun toinen käy lenkillä? Osan salihommista voi korvata kyllä kotijumpalla, on kätevästi kahdet painotkin kotona niin ei tuu riitaa :)

 

Comments (3)

 1. elina

  Tää ei nyt ihan liity aiheeseen, pahoittelut siitä, mutta onko tuo statistiikka Endomondosta? Nimimerkillä kiva liikunta-appsi hakuisessa.

  Meillä ei ole lapsia, mutta ystävillä avainsanoja tuntuvat olevan lapsiparkilliset kuntosalit tai treeniaikojen jakaminen esim niin että toinen treenaa ennen töitä ja toinen töiden tai lasten nukkumaanmenon jälkeen.

  Reply
  1. sanumaria (Post author)

   Noi statsit on Heiaheiasta, käytän kyllä Endomondoakin :) Veikkaan että meillä tehään kans treeniaikojen suurjako jossain kohtaa kesällä, toivottavasti saadaan homma toimimaan!

   Reply
 2. Mari Johanna

  Vinkkini on: lyhennä treenejä, mutta tehosta niitä. Eikö se uusin (jenkki)tutkimus nyt todista, että maraton on epäterveellistä ja pitkät lenkit muutenkin ihan arsesta. Puoli tuntia suht. kovaa on paras. Tällaiseenhan aina on aikaa, vaikka aamulla aikaisin tai illalla myöhään tai kersojen nukkuessa tms. Ja satsaa tosiaankin kotitreeniin, niin aikaa ei mene siihen salille siirtyilyy. Irtopainot ja oman kehon paino, paljon saa aikaan.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>