Blogimainonnan hassu sivuilmiö

En tiiä moniko teistä on kiinnittänyt huomiota tähän asiaan, mutta mua se jotenkin häiritsee. Nimittäin se että kun kerran blogimainonnasta haluttiin säännöt että mitä mainitaan ja miten, ja täällä Lilyssäkin on ohjeistettu miten sponssoroituja postauksia merkitään, niin tämä on johtanut nyt siihen että jos tuotetta ei ole saatu sponssina niin sekin kerrotaan. Niinkun vaikka viimeksi tänään Emmi. Itsekin olen tuota joskus tehnyt, enkä osaa selittää sitä kauhean hyvin että miksi teen niin.

Johtuuko se siitä että bloggaaja ajattelee että “jos noi lukijat nyt kuvittelee että sain tän ja kehuin siksi niin sanon oikein painokkaasti että en saanut tätä mistään vaan omilla rahoilla ostin”? Vai johtuuko se siitä että jos sitä disclaimeria postauksen perään ei pistä niin joku tulee urputtamaan kommenttiboksiin että hei sponssipostaukset pitää merkitä? Mä oon joskus laittanut ihan vitsinä sen maininnan, koska oon olettanut että se on itsestään selvää että ei kukaan ole mitään antanut ilmaiseksi. Tai sitten oon pistänyt sen että kun tosissaan oon tykännyt jostain ihan omalla rahalla niin haluan manipuloida kaikki uskomaan että on ihan vilpitön kehu tämä. Ei maksettu.

En oikein osaa päättää mikä tossa häiritsee tossa ei-sponssipostauksen-korostamisessa, mutta joku siinä on. Mitään haittaahan se ei aiheuta, ja joskus voi olla hyväkin peruste liittää se disclaimer. Mutta silti. Ehkä se oon vaan mää. Vai oonko?

Tätä postausta ei sponssannut ketään, vaikka joinkin Presidenttikahvia tätä kirjoittessa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>