Äänestyshommista

Ennakkoäänestyslaput polttelevat keittiön pöydällä, mutta kun en tiiä ketä pitäs äänestää. Tuntuu toivottomalta selata läpi loputtomia ehdokaslistoja ja tuijotella vaalimainoksia tienvarsilla. Jotkut tyypit tuntuvat ihan täyspäisiltä, mutta ovat väärässä puolueessa. Jotkut ovat ihan tyhjiä arpoja ja joistain ei vain ota selvää. Ylen sivuilta löytyvissä ehdokasesittelyissä parasta antia kyllä ovat ehdokkaiden kolme vaalilupausta. Tässä parhaat palat:

Teemu Lindroos (Piraattipuolue) on tavallaan kyllä asian ytimessä. Mutta ei tässä oikeastaan mitään luvata, paitsi että pidetään mitä luvataan. Mutta ei luvata.

Screen Shot 2015-04-09 at 09.03.33

 

Jarno Yltävän (Piraattipuolue) lupaukset sinäänsä ovat ihan hyvät, lyhyitä ja ytimekkäitä. Mutta Suomi kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, ja jäin miettimään (kuten oikeastaan kaikkien kohdalla) että mitenkä näiden lupausten toteuttaminen sitten käytännössä toimii. Sympatiapisteet kuitenkin siitä että internet on sydäntä lähellä vapaa-ajalla.Screen Shot 2015-04-09 at 09.08.19

 

SDP:n Sanna Marin ei lupaa, vaan haluaa. (Saman puolueen Marko Asell puolustaa ja Jussi-Pekka Ahonen tekee töitä. Mutta ei ne silti mitään myöskään lupaa.)

Screen Shot 2015-04-09 at 09.14.51Tässä on mulle kyllä yksi iso ongelma. Nimittäin tuo “ihmisten välisten tulo- ja hyvinvointierojen kaventaminen”. Niinkon jos nyt mietitään että ok, hyvinvointieroja kavennetaan varmaankin sitten sosiaaliturvalla ja erilaisilla tukijutuilla. Mutta siinähän ne tuloerot sitten tasottuu samalla, kun toiset maksaa ja toiset saa. Näin kärjistettynä. En vaan tajua että miksi joku sanoo haluavansa eduskuntaan ja lupaavansa hoitaa niin että ihmisten välillä ei ole tuloeroja. Että se joka tekee minimin saa sen saman kun se joka tekee yli maksimin. Miksi omasta työstään ei saa hyötyä? En kyllä vaan tajua.

Kokoomuksen Pirkko Jartti on oppinut hashtagit. Lupaukset ovat sitten taas vähän sitä luokkaa että luvataan kaikille jotain että joku äänestää. Screen Shot 2015-04-09 at 09.19.40

#lupauslupaus. Mutta luvataanko tässä nyt kaikille metabolinen oireyhtymä vai mitä?

Samasta puolueesta ponnistava Nea Lehmussaari on mun näkökulmasta kyllä melkoisen naiivi. Ja hyvä niin, ei parikymppisen kuulukaan vielä olla kovin paatunut.

Screen Shot 2015-04-09 at 09.26.42

Mutta ihan oikeasti, eduskuntaan pitäisi päästä koska päätöksiä ei tarvi hävetä sitten somessa? Ja olis kiva, jos me kaikki oltais tosi onnellisii. No mitäs, mää olisin onnellinen jos saisin 5ke käteen puhtaana joka kuukausi ilman että tarvis käydä töissä. Siitä sitten!

Äh, ei tästä tuu mitään. Onneksi on vielä aikaa etsiä ehdokas ja puolue, jotka eivät ihan älyttömästi ärsytä.

Screenshotit Yle.fi:n vaaligalleria.

 

Comments (2)

 1. SatuKoo

  Käytin itse apuna Hesarin vaalikonetta, jolla löytää sen lähimpänä omia arvoja olevan puolueen ja vielä ehdokkaankin. http://www.vaalikone.fi/eduskunta2015/

  Itse olen sitä mieltä, että äänestyspäätös kannattaa tehdä ensi sijaisesti puolueen perusteella ja valita sitten sieltä puolueen sisältä se omasta mielestä paras. Yksittäisellä kansanedustajalla kun ei paljoa valtaa ole, mutta puolueella saattaa ollakin.

  Päätös jo tehtynä, jospa sitä kävisi sen huomenna lapulle kirjoittamassa :)

  Reply
  1. sanumaria (Post author)

   Joo, puolueen perusteella se päätös tarvinnee tehdä. Mutta ne ovat niin tylsiä ne puolueohjelmat lukea :D

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>