Kauneuden kaksinaismoralismi

Huippumallit ja mallit ovat kauniita, pitkiä ja hoikkia. Se on niiden työ. Niinkun F1-kuskit ajaa lujaa, se on niiden työ. Ja jostain syystä nyt sitten naiset ovat saaneet päähänsä että se meinaa että kaikkien pitää olla kauniita, pitkiä ja hoikkia. Jos itse ei ole, niin on jotenkin huonompi. Ihan ensinnäkin naiset, pfft. Et ole yhtään huonompi, olet sitten pitkä, lyhyt, hoikka, yksikätinen, sinisilmäinen tai mitä ikinä. Saatat olla erinäköinen kuin huippumalli, mutta kyllä se siitä. Muakin harmittaa enää ehkä vaan joka toinen viikko etten oo 19-vuotias ja 195cm pitkä.

On hyvä että kaikenkokoiset ja kaikenmuotoiset naiset tuntevat itsensä kauniiksi. Ei kaikki naiset kuitenkaan ole huippumalleja. Eikä kaikki miehet oo F1-kuskeja. Se mikä mua ihan älyttömästi riepoo on se, että kaikesta pitää tehdä ihmeellistä vastakkainasettelua. Tässä ote päivän Iltalehdestä.Screen Shot 2015-04-10 at 20.56.16

Ja tässä oikeen video. Ihan oikeasti nyt. Jos kerran vituttaa että media tyrkyttää naiskauden ainoaksi kriteeriksi hoikkuutta, niin mitä ihmettä sitten on se että XL (ja ylöspäin) -kokoiset ulisevat että TÄLLAINEN ON OIKEA NAINEN. Kun jumalauta ne hoikat, pienikokoiset ja muut ovat ihan samalla tavalla naisia siinä missä XL, plussa- ja muun kokoiset naiset. Joo todellakin #imnoangel. Jos olisit, sulle maksettais ihan helvetisti rahaa ja esiintyisit biksuissa Victoria’s Secretin muotinäytöksessä.

Viimeksi kun tarkistin, sen että ootko nainen vai et, määritteli ihan muu asia kun kilomäärä. Tai tissien koko.

Voi jeesus oikeesti.

Comments (3)

 1. esteri

  Kyllä! Meikän eka reaktio oli, että en muuten näytä tuolta. Enkä kyllä huippumalliltakaan.

  Reply
 2. Siilikissa

  “Huippumallit ja mallit ovat kauniita, pitkiä ja hoikkia. Se on niiden työ.”

  Aamen. Loistavasti tiivistetty.

  Muutenkin tuntuu jotenkin alentuvalta, että meille naisille pitää joka tuutista kertoa, miltä OIKEAT naiset näyttävät ja miten OIKEAT naiset toimivat. Tokihan se on helvetin (anteeks ranskani) surullista, jos naiset – ja varsinkin tulevat naiset – imevät niistä kiiltopaperisten lehtien viimisen päälle puunatuista ja käsitellyistä kuvista käsityksensä siitä, miltä naisen tulisi näyttää ja miten olla ja toimia. Mutta typeräähän se on lähteä siihen vastakkainasetteluun, että just ne ulkonäöltään täysin näistä poikkeavat olis niitä “oikeita” naisia. Kaikki ne on. Ei se naiseus tukan pituudesta tai painoindeksistä riipu. Tai niistä paljonpuhutuista tisseistä.

  Reply
 3. Mirka

  Ärsyttää ihan sikana tuokin, että mun silmään noi XL-mallit on jotenkin sileitä ja täydellisiä. Ottaisivat johonkin kampanjaan malliksi ihan vaan pirkkoja ja sirpoja jostain uimahallin saunasta, niin olis pikkasen enempi elämänmakuista. Ihan yhtä vähän kun mun tuttavapiirissä on mallikroppaisia naisia, niin ihan yhtä vähän on tollasia sileitä, kauniisti kaareutuvia isoja tyttöjä. Missä tuossakin mainoksessa on kaikki muhkurat ja makkarat ja roikkuvat ja raskausarvet, täh? Tai kaikki housunkauluksen päälle ja alle puristuvat löllöt?

  Se tais olla se Doven mainos/kampanja, missä oli kans niitä muka todellisia naisia, mutta nekin oli kyllä kuvattu jonkun suodattimen läpi… Murrrrr.

  Ja loppuun vielä; TISSIT. Just because :D

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>