Päivärytmin muutos

Meillä oli tuossa alkuvuodesta oikeen hyvä ja mainio ja nakutettu päivärytmi:

  • 8:00 puurot + leikkihommia
  • 11:00 lounas + pihalle kävelylle pariksi tunniksi
  • 14:00 välipala + leikkihommia
  • 17:00 päivällinen + pienet unet
  • 20:00 iltapuuro + iltahommat
  • 21:00 unille.

Mutta arvatkaapas päteekö tuo nyt enää? No ei tietenkään. Juuri kun pääsin niitten parituntisten vaunulenkkien makuun niin tytöt päätti että nyt pfft, ei kelpaa meille. Ei se mitään, mennään sitten uudella päivärytmillä. Itselle vaan vaikeeta kun piti opetella päivän touhut uusiksi :D17042015Aamut alkaa täällä seiskan maissa, kaverit herää joko omista sängyistä tai meidän välistä, riippuen vähän yöstä. Joskus välissä on yksi vauva, joskus kaksi. Kahden vauvan yön tietää siitä, että oma kroppa on kokovartalopuuduksissa, peitosta voi vain haaveilla ja herätessä ei uskalla liikahtaa ennenkuin on aivan varma ettei kolahda suoraa lattialle.

Kasin ja puoli ysin välillä kiskotaan aamupuuro ja katsotaan Ylen aamulähetystä. Tai minä katson, tyttöjä ei kiinnosta, koska sieltä ei tule mainoksia. Ainoa mikä kiinnostaa on säätiedotus. Puoli kymmenen maissa iskee väsymys ja parissa minuutissa kaksikko vetää sikeitä vaunuissa pihalla. Vaunut on melkoiset taikavaunut, joko tyypit simahtaa sinne parissa minuutissa tai sitten ne vaan tuijottelevat sieltä maisemia. Aamunokosten aikana mää teen kotijumpan. Puolen tunnin repimisen jälkeen ehdin vielä suihkuunkin ennenkuin vaunuissa alkaa käsien viuhdonta.

Puoli kahdentoista aikoihin lounastetaan, ja sitten tohistaan ja leikitään pari tuntia. Mun osuus leikeistä rajoittuu lähinnä vauvojen agilitytelineenä toimimiseen. Sitten tuleekin dilemmahetki. Periaatteessa vauvat on just nukkuneet oikeen hyvät päikkärit, ja niillähän riittäis virtaa sen nelisen tuntia touhottaa. Mutta sit päivän toiset nokoset osuvat illalle, ja illalla olisi kiva että vauvat olisi hereillä kun koko porukka on kotona. Oonkin yrittänyt hoitaa niin että välipalan jälkeen lähetään tunniksi pihalle ja riippuen vähän päivästä ollaan se tunti tai puoltoista pihalla. Kesämmällä varmaan sitten hiekkalaatikolla (nyt ei oo mitään kenkiä missä noi vois mennä, paitsi ne äitiyspakkauksen töppöset).

Iltaruoka ja puurohommat meneekin tutulla rytmillä, tuo 11:00 – 16:00 on nyt vähän ongelma tässä uudessa rytmissä. Tietty voisihan sen välipalan jättää poiskin, tuntuvat hyvin tulevan toimeen ilman sitäkin. Tai lykkää käteen vaikka päärynää jossain vaiheessa iltapäivää kun siltä tuntuu. Vaikeita juttuja, ja asia jäänee parhausihmisen ratkottavaksi kun mä meen takaisin töihin (ihan kohta, kolme viikkoa enää, huhhuh).

Sellasta. Raportoidaan rytminkäännön onnistumisesta sitten myöhemmin. Ainiin, kesäaikaan siirto oli meillä ihan voitto, sillä noin siihen maissa tytöt alkoivat heräämään puoli kuudelta. Eli nyt ne herääkin “vasta” puoli seitsemän tai seitsemän…

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>