Juhlahumua ja kakkua

Tyttöjen virallinen syntymäpäivähän on huomenna, mutta koska synttärijuhlat on kivoja niin järkättiin ekat tänään ja viikon päästä juhlitaan lisää. Kaksi vauvaa, kahdet juhlat? (koskahan lakkaan sanomasta tyttöjä vauvoiksi? kun ne pääsee ripiltä?)

Hauskinta päivässä oli tietty lahjapaketit. Ja paperin repiminen.IMG_9897Tytöt sai hienoja lahjoja vaikka mitenkä paljon. Tuli vaatteita, kahluuallas, Brion kärry, Kikattava Kakkiainen -kirja (en vaan pääse yli koko kakkiaiskonseptista, saati että se kikattaa), duploja, hiekkalaatikkovermeitä ja virkatut koirat. Screen Shot 2015-05-31 at 21.49.57Siis mitenkä hienot noi koirat vaan voi olla? Käsintehty ja aivan hulvattoman hienot. Tekis mieli nostaa hyllylle ja vaan ihailla, eikä antaa toisten kuolattavaksi :D Ehkä jos joku päivä opin virkkaamaan tasaista jälkeä niin tuosta sitten parin vuoden projekti…IMG_9912Pöytä tietty pistettiin koreaksi. Oma panos oli kasvispiiras ja täytekakku, anoppilasta tuli pullat ja voileipäkakut. Pakko kyllä (itse)kehua, tosta kakusta tuli ihan tosi hyvää. Luontiprosessi ei ehkä kestä tarkastelua, mutta kerrottakoon se lyhyesti, ihan reseptin (epämääräisen) muodossa.

1. Tee kaksi kakkupohjamateriaali, eli perussokerikakkua pari kiekkoa.

2. Muussaa kipossa (tai missä haluat, kiposta ehkä helpompi sitten levittää kakun päälle) banaania ja sotke sekaan mangososetta (sitä vauvojen). Tunne itsesi hieman pahaksi ihmiseksi kun ryöstit jälkikasvun jälkkärit. Levitä muussia alimmalle kakkupohjalle.

3. Muista että kaapissa on jossain mango-passionmousseainekset (sellainen “lisää vain maito”). Valmista mousse, sekoita se loppuun banaanimangomössöön, lisää vähän banaania ja mangoa ja laita alimmalle pohjalle vähän lisää täytettä.

4. Nosta toinen kerros kakkua ja tunge täytemössöä päälle.

5. Lisää kolmas kerros.

6. Muista, että täytteeksi piti tulla myös mansikkasosetta ja kermavaahtoa.

7. Kiroile vähän.

8. Pura kakku. Varovasti.

9. Lisää uutta täytettä väleihin ja nostele kakkukerrokset takaisin.

10. Jätä yöksi jääkaappiin.

11. Aamulla päällystä reippaasti kermavaahdolla ja koristele mansikoilla. Avot!

IMG_9915Ite vielä värjäsin toisen kakkupohjakakuista punaiseksi ja siitähän tuli ihan hauska. Suomen (ehkä jopa maailman) parhaan kakkuasiantuntijan (ja myös suklaalevy-uutuuskarkki-uutuusjätski-juustohampurilais-laku-asiantuntija) mukaan kakkupohja on olemassa vain että se pitää hyvät jutut (täytteet) paikoillaan. Joten siinä mielessä tuli hyvä kakku. Ja maku oli kohdallaan! Kakkua jäi jäljelle vain kohteliaisuussiivu (eli se pala jota kukaan ei kehtaa ottaa), joten muutkin taisivat pitää, jee!

Nyt ehkä vähän unta palloon, synttärisankarit vetävät jo sikeitä. Mahtoi olla jännä päivä! Huomenna onkin sitten taas ihan outoa kun ei enää yllytetäkään että otapa kuule siitä paperia ja revi! :D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>