Suomalaiset ja ovifetissi

Suomalaiset tunnetusti kaipaavat paljon omaa tilaa. Henkilökohtaisen tilan raja menee noin parissa metrissä*, ja joskus voi olla järkevää pitää etäisyyttä vieläkin enemmän. Tämä tulee hyvin esille kun jonotetaan vaikka bussiin.

Vierekkäin ei voi seistä ja etäisyyttä toiseen on pidettävä noin 1-2 metriä (sanoo Suuri Suomalainen Etikettikirja, painos 2). Mutta annas olla kun suomalaiselle näytetään ovi. Hissin ovi, junan ovi, bussin ovi, mikä tahansa ovi mistä suomalainen haluaa mennä sisälle. Tilanne on suurinpiirtein tämä:

Nenän pitää jumalauta olla kiinni siinä ovessa ettei vaan jää vahingossa sitten menemättä ovesta sisälle. Ihan sama vaikka ensin olisi järkevää päästää ihmiset ulos (esim. hissi, juna, bussi). Se voi unohtua mitä piti tehdä jos ovi ei kolahda nokkaan kun se avataan!

*mahdolliset viittaukset tutkimuksiin ovat oikeasti hatusta heitettyjä lukuja, kun ei jaksanut googlata mitään tutkimuksia oikeesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>