Unikekona Naantalissa

27.7. järjestetään aina Naantalissa Unikeonpäivät. Asiaan kuuluu myyntikojut eli markkinat, metrilaku, lasten pukukisa, muotinäytös ja muuta esitystä. Ja tietenkin Unikeon mereen molskauttaminen ja unikeon kulkue. Tällä kertaa kelit meinasivat vähän viedä festareiden fiilistä, mutta me ei annettu sen häiritä. Killisilmät vaunuihin ja kohti markkinoita siis heti aamusta.

IMG_7300Suunnitelmana oli että tytöt nukkuisivat päiväunet vaunuissa, mutta kuten olettaa saattaa, oli asioiden killittäminen ja osoittelu paljon hauskempaa kuin nukkuminen. IMG_7292

IMG_7296Unikeon mereen molskautus jäi näkemättä, mutta kulke nähtiin. Sinne oli saatu muumit ängettyä junaan (en tiedä miten) ja uusi unikekokin siellä heilui kyltin kanssa. Valinta osui tänä vuonna Timo Koivusaloon, vissiin kaikkien kaupungissa kuvattujen Risto Räppääjä -leffojen vuoksi. Jostain pitäisi kyllä saada tuollainen raidallinen yöpaita ja osallistua kulkueeseen joku vuosi, nyt niitä osallistujia on kovin vähän enää.

IMG_7303

Muumit eivät vielä aiheuttaneet mitään isoja reaktioita, mutta ehkä ensi vuonna sitten? Poliittinen keskustelutori jätettiin väliin, ja samoin lasten kirppis (mikä näin jälkikäteen vähän harmittaa, koska se on siis lasten oma kirppis, jossa he myyvät itse. Sieltä olisi voinut löytyä tytöillekin jotain kivaa. Ja noh, ihan vaan kannatuksen vuoksi olisi voinut mennä.). Sen sijaan kävin katsomassa Pirren ja Hansun (TERSE!) ja ihan hetken jaksoin kuunnella Hjallis Harkimoakin. Ihan vähän vaan. Oikein kivat kemut oli! Ens vuonna uusiksi siis.

Naantalista löytyy muuten festareiden ja muumien lisäksi muutakin nähtävää. Erityissuosikkini on tämä individualistinen tienvieruspuu.IMG_7293Miksi asettua tienlaitaan kun voi asettua mihin haluaa?

Unikeonpäivät ovat kyllä yksi ihan suosikkitapahtumia. Todella kurjaa että keli oli tänä vuonna näin huono, mutta niinpä se on tainnut olla jokaisessa muussakin tapahtumassa ympäri Suomen. Kylmää on kuin kyyn persiissä. Mutta eipä anneta sen haitata! Mullakin on vielä pari viikkoa kesälomaa jäljellä, ja sitten alkaa kivasti työttömyyshommat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>