Matonpesupäivä ja blogikuulumisia

Vihdoinkin on sopivat kelit yhteen (jostain syystä) lempihommaani, nimittäin matonpesuun. Tänä kesänä en saanut aikaiseksi lähteä mökille pesemään mattoja merivedellä, joten homma piti hoitaa ihan kunnan tarjoamalla matonpesupaikalla. Ensi kerralla muistan kyllä että tehokas neljän maton kuuraushomma on vähän liikaa lämmittelyä jos meinaa samana päivänä salilla pungertaa penkkitankoa ylös ja alas…

Keli oli suorastaan kuuma, matoista tuli puhtaita ja mäntysuovantuoksuisia, vissyä meni pari litraa ja tuli vielä oikein sellainen “katsokaas kun oikein oon tehnytkin jotain”-fiilis. Ai veljet! Jotenkin vaan kesä ja mattopesuhommat kuuluvat yhteen. Pienenä mökillä kuurattiin mattoja rantakallioilla, ja sittemmin laiturilla. Opiskeluvuosina kun oli vaan yksi matto itsellä pestävänä niin pesin sitten naapurinkin mattoja, ihan vaan koska se on kivaa.

IMG_7458Mattopuuhista puuttui vaan se meressä jalkojensa huljuttelu, termarillinen kahvia (oli vaan sitä vissyä) ja se epätoivo kun iso matto menee ja uppoaa mökin laiturin päätyyn. On sitten kuulkaa hauska sitä sieltä omin voimin nostella. Ihan lähes ajatuskin naurattaa.

Vielä olisi huomiselle tai torstaille neljä mattoa lisää pestävänä, onneksi noista neljästä kolme sisältävät vain yhden pestävän puolen, joten hommassa menee reippaasti alle tunti. Mutta kai sitä silti voi ottaa termarillisen kahvia mukaan, vai mitä?

Ainiin! Liityin/pääsin mukaan tällaiseen kivaan blogirinkiin kun TRE-Blogit, joka kokoaa yhteen tamperelaisia ja lähialueen blogeja. Hommaa voi peukuttaa Facebookissa täältä, ja kurkkia mitä muuta Hämeessä puuhataan.

Comments (2)

 1. Hanne

  Tuo homma on vielä tekemättä, mutta onneksi on vielä aurinkoisia kelejä tulossa :)

  Reply
  1. sanumaria (Post author)

   Mullakin on kyllä yhä puolitiessä tämä projekti, keittiön matot oottavat vaan :D

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>