Hämeenlinna ja Hämeen linna

Johonkin kesälomareissulle oli päästävä. Viime vuonna ei käyty missään (yllättäen), mutta nyt aateltiin jo että kyllä se pitää uusia maisemia nähdä. Mutta mihin mennä? Helsinkiin asti ei jäksanut, Rauma ja Pori aateltiin jättää ensi kesälle ja jotenkin matkakohteeksi valikoitui Hämeenlinna.

Reissu aloitettiin luontevasti Hämeen linnasta.IMG_6268Tuplavankkureillahan ei sisälle linnaan mitään asia ollut, mutta se nyt oli jo etukäteen tiedossa ihan maalaisjärjellä. Osuttiin sopivasti opastuskierrokselle, ja saatiin aimo annos linnan historiaa. Itellä kyllä keskittyminen vähän herpaantui kun piti sylissä olleelle tyypille kertoa aina että “tiili”, kun se niin innoissaan osoitteli että mikä mikä.IMG_6270IMG_6272Pistin oikeen mekon päälle reissuun ja koska olen jo aikuinen(tm) tajusin ottaa myös ton huivin koska a) oletin että linnassa on viileä ja b) olin melko varma että palan auringossa. Nokkelampi olisi pistäny hihallisen mekon mutta koska ei ole aina niin nokkela niin noilla mentiin.IMG_6277Linnavierailun jälkeen bongattiin lounaspaikka viereisestä Militaria-museosta, ja lounaan jälkeen saatiin terveiset Hämeenlinnan kaupungiltakin.IMG_6280Ja ei kait sit muuta kun torin kautta kotio! Hauska reissu oli, sain jätskiä ja näin sen uuden kauppakeskuksen (näytti kauppakeskukselta), ja sain kahviakin. Tytöt viihtyivät hyvin, ja vetivät mukavat päiväunet vaunuissa ja molemmilla automatkoilla. Linnakin kiinnosti, mutta ei ehkä sillä tavalla miten muut vierailijat linnan näkivät. Nimittäin toinen osoitteli vaan niitä tiiliä yksi kerrallaan ja toinen konttasi pitkin lattioita ja harmitteli selvästi kun ne lattiakivet eivät irronneet.  Hauska reissu oli, ainoo miinus toki noi sakot, mutta se nyt oli ihan oma vika. Eikä siis siten niin väliäkään!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>