Länsimaisen ihmisen ongelmat, eli mitä jos auttaisit

Tiiättekö mikä mun illan suurin ongelma oli? Mun jälkiruokakipossa oli niin paljon mansikoita ettei sinne mahtunut sekaan tarpeeksi turkkilaista jugurttia. Että niinkin isot on ongelmat.

Samaan aikaan toiset pakenevat omasta kotimaastaan sotaa, nälkää, hulluja sotilasryhmittymiä, ties mitä. Ja mitä täällä tehdään? Itketään kun “yhyy noi pakolaiset on vaan nuoria miehiä eikä niitä jotka oikeesti tarvii apua” (no se nuori mies on ehkä paras betsi perheeltä pistää jolloin se ei päädy esim. ISISin tappolistalle ja se saattaa selvitä kumiveneessä Välimeren yli hengissäkin eikä oo rahaakaan kun yhden ihmisen lähteä, ja ehkä sillä nuorella miehellä on 5 pientä sisarusta luottamassa että veli hoitaa kaiken kuntoon), “yhyy kun noilla on älypuhelimetkin, ei oo avun tarpeessa” (minkä ite ottaisit jos matkatavaroita ei voi ottaa ja jotenkin olis hyvä pitää kotiinkin yhteyttä, kirjekyyhkyn?) ja “yhyy mutta ku ei täälläkää oo kaikilla hyvin” (no ei ole mutta hei noilla ei oo enää mitään. ei mitään.).

Jos meidän elämän suurin ongelma on se että voi ei mulla on liikaa mansikoita, niin sitä voi ihan hyvin auttaa. Ja sen voi tehdä vaikka Punaisen Ristin kautta.

Screen Shot 2015-08-23 at 21.57.21Kuukausilahjoittajana, kertalahjoituksena, miten vaan. Täältä. Jos ei kiinnosta auttaa Nepalin maanjäristyksen jälkiselvittelyissä tai Syyrian pakolaisten auttaminenkaan ei tunnu omalta, siellä voi auttaa myös kotimaan asioissa. Jokaiselle jotain. Voisin jopa haastaa tässä vähän ihmisiä. Lahjoita tai ole lahjoittamatta, mutta pistä vähän sanaa eteenpäin omassa tuttavapiirissä. Että jos vaikka seuraavan kerran kun näkee Punaisen Ristin keräyslippaan, niin sinne heittäisikin ne taskunpohjakolikot. Edes jotain. Tai äänestä seuraavissa vaaleissa sitä joka ei ekana lupaa leikata kehitysapurahoja (koska niillähän autetaan just hädänalaisia siellä omassa maassaan  jotta niille ei tulisi edes pakkotilannetta lähteä muualle).

Lisäksi selasin tossa Hesarin netistä Siirtolaisuus-tagin alta juttuja. Mutta enemmän vaan alkoi ahdistaa uutiset aitojen pystyttämisestä, maahantulon estämisestä, ja muusta sellaisesta joka kertoo että auttamisen halu on kovin pieni. Siirtolaisiahan on täältäkin lähtenyt, sankoin joukoin Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin ja ties minne. Ja sodanaikana Ruotsi otti vastaan Suomesta lähteneet pakolaiset. Että jos nyt kuitenkaan ei vedettäs ovea kiinni niitten nenän edessä, jotka nyt ovat hädässä. Kun ei oo meidänkään nenän eestä vedetty kun me tarvittiin apua.

Ehkä tää on jotain länkkärin elämäntuskaa, kun kaikki on niin hyvin ja toisilla ei oo mitään. Mutta jos nyt edes vähän voin auttaa, niin autan.

Comments (4)

 1. Eikku

  Kiitos tästä hyvästä ja ytimekkäästä postauksesta. Autan itse, koska ahdistaa liikaa. Yritän ostaa vähän helpotusta maailmantuskaan..

  Reply
  1. sanumaria (Post author)

   Mulla on kyllä sama, ostan sitä hyvää omatuntoa. Mutta luotan siihen että kyllä sekin vähän auttaa.

   Reply
 2. Niina

  Mä oon ollut SPR:n kuukausilahjoittaja jo iät kaiket ja oon edelleen, enkä ainoatakaan kolmekymppistä ottaisi takaisin. Ite en ees huomaa kunnolla kun se palkasta menee (ja jos on supersupertiukka kuukausi niin sen voi aina peruuttaa, tosin ei oo montaa kertaa tarvinnut) ja samoin Pelastakaa Lapset ry. saa multa joka kuukausi 10 euroa.

  Mua oksettaa tämä netti”keskustelu” noista älypuhelimista ja ties mistä lässytyksistä. Ja pahinta on kun ihan kohtuullisen fiksuina pitämäni ihmiset on noita hirveitä provoja Facebookissa omilla naamoillaan jakaneet. Tekee mieli ravistella että vittu nyt valoja tauluun.

  Reply
  1. sanumaria (Post author)

   Mulla menee kuukausittain lahjotus SOS-lapsikylille (kummilapselle) ja aattelin kyllä liittyä tohon SPRn lahjottajaporukkaan mukaan. Toistaseksi oon vaan tehnyt näitä yksittäisiä lahjoituksia.

   Mä en kykene enää lukemaan noita nettikeskusteluita kun ihmiset laukoo asioita joita ne ei ikinä laukois jos istuisivat samassa kahvipöydässä noitten pakolaisten kanssa.

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>