Liikunta ja motivaatiokuoppa

Mulle aina välillä iskee nää tällaset motivaatiokuopat liikunnassa. Ei huvita mikään. Salille? Ai että kun ei nyt kiinnosta. Lenkille? Joo no tietty jos olis sillon aikoinaan vaan jatkanut lenkkeilyä niin jaksaiskin, mutta kun en taida jaksaa. Missä välissä sitä ees kävis kun mielummin töiden jälkeen kyllä halin tyttöjä ja touhotan niitten kanssa. Ai kun ne on menneet nukkumaan? No ei sitten jaksa. Ai aamulla?

exercise-wake-up-early-torture-funny-ecard-R8U

Aamutreenit ja mää ei vaan sovita yhteen. Aamusalilla voin käydä, mutta en tiiä onko se kovin järkevää ajankäyttöä koska lähinnä energia kuluu aivotoiminnan käynnistämiseen.

Ja vaikka se juoksu onkin ihan ärsyttävää, niin kai se on sellanen järki valinta. Kun se onnistuis vaikka sitten ottamalla tytöt vaunuissa mukaan. Mutta pistäkääs jakaen parhaat “sohvalta juoksijaksi”-linkkivinkkinne kommenttiboksiin, ehkä määkin jaksan joku päivä juosta vitosen :D

Comments (3)

 1. Riikka

  Pari kevättä sitten työkaveri luki jostain naistenlehdestä, että kuka tahansa voi juosta puolituntia (tässä siis puhutaan ajoista, ei matkoista) ja mehän kokeiltiin, vaikka olen aina vannonut ettei minusta saa juoksijaa mitenkään päin. Ohjelmassa oli noin kolme lenkkiä viikossa: Ensin käveltiin 10 min, seuraavaksi juostiin 2 min. Käveltiin minuutti ja taas juostiin 2. Tätä toistettiin 7 kertaa ja lopussa taas 10 min kävely. Seuraavalla viikolla juoksu osuus oli 3 min. Ja sitten seuraavilla viikoilla neljä ja viisi. Seuraavaksi juostiin jo 7 ja sitten 15. Viimeisellä viikolla menikin 30 min kevyesti. Me tosin taidettiin aloittaa ihan minuutin juoksuosuudella.
  Toivottavasti ymmärsit sepustuksen :)

  Tämä oli oikeasti toimiva! Ja aina pystyi tarkkaan tietämään kauanko lenkkiin menee aikaa :) tsemiä!

  Reply
  1. sanumaria (Post author)

   Ymmärsin hyvin, kiitos! Toi vois hyvinkin toimia, vaikka “nyt juoksen neljä tolpan väliä ja kävelen kaks” (oon huono kyttään kelloa lenkillä, paitsi siinä mielessä että joko voi lopettaa… :D ). Tuliko susta juoksusta tykkääjä? Auttoko toi ohjelma siihenkin? :D

   Reply
 2. Riikka

  Onneksi tuohonkin ohjelmaa on kehitetty appi! Eli puhelin piippasi aina kun piti kävellä tai juosta :D sen ohjelman olen tosin jo poistanu enkä muista sen nimeä.. Se liittyi jotenkin ladyyn.. Tolppien väli-juoksukin kuulostaa hyvältä! :) opin kyllä tykkäämään juoksemisesta, mutta kappas kummaa kun ei ollut enää mitään isompaa tavoitetta, lenkit väheni :D

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>